Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ting du ikke visste om meg

05.01.07 in Jeg er tagget, Om meg

Iversen har tagget meg. Det gjelder å komme opp med en liste med ting dere ikke vet om meg, hvorav en skal være løgn. Så er det om å gjøre at dere klarer å pønske ut hvilken som er løgn. Hvor lang listen blir får jeg se etter hvert. Iversen hadde 5 sanne og en løgn, Tiqui hadde 9 sanne og en løgn.

1. Jeg har fire nyrer

2. Jeg har avsluttet et samboerskap ved å stikke av med en annen fyr som var kjekk og hadde diger racerbåt.

3. Jeg har elsket på en fjelltopp i den norske fjellheimen midt på dagen

4. Jeg har skrevet en roman som jeg skal forsøke å få gitt ut

5. Jeg har besvimt på en Peter Gabriel konsert

6. Jeg ble skjelt ut av engelsklæreren på ungdomsskolen fordi jeg påpekte at uttalen hans var håpløs

7. Jeg har stemt alt fra AKP(ml) til Høyre

8. Jeg har våknet med blåveis etter en kveld på byen uten å huske hvordan jeg fikk den

9. Jeg bestemte meg for å flytte til Brasil fordi jeg hørte “Girl from Ipanema” på radioen

10. På BI strøk jeg til eksamen både i finans og statistikk

OK. Det ble 10 kjappe. Muligens ligger svarene på noen av dem skjult i en eller annen kommentar en eller annen gang, det er jeg ikke sikker på. Men hvilken er løgn?

Jeg tagger Undre, Erik og Milton (ho ho ho, Milton, det blir litt av en liste tenker jeg!). Og etter svært grundige innlegg i kommentarfeltene hos meg og Tiqui, tagges med forventning Shoaib 😀

Print Friendly, PDF & Email

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tiqui says:

  Har ikke mennesket vanligvis to nyrer, da? Er du dobbelt-menneske eller bare overmenneske? 😉 Ellers synes jeg jo at 10’eren er ganske usannsynlig også, men kanskje det var det som fikk Iskwew til å banne på å fikse det i neste omgang?

 2. Iskwew says:

  Ja si det, Tiqui ;o)

 3. Tiqui says:

  Vanskelig dette med gjettekonkurranse – merker at jeg får lyst å fortelle anekdoter til alle kommentarene, men da avslører man seg jo selv.. 😉

 4. Iskwew says:

  Jaaaa, det er nettopp det. De får komme i oppklaringstråden :o)

 5. Iversen says:

  Skal alle disse nyrene befinne seg på innsiden av huden din?

 6. Iskwew says:

  Jepp, Iversen, de ligger ikke i kjøleskapet akkurat.

 7. Bastet says:

  Tipper nr. 1 er feil. Alle de andre hørtes sannsynlige ut. 🙂

  Jeg påpekte faktisk foran hele klassen min på ungdomsskolen at matematikklæreren forklarte noe helt galt. Så måtte jeg gå opp til tavla og forklare hvordan det skulle være, og da skjønte alle klassen hele greia. Læreren var ikke så veldig blid, kan du si…

 8. Iskwew says:

  Ikke noe er som å bli irettesatt av ungdomsskoleelever, Bastet :o) Jeg tenker han eller hun husker det enda.

 9. Undre says:

  Fire nyrer?

  Hmm… og alle skal være der inne i Iskwew-kroppen samtidig og du tenker ikke to nyrer og to binyrer?

  Eller har du fått byttet ut ett sett med ett nytt?

  Resten tror jeg fint du kan ha gjort. 😉

  Ok, må advare at jeg ligger mange tag-er etter allerede. Hmm… jeg er ikke god på tag, altså!

 10. Iskwew says:

  Det er helt ok å ligge etter med tagger, Undre! Når det gjelder nyrene sier jeg ikke mer enn at de som sagt ikke ligger i kjøleskapet :o)

 11. Tiqui says:

  Ut over løgnen – så synes jeg jo det er interessant med denne historien om når Iskwew stikker av til fordel for en diger racerbåt! Gleder meg virkelig til oppklaringstråden!

 12. Iskwew says:

  Kanskje det er løgnen, Tiqui? :o)

 13. Tiqui says:

  Ja, kanskje jeg er inne på noe? Gjennom bloggen kjenner man deg jo som et relativt ansvarlig menneske. Men på den annen side – når følelsene bruser, så skal det vel litt til å tenke på ansvar? Jeg er forresten litt forbauset og nesten indignert over at ingen stusser over mine uansvarlige påstander. Det må bety at leserne synes jeg i bunn og grunn er troendes til det verste..

 14. Iskwew says:

  Mja… jeg tror jo på de historiene dine i hvert fall. Men det hadde jo vært godt om noen hadde sagt at “Nei, DET kunne Tiqui aldri gjort, altså!”

 15. Tonje says:

  Jeg tror nr 9 er løgn… Om “noen” skulle skulle få deg til Brasil, så var det vel helst en av de omtalte surfeguttene – ikke en jente fra Ipanema ;o) At musikk kan ha spilt inn på din avgjørelse utelukker jeg imidlertid ikke 😀

 16. Iskwew says:

  De kan i hvert fall få meg tilbake, Tonje :o))

 17. Jeg synes nr 10 høres totalt usannsynlig ut med tanke på alt du har vist at du kan om finans og statistikk her i bloggen din!

  Punkt 3 tror jeg absolutt på – been there, done that 😉

  Korrigere lærere er risikosport. Datter her i huset driver også og retter på uttalen til sin engelsklærer, til tross for at jeg råder henne til å la være…

 18. blues4u says:

  Halla Isk!
  Denne går jeg for, elsker konkurranser, og gjerne de med fallgruber,..til topps med seiersglis, eller rett i kjellern, uten sikkerhetsnett, eller forbehold, so….here we go….:

  1. FEIL! Vil tro det er fysisk umulig, selv i Bærum, å inneha 4 nyrer,…hvor i all verden (kroppen) sku du ha dem?
  2: Å nei, ikke du!!!
  3: Tror jeg ikke!!! Ikke tale om!
  4: Jojo, antagelig om en statisiker som vikler seg inn i grafer og hypotenuser elller noe lignende…
  5: Ikke umulig, men ganske uforståelig, hehe…
  6: Tror jeg på!
  7: Ikke mulig! Ikke i noen dimensjon! Du tar definitivt til høyre i ethvert kryss! 😉
  8: Usannsynlig, rett og slett!
  9: Dette begynner å ligne det reine skjære vanvidd!
  10: Og da var toppen nådd ja! Denne er ihvertfall JUG!!!

  SÅ DA ender jeg opp med 4 sannheter (1 mulig og 3 kanskje) og 6 (delvis) godt jugd!

  Var ikke poenget 1 jug og 5 sanne?

  Si jeg har rett da?!! 😀

 19. Milton Marx says:

  [Iskwew – som jeg uttaler iskvev – har tagget meg, og gitt meg oppgaven å skrive en liste av ting de fleste ikke vet om meg – pluss én ting som ikke er sann. Så kom igjen! Hva er det som ikke stemmer?]

  So e de’ gjort

 20. Iskwew says:

  Skorpionkvinnen, det er nok lurt å holde en litt lav profil i forhold til engelsklæreren :o)

  Blues4u – det er nok 9 sannheter i den listen, men jeg kan like gjennomgangen din likevel :o)) Du tror nok jeg er snillere og bedre enn jeg har vært!

  Jeg skal lese din, Milton – æ glær mæ!

 21. Tiqui says:

  I mars tar jeg gjerne på meg oppgaven å lese manus – hvis det eksisterer andre steder enn i hodet. Det er en fordel om det finnes på papir eller iallfall i binær form.

 22. Iskwew says:

  Det hadde vært supert, Tiqui!

 23. bluebird says:

  Hm…. fire nyrer er medisinsk mulig, men uhyre sjeldent, så enten den eller “Girl fra Ipanema”, jeg har brukt mange umulige unnskyldninger for å reise, men en sang er vel litt for langt ute ……..

  Tja, mumle.mumle, fire nyrer er vel så sjeldent at du ville fått oppslag i avisen på det, så jeg tipper det er feil.

 24. Iskwew says:

  Jeg ikke bare reiste, men flyttet, bluebird :o) Med Tigerunge på 3 år :o)

 25. bluebird says:

  Når jeg tenker meg om, jeg har reist til Wien fordi jeg leste John Irving’s “Setting fre the bears”, så jeg kan kanskje forstå at en sang kan bringe frem tilsvarende responser hos noen som er musikkinteresserte.

  Men å ta med et barn og flytte……. Et interessant paradoks du presenterer, på den ene siden en kynisk valutatrader, på den andre siden tydeligvis impulsiv og eventyrlysten. Men jeg antar at en evne til å håndtere risiko ligger bak i begge tilfellene.

 26. Iskwew says:

  Det der henger godt sammen, Bluebird. Valutatradingen har gjort meg beslutningsdyktig og dessuten lært meg å stole på intuisjonen. Du kan jo ikke analysere deg i hjel når du skal reagere på noe som skjer i valutamarkedet – da er toget godt før du kommer ut fra bakrommet og er ferdig med analysen.

 27. Shoaib says:

  >1. Jeg har fire nyrer

  Medisinsk er det vel mulig, selv om jeg vanskelig kan tenke meg det

  >2. Jeg har avsluttet et samboerskap ved å stikke av med en annen fyr som var kjekk og hadde >diger racerbåt.

  Denne er litt tricky, for det høres ikke ut som deg, MEN det sies ikke noe om samboerskapet du skal ha stukket av fra. Du sier hellr ikke at du stakk av med noen FORDI han var kjekk med stor racerbåt. Så jeg tenker at den er plausibel.

  >3. Jeg har elsket på en fjelltopp i den norske fjellheimen midt på dagen

  Igjen noe som man kanskje ikke helt forbinder med deg, men for mye som ikke fortelles, og igjen da plausibel.

  >4. Jeg har skrevet en roman som jeg skal forsøke å få gitt ut

  Gleder meg 🙂

  5. Jeg har besvimt på en Peter Gabriel konsert

  Manglende opplysninger, men uansett mulig

  6. Jeg ble skjelt ut av engelsklæreren på ungdomsskolen fordi jeg påpekte at uttalen hans var håpløs

  I can imagine 🙂 Vi var litt slemmere, jeg og to kamerater gjorde det til en sport finne feil i det lærerne underviste med endeløse kveruleringer som resultat. De fleste lærerne tok det greit, og endel hadde det like gøy som oss. Men en stakkars engelsklærer gikk gråtende ut av klassen.

  7. Jeg har stemt alt fra AKP(ml) til Høyre

  Mulig det, og fra valg til valg er det jo ulike ting man vektlegger. Dessuten kan man jo alltids slenge på (i kommunevalg) navn fra andre partier, så ingen umulighet.

  8. Jeg har våknet med blåveis etter en kveld på byen uten å huske hvordan jeg fikk den

  Var det blomsten du tenkte på? Helt mulig 😀

  9. Jeg bestemte meg for å flytte til Brasil fordi jeg hørte “Girl from Ipanema” på radioen

  Har hørt verre grunner, og impulshandlinger virker å være noe du dyrker i jobben din, så ingen umulighet det.

  10. På BI strøk jeg til eksamen både i finans og statistikk

  Kan vanskelig tenke meg dette, men samtidig kanskje det var det som gjorde at du gikk så inn i det i neste omgang.

  Hmm, ser ut som jeg greide å sannsyneliggjøre alle. Da velger jeg den jeg har minst tro på, men som jeg dermed tror er den som er en løgn… 1. er en løgn!

 28. Iskwew says:

  Det var en grundig gjennomgang, Shoaib :o) Når det gjelder hvor sannsynlig ting er, så får jeg påpeke at noen av disse punktene ligger ganske langt tilbake i tid – og heldigvis utvikler mennesker seg gjennom hele livet.

  Ellers har jeg sans for tilnærmingen til lærere og feil :o) Men du virker da ikke som en kverulant i det du skriver nå i hvert fall. Mer en som ønsker på en mild og diplomatisk måte å spre kunnskap om det du er opptatt av. Selv om du jo ikke gir deg så lett :o))

 29. Tiqui says:

  Da har jeg bekjennet mine løgner og forklart, evt unnskyldt mine sannheter 😉

 30. Iskwew says:

  Jeg iler til :o)

 31. Cassanders says:

  Har ikke tid til dette, men ble nyskjerrig etter en tur “på balkongen”:-)

  Har googlet tetrahepatica, quadrorenal og ymse kombinasjoner av disse. Fant til slutt noe på “redundant kidneys”, men der omtales EN ekstra nyre som “ekstremt skjelden”. Da går jeg også for 1 som løgn.

  Cassanders
  In Cod we trust

 32. Iskwew says:

  Du får sjekke fasit, Cassanders :o) Jeg ER ekstremt sjelden :o)

 33. Ak says:

  Har akkurat funnet ut at datteren min har 4 nyrer. Hvist dette er en av sannhetene dine, har det hatt noen betydning for helsen din? prøver å finne info om det på nettet, men det er ikke helt lett!

 34. Iskwew says:

  Dette er en av sannhetene mine, ja. Les trackback 2. Jeg har ikke hatt noen helsemessige problemer med dette overhode. Det ble sagt at jeg kanskje kunne få det, men det har jeg ikke.

 35. Ak says:

  takk for svar! hvilke plager sa de at du kunne få?

 36. Iskwew says:

  Det vet jeg faktisk ikke, Ak. Må spørre mamma, tenker jeg. Det har aldri vært noen problemstilling.

Top