Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tatt av vinen

27.01.07 i Kultur

I går var jeg altså på «Tatt av vinen» med Anne-Kat Hærland. Et meget vellykket show, synes jeg.

Anne-Kat legger ikke fingrene imellom, hun er direkte og rett på sak. Og det ligger tanker og alvor bak spøken, som tildels traff meg hjemme så hatten passet. Noe av stoffet hadde jeg lest, sett eller hørt deler av før. Noe har hun i boken sin, noe har vært på Nytt på nytt og noe husket jeg fra Norske humorister på NRK, der hun var for noen uker siden.

Spesielt satt det rett i planeten når hun snakker om oss kvinner og hvor flinke vi er til å finne ikke fem, men 75 feil med oss selv, når vi ser oss i speilet. Bodyguarden, Helten til Cirkelin, som var med, mente at hun koketterte, for alle kan da se at dama er dritfin. Jo det kan jo alle se. Men akkurat dette handler nok om hvordan vi kvinner ser oss selv. Der vi finner 75 feil, ser menn en dritfin dame. Et tankekors.

Anne-Kat mener dette kommer av at vi tutes ørene og øynene fulle i mediene om at vi ikke er bra nok. Vi må slanke oss, strammes opp, få nye klær, nytt hår, ny sminke, flere kremer og i hvert fall sørge for at vi ikke blir eldre. En liten titt i det tidligere nevnte nummeret av Kvinner&Klær bekrefter det. Og vi leser slike blader de fleste av oss. Uansett hvor mye vi fikser i form av jobb, barn, relasjoner og livet generelt, så trenger vi ikke mer enn åpne et slikt blad før vi ser at det er jævlig mye vi IKKE fikser.

Jeg tror jeg skal gå over til å lese The Economist i stedet.

Ellers lo jeg på grensen til hysterisk da hun dro frem «Lag din egen dildo» som var innkjøpt på Kondomeriet. Tanken er at du med en bøtte med Latex-masse skal lage en kopi av typens utstyr, slik at du har noe dersom originalen svikter. Og som Anne-Kat sier, hvilken kvinne har behov for det? Jo de single. Men de har ikke noe å lage kopi av. De som har en kjæreste, og dermed kan få seg noe nårsomhelst, løper jo ikke frenetisk rundt og skriker «Har vi ikke en kopi???» om det er så at det ikke blir noe en kveld.

Et fornøyelig show! Jeg tipper Anne-Kat klarer seg bra uten Nytt på nytt fra høsten av. Hvor godt Nytt på nytt klarer seg uten Anne-Kat er en annen historie. Jeg skjønner ikke helt hvem som skal kunne fylle stolen til Anne-Kat.

Print Friendly, PDF & Email

34 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Undre sier:

  Så bra å høre at du hadde en glimrende kveld ute, Iskwew!

  Hahaha! DIY dildo!

  Anne-Kat har veldig rett i at kjøret på hvordan vi skal og ikke skal se ut er dritkjipt. Særlig siden ikke damene vi skal se ut som ser ut som de egentlig ser ut heller. Hah!

 2. Iskwew sier:

  Jepp, det var glimrende! :o))

  Jeg husker godt den tråden du hadde om at de damene ikke ser ut som de gjør de heller. Så heretter: Economist.

 3. blues4u sier:

  Så bra at showet stod til forventningene! 🙂

  Må prøve å få med meg det sjøl, om da jeg klarer å få ut fingern. Er sååå langt til stor-byen vet du! *ler* Greiere i kveld da, med blues-klubben…

  Er sikker på at A-K kommer til å gi oss mye latter og ettertanke i åra som kommer også, med eller uten «nytt på nytt, men neste kvinne i vil nok stille med en variant av følelsen av «hoppe etter Wirkola»! Kanskje Kari Slaatsveen eller Ragnhild Silkebekken? Førstnevnte har moret meg mye siden hu begynte i «Irma1000» på radioen. Det gjør a fortsatt med snurrig humor på onsdagskveldene på P1, mens Silkebekken sjarmerer frilynt på samme kanal hver torsdag. Har du hørt dem?

  Ellers; God lørdag! 🙂

 4. Iskwew sier:

  Nei, det har jeg ikke hørt. Jeg er ikke flink nok til å høre på radio, rett og slett. Det må i hvert fall være en munnrapp dame, det er sikkert.

  Det er vel fortsatt ikke mer enn en time med toget til der ute på landet :o))

  God lørdag til deg også!

 5. blues4u sier:

  Disse damene er absolutt munnrappe, begge to! Ingen enkel oppgave å målbinde noen av dem, vil jeg tro! 😉

 6. Iskwew sier:

  Men da kan det jo kanskje fungere. Det skal bli spennende å se i hvert fall.

 7. Iskwew sier:

  Test av kommentering Megapress.

 8. blues4u sier:

  HEYY, nytt design igjen!

  Testing? Inspirert og kreativ etter bytur? 😉

 9. Iskwew sier:

  Testing :o) Men det er et par problemer som gjør at det ikke helt kan brukes. Enda.

 10. E.R. II sier:

  Småler litt over den dildohistorien. Hvem vil vel ta på seg å være «shape donor» for en sånn lateks-dings? En ting er at sikkert mange er usikker på om utstyret er bra nok, en annen er å fysisk gå gjennom en slik avstøpning. Hvis du gjør det fyller du i hvert fall definisjonen av pr-kåt. I bredden og lengden.
  Vi tro at dette kitet er en suksess som presang på surprise party, men hvor mange tar faktisk en slik i bruk? Tviler.

  Når de gjelder de mer filosofiske betraktninger: Tror jenter og damer er mye mer kritiske overhodet. Til bilen, huset, mannen og seg selv. Som avslappet representant for mannen kunne jeg kanskje fokusere mer på ytre? Man kan naturligvis være for slapp også. Men heller slapp enn selvkritisk som glir inn i det selvdestruktive.

  Lykke til med Economist. Håper det er litt bredde, det høres veldig ut som menighetsblad for menigheten. Jeg leser New York times, og syns at mengden økonomi er tilstrekkelig. Men jeg leser også relativt lite med fagmannens briller. Det skjer helst på jobb.

 11. Iskwew sier:

  Nei, Economist er et veldig bredt anlagt blad, som inneholder veldig mye og veldig mye velskrevet. Politikk og økonomi, kunst og kultur. Kvalitet i hver artikkel. Navnet er litt misvisende.

  Jeg lo så jeg skreik da hun dro frem bøtta med dildo-masse! Og det som er helt sikkert er at jeg ikke skal kjøpe det der med det første 😀 Og om jeg har en mann så overlever jeg nok pause en kveld eller to (innimellom).

  Hun hadde noen svært så gode poenger når det gjelder hvordan vi kvinner ser oss selv. Kritiske som bare pokker, og finner 75 feil fort som f.

 12. Goodwill sier:

  Herlig, Iskwew! Høres ut som en fin kveld! Og kanskje du nå kan tro på det når vi mannfolka sier «strålende dame»!

 13. Iskwew sier:

  Om Anne-Kat ja? Selvsagt ;o)

 14. Goodwill sier:

  Det var ikke henne jeg tenkte på. Tenkte på deg, jeg 🙂

 15. Iskwew sier:

  😀 Jeg skjønte nok det, men kunne ikke la være å kokettere litt, som Helten til Cirkelin ville kalt det ;o) Subsidiært å gjøre seg litt blånd.

  Takk 😀

 16. Goodwill sier:

  Der har du det, kokettering og parering av komplimenter. Du må lære å ta dem til deg, for de er oppriktig ment.

 17. Iskwew sier:

  Det tror jeg at jeg skal adoptere som et sent nyttårsløfte, Goodwill :o)

  Takk!

 18. Goodwill sier:

  Glimrende! Det forsettet skal jeg skal passe på at du holder! 🙂

 19. Iskwew sier:

  Takk – da har jeg gått inn i skjerpet modus :o)

  Kan du gjøre meg en tjeneste? Gå til testbloggen og fortell meg om den templaten er grei fra mobil.

 20. Goodwill sier:

  Syns den ser veldig fin ut! Har lagt inn et par kommentarer, det gikk fint. Litt tung å laste, men det er vel fordi du har mange og store bilder der. Bildene var litt vanskelige å se i detalj, men det er vanlig på wap, i hvertfall for meg.

  Spent på å se hva du lander på, men jeg er helt sikker på at det blir superbra!

 21. Iskwew sier:

  Jeg tror i hvert fall jeg er på sporet av noe her. Jeg liker fargene og synes det er oversiktlig og greit.

  Det ligger store bilder i de templatetrådene. De er sikkert tunge og laste, ja.

  Takk for testehjelpen! Mulig det blir livetest utpå kvelden.

 22. Tiqui sier:

  Så flott å høre/lese at kvelden ble vellykket! Det fortjente du også. 🙂 Må vel kanskje shoppe den boken 😉

 23. Iskwew sier:

  Den er verdt den hundrelappen den koster, Tiqui!

 24. bluebird sier:

  Ah, «The economist» også kjent som verdens beste ukeblad..

  Det bladet går i kategorien » an aquired taste» på linje med kaffe og whisky. Ikke så godt første gangen, men helt uunværlig etter hvert.

 25. Iskwew sier:

  Ja, det er relativt avhengighetsskapende når du først har leste det et par ganger. Verdens beste ukeblad… det er jeg enig i.

 26. Hold T. Forfall sier:

  DIY-dildo?

  *nynne* and if you wanna see my love, just ask her …

  (Economist? Jeg er skeptisk til blader som faller igjennom når de skriver om ting jeg har litt peiling på.)

 27. Iskwew sier:

  Hehe HTF – jeg tror jeg lar det være med Anne-Kat, jeg.

  Economist bommer vel som de fleste, noen ganger. Men ikke hele tiden, som mange andre. Trur eg.

 28. Rockette sier:

  Anne-Kat er råfestlig. takk for referat fra showet – nyttig for oss sofasittere:-)

  Gratulerer med ny look, forresten. Kjempefint!

 29. Iskwew sier:

  Du kan jo lese boken i hvert fall, Rockette :o))

  Takk – det er godt å skifte «ham» innimellom.

 30. Morten sier:

  Vi så showet i Tønsberg i fjor sommer. Jeg har alltid hatt sansen for dama og syns hun er akkurat så skarp hun kan være uten å bikke over. Hun er jo såpass «slem» med seg selv at det gir henne stort rom generelt i sin sarkasme. Det morsomste var uansett det som skjedde da hun kom inn på scenen. På første rad satt et barn på kanskje 10-12 år og dette vipper anne-kath nesten av pinnen. Hun tar seg umiddelbart inn og sier «vet foreldrene dine hva de har tatt deg med på?» og deretter og ut er hun ikke nådig i å fortelle foreldrene (gjennom piken) hvor teit det er at hun er der. Jeg tipper foreldrene rødmet og at jenta hadde sitt livs kveld. Tenk å bli «skjelt ut» av Anne-Kath?

  M:)rten

 31. Iskwew sier:

  Jeg er glad det ikke var meg! Men jeg hadde da heller ikke tatt med en 10-12 åring på Anne-Kat. Det holder jo at han får med seg de mindre direkte delene på Nytt på Nytt.

  Eller er jeg enig i at selvironien hennes og det at hun ikke tar seg selv høytidlig, gir henne masse rom for å være breiflabb overfor andre.

 32. Morten sier:

  De fleste av oss hadde latt være å ta med barn på hennes show og man får jo et umiddelbart inntrykk av hva slags foreldre det er. (Forutinntatt nå 🙂
  De hadde vel tatt seg en pinne eller tre og syntes det var stilig selv. :-p

  Anne-Kat er litt helt. Ikke så helt som Knut Nærum, men fremdeles helt.
  Kanskje ikke så helt som Are Kalvø heller, men joda, stor helt. Hun er kanskje litt mer helt enn Beranek og kan forøvrig ikke sammenlignes med Kari Slaatsveen, så de er vel helt på hver sin måte.
  (Joda, uteksaminerte min første dykke-elev (teori) ikveld. Må da få raljere litt? 😉

  M:)rten

 33. Iskwew sier:

  Gratulerer :o) Selvsagt får du raljere litt :o)

  Knut Nærum og Are Kalvø er jo i en egen klasse det er urettferdig å sette andre i. Ergo, hun stiller først i klassen om de ikke er i sin egen klasse.

 34. blues4u sier:

  Nærum, Kalvø, og ……………………………………………………………………………………den ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….tenkte jeg sku holde knappen nede til jeg husket etternavnet, men kommer ikke på det.
  ANNE-KAT stiller i samme kategori!

  I den neste faller noen,
  men få,
  inn i folden:

  Kristian Valen ( burde kanskje vært øverst han og?!),
  Per-Inge Torkildsen (stavangergærning, som antagelig burde stått øverst?!)),
  Odd Børretzen (the one and only, soleklar øverst!!!!),
  Jon Skau, (underholdt meg ei nyttårshælj i utlandet, lo ei uke),
  Otto Jespersen,
  Brødrene Dal (uten navn nevmt, like gode alle),
  Rolf Just Nilsen!!! (self. øverst i enhver sammenheng!!!)

  ++++++++++++++++ pluss en rekke andre glimrende komikere!!!!

  og hva heter hu rødhåra noenogsøtti-årige dama?
  Astid ?
  Åse?
  Kari? (mener å huske ei anna berte også kalt Kari som var morsom, men…
  jepp, husker nå!
  Nummer 1 i norsk humor,

  ELSA LYSTAD!!!!!

Top