Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En overgjødd versjon av Pondus

20.01.07 i Kattene

Som nevnt får kattene her i huset ikke ofte annen mat en tørrfor, av typen spesialfor. Det er ikke fordi de er overvektige, men fordi Pondus er kastret og kastrerte hankatter kan få problemer med urinstein.

Noen katter har imidlertid ikke gått på slikt for. I spalten til Trude Mostue i dag står det om en rimelig overvektig katt. Den er ni år og veier 15 kilo, med matchende livvidde på 77 cm. Til sammenligning veier Pondus 4,2 kilo. Bortsett fra det er FatCat omtrent en kopi av Pondus. Se bare her:

FatCat:

Legg merke til at pelsen til FatCat står rett ut. Den ser ut som en fotball med bust.

Pondus:

Det er vel hevet over enhver tvil at FatCat ikke kommer til å kopiere Pondus i treklatring og andre aktiviteter. Han klarer vel knapt nok å bevege seg.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

25 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Jeg har egentlig ikke noe fornuftig å si i sakens anledning. Jeg er nemlig på fest og drikker vin. Men i en ledig stund bare mååå jeg titte innom, skåle med deg, og gi deg en diger klem!

 2. Iskwew sier:

  Det var da hyggelig! Vindrikkende på fest OG titter innom :o)) Husk at du skal på skitur i morgen nå da. Promilleskigåing er vel ikke helt egnet?

  Skål!

  Og en diger klem tilbake :o)

 3. Tiqui sier:

  Jeg har heller ikke mye fornuftig å si, men er nettopp kommet hjem etter jeg stakk innom en milonga på veien hjem. Tror nok jeg ville hatt like lite tålmodighet med eieren av Fatcat som en eller to av dansepartnerne i dag… Det må jo være dyreplageri å la et dyr bli så overvektig! Har de ikke sluppet den ut eller latt den bevege seg? Har de hatt den i bur og tvangsforet den? Stakkars pus!

  (Forøvrig er jeg redd at min korte tålmodighet på dansegulvet i dag skyldes at jeg selv er sliten, ikke egentlig dansepartnerne.. )

 4. Iskwew sier:

  Javisst er det dyreplageri. Det er jo forøvrig ikke så ofte at katter er så glupske, men det er muligens denne. Og da har den vel bare fått feil mat, mer feil mat og enda litt til. Og i den tilstanden er jo være ute ikke et alternativ.

  Det er ikke noe rart om du er sliten – og dermed får lite tålmodighet. Og de kan jo ha vært litt teite også, da, disse dansepartnerne :o)

 5. Milton Marx sier:

  Sånn kan Pondus også bli! Du trenger bare en god gammeldags ballpumpe!

 6. Iskwew sier:

  Haha, Milton! Jeg synes han er fin som han er. Fotball med bust og korte ben tror jeg ikke jeg skal satse på.

 7. Goodwill sier:

  Promilleskigåing er bedre enn ingen skigåing!

  Smask!

 8. Iskwew sier:

  Håh! Jeg tenker du er et råskinn som roper «Løøøøøøøøype!!!» i sporet så menn, kvinner, barn og hunder skvetter ut til høyre, i utgangspunktet. Med promille tør jeg ikke tenke på en gang *grøss*

  *smask*

 9. Goodwill sier:

  Hæh? Har du ikke lagt deg ennå? Ojojoj…det skal i hvertfall jeg nå. Og i morgen…hvis bare dagen-derpå-promillen står meg noenlunde bi så blir det disiplinert skigåing i høyre spor 😀

  Hva Pondus angår så tror jeg han vinner en eventuell catfight med mr FatCat ganske lett hvis han følger Muhammad Ali’s motto: «Fly like a butterfly, sting like a bee!»

  Nattaklem!

 10. Frida K sier:

  Slutt å mat den katta!

 11. Ivar sier:

  Det er ikke alltid at det hjelper med bare tørrfor… Henry, katten vår, har nyrestein og han har hatt tørrfor av typen indoor formula hele livet. Nå er han på spesial mat og renset vann for å unngå extra mineraler. Skal tilbake til dyrlegen denne mnd for en sjekk, så får vi se om det har hjulpet eller ei…

 12. Iskwew sier:

  Joda, Goodwill, jeg hadde lagt meg for en stund siden :o) Pondus hadde definitivt løpt fra FatCat det er helt sikkert. Han er ganske sprek, og savner våren så det går an å være ute. Der er han og jeg på linje :o))

  Frida, noen burde ta den pusen fra eieren, det er helt sikkert.

  Ivar, jeg vet at det kan være problemer med disse veldig vonde steinene. Håper det har hjulpet. Pondus har heldigvis ikke hatt noen problemer.

 13. Undre sier:

  Uff! Stakkars pusen!
  :'(

 14. Iskwew sier:

  Ja, det er ganske ille å tenke på at det finnes en katt som knapt kan røre på seg :o/

 15. Undre sier:

  … og katter åpner liksom ikke kjøleskapdøra eller skuffer sjøl heller, så det der er rett og slett dyreplageri!

 16. Iskwew sier:

  Nei, de gjør ikke det. Slik Trude Mostue fremstilte det virket eierne litt stolte av denne store katten. Og la ut om hva yndlingsmaten dens var og sånt.

 17. Undre sier:

  Yuck!

  Dumme mennesker!

 18. Iskwew sier:

  Ja, veldig dumme også. Godt det blir vår snart, så puser kommer seg ut for å klatre i trær.

 19. olds69 sier:

  Undre- Katten min åpner glatt kjøleskapet og alle andre skap og dører, er en grunn til at jeg har montert barnesikring på alt av dører…

  Pusen min (hunkatt fem år) får en salig blanding av:
  Middagsmat – dersom hun ser jeg spise samme mat.
  Reker – pillede må vite, har venner som jobber på rekefabrikk og skaffer skrapreker.
  Seifilet – tilbake til venner som er fiskere med fileteringsmaskin…
  Brødskiver med leverpostei – noe jeg ikke skjønner.
  Småfugler – som hun er utrolig flink å skaffe selv.

  Og en sjelden gang kattemat på boks, noe hun ikke spiser før hun har sultet en dag eller to…

  samt drikker en fløteskvett innimellom,

  Olds69

  hmm, lurer på om hun spiser potetgull dersom jeg spiser det, må testes…

  Ellers så lurer jeg på hvordan hun kommer seg opppå gardinbrettene, er ingenting i nærheten som kan klatres på og jeg har ikke strietapet eller noe annet som er lett å klatre i…

 20. Iskwew sier:

  Du har en utepus Old69 – det skal nok mye til at de ble smellfeite :o) Mine katter vil forresten bare ha kattemat. Menneskemat er noe stort tull, synes de.

  Er det noe hun kan hoppe fra og over til gardinbrettene? Eventuelt er jo gardiner flott å klatre i, da. Nå har ikke jeg det, men spesielt Italienerfrøkenen, som er veldig liten, klatrer oppover klær som henger på knagger i gangen og deretter opp på det høye skapet.

 21. Jeg har vel sett det før også, men du verden som Pondus ligner på min pusefrøken. Og hun er heldigvis en smekker og lekker liten dame. Men hun elsker jo en liten godbit i blant, muffins, gjeitost….og serranoskinke 😉

 22. Iskwew sier:

  Ja de to kunne minsanten vært søsken :o) Godt ingen av den ligner på FatCat.

  Hun liker av alle ting geitost? Kanskje jeg skal prøve det på mine :o)

 23. Elle sier:

  Det har vært en liten diskusjon om overmating av barn i det siste og. Noen har jo arvelig anlegg for å bli fete, men jeg synes det er forferdelig trist når det er forreldrenes kosthold som gjør at ungene knapt kan være med andre barn ut.

  Det er lett å snakke om dyremishandling, men hva med barna som blir overoppfetet?

 24. Iskwew sier:

  Den diskusjonen kommer nok til å komme mer og mer, Elle.

 25. Hold T. Forfall sier:

  Guinness’ Rekordbok har kastet ut verdensrekorder av den typen. Fordi de rett og slett fungerte som invitasjon til dyreplageri.

Top