Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Pendelen svinger

03.12.06 in Om meg

Da har jeg, som sikkert halve Norges befolkning, tatt denne kjærlighetstesten på nrk.no. Og det ble med bedrøvelig resultat. Ingen bombe at jeg er singel, nei!

Første gangen jeg tok den (jadda, jeg har tatt den to ganger) ble jeg

Forføreren:
Forføreren konsentrerer seg mer om sjekking enn om et forhold. Umiddelbar forelskelse og lidenskap som er relativt kortvarig på grunn av mangel på andre ben å stå på i forholdet. Dette er gjerne et elsker/elskerinne forhold som aldri blir noe mer. Rundbrenneren havner også i denne kategorien.

Hallo??? Tenkte jeg. Og skjønte umiddelbart at jeg hadde lagt for stor vekt på sex, forelskelse og romantikk (selv om jeg synes det er viktig i et forhold). For det er der ikke meg, altså. Da hadde det blitt mer på meg enn det gjør, for det første, og dessuten vil jeg ha en mann som er litt mer enn en elsker. En god del mer.

Så tok jeg den en gang til. Og da ble jeg:

Forretningspartneren:
Fravær av de vitale faktorer et kjærlighetsforhold bør bestå av. Dette er ‘forholdet’ du har til kassadamen på butikken, eller en bekjent gjennom jobben, altså ikke et forhold i det hele tatt. Hvis du er singel og ender opp i denne kategorien, har du mye å jobbe med. Hvis du er i et parforhold og ender opp her, har både du og partneren din et problem.

Halloooooo????? Altså fra alt for mye sex, forelskelse og romantikk, til ikkeno. Det der er vaffal ikke meg, selv om jeg sikkert har en del å jobbe med, både her og både der.

Jeg har klart å treffe ytterpunktene. Om jeg konsentrerer meg litt, og gidder, er jeg helt sikker på at jeg kommer til å knekke koden på “Drømmemannen / drømmekvinnen”, og det er jo der vi alle vil være, ikke sant? Vil tro det ja.

Men jeg tror ikke jeg gidder. For at 64 spørsmål og 8 kategorier skal si så veldig mye om et sammensatt menneske, det tror jeg ikke noe på. Og artig nok er det slik at alle kategoriene, untatt den nevnte drømmepersonen , har noe distinkt negativt ved seg.

Forretningspartneren mangler de vitale faktorer et kjærlighetsforhold bør bestå av.

Kompisen mangler lidenskap og viser ikke entusiasme for forholdets framtid.

Forføreren mangler andre ben å stå på enn umiddelbar forelskelse og lidenskap i forholdet. En rundbrenner (og det er normalt ikke ansett som et hedersmerke).

Pliktpartneren mangler både følelsesmessig tilstedeværelse og lidenskap.

Romantikeren må også ha evne og vilje til å tåle også onde dager (underforstått, det mangler h*n).

Bestevennen må hente frem lidenskapen (denne kategorien var ikke så negativt karakterisert).

Svermeren er stormende forelsket, og velger på denne bakgrunn (gjerne etter to ukers bekjentskap) å forplikte livet ut. (Been there, done that, have the skid marks on my back to prove it.)

Etter å ha tatt testen (test nr. 2 tok jeg senere) og sett litt, ga jeg opp programmet på tv. Det blir i overkant å skulle tilbringe lørdags-kvelden med at kjendiser, halvkjendiser og ukjente legge ut og synse om kjærlighet og sånt. Om du tenker at det er fordi det ikke blir noe på meg, så kan du ha et poeng, men LIKEVEL. Det blir neppe lysning på den fronten basert på det programmet.

Så jeg gjorde det eneste fornuftige, jeg så på en film. Om en kjærlighetshistorie. Og den var nydelig, den fikk tær til å krølle seg og smilet om leppene. Det var “Walk the line”, filmen om Johnny Cash og June Carter. Det var vel romantikeren i meg, tenker jeg, som sukket over filmen, over kjærligheten som vant til slutt, etter å ha slitt og strevet. Mot alle odds, og reddet av at kjærligheten var SÅ stor at June ikke ga opp, da Johnny proppet seg med piller og alkohol og var langt ute på galeien. Og hvem kan vel si nei når mannen frir på scenen under en stor konsert, etter å ha spurt og fått nei 40 ganger?

Det var nok romantikeren som tørket en tåre da han fridde. For det er nemlig slik, tror jeg, at vi har ALLE prototypene i oss. Så komplekse er vi faktisk. Så ta ikke en ubehagelig kategorisering på nrk.no så veldig alvorlig. Slike programmer og undersøkelser er en slags moderne tids selskapslek. Og ikke stort mer, selv om Sissel Gran er kjærlighetsfaglig alibi aldri så mye.

Og jeg er da representert i landsstatistikken både som forfører og forretningspartner. Om du legger de to sammen, og deler på to, så er du kanskje i nærheten av noe.

Og se filmen, om dere ikke allerede har sett den. Den er verdt en kveld foran tv’en.

Print Friendly, PDF & Email

23 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. E.R. II says:

  Go to Hollywood!
  Det ligger vel mye i algoritmer her som det står i beregningene. Det sier kanskje litt om personligheten din om du bruker bare 1 og 7 når ting skal besvares i en skala på 1 til 7, eller om du er litt mer “voksen” og pragmatisk og tenker joda, sex er digg og nødvendig, men erfaring tilsier at man ikke pleier å tilbringe 36 timer intenst nakne etter å ha vært sammen tre-fire år.

  Jeg fikk gleden av denne:
  Dette er Hollywood-typen. Du er stormende forelsket,
  og velger på denne bakgrunn (gjerne etter to ukers
  beskjentskap) å forplikte deg til å være sammen med
  den andre livet ut. Uten helt å vite om dere egentlig
  passer sammen. Noen ganger klaffer det, oftere klaffer
  det ikke. Dere har det sikkert gøy, men hvor godt
  kjenner dere egentlig hverandre?

  Jo, kanskje det. Har jeg litt lav terskel? Syns jeg er blitt mer sær med åra og ikke så villig til å akseptere. Men hvis skepsisen får ta helt overhånd blir det vel skrinne forhold for lidenskapen?

  Detaljene setter nesten alle kategoriene rundt 50%, hva nå dette betyr – kanskje bare at jeg har bare valgt 1 og 7 der det svaret er helt opplagt? Heldigvis vipper både ansvar og lidenskap godt over, mens likestilling ligger på 50%. Er jeg da bare halvveis likestilt? Vennskap er nede i 45%, er det ille?

  Jeg er altså en svermer. Tror jeg kan leve med det. 🙂

 2. Iskwew says:

  Jeg la meg nok litt i den ekstreme retningen. Det hadde vært morsomt å se hva resultatet hadde vært om man hadde trykket 4 på alle spørsmålene.

  Alle kategoriene mine var også omtrent på 50. Litt over på den første, og litt under på den andre.

  En Svermer høres bedre ut enn både Forfører og (sic!) Forretningspartner.

 3. E.R. II says:

  Det får holde med en sånn test nå, men det kan jo være litt morsomt å se hva som skjer ved å justere enkete parametre. Jeg var også litt over på første, litt under på andre søyle, mens lidenskap var den som kom lengst over 50. Lidenskap er vel nødvendig krydder i livet, var det ikke noe sånt Spice Girls sa?

 4. Iversen says:

  Å, gid. Jeg ble “kompisen”. Nå er forholdet fortapt. 🙁

 5. Milton Marx says:

  For en test! Det som slår meg med testen, er at de fleste spørsmålene er flertydige. Derfor kan man ikke sammenligne testresultatene med andres, eller generere statistikk på bakgrunn av dem. Man kan heller ikke bruke karakteristikkene til noe. Jeg satt konsekvent med spørsmålet “hva mener de med dét” i bakhodet under testen. Det betyr at jeg i mange tilfeller har svart på noe annet enn de som laget testen har ønsket å spørre om – hvilket igjen betyr at jeg ikke kan bruke klassifiseringen til å få selvinnsikt, som igjen betyr at jeg ikke kan bruke testen til annet enn noen minutters kjedelig tidtrøyte.

  Det er ikke merkelig om samme person scorer forskjellig når vedkommende tar testen to ganger. Det viser bare at personen har hatt litt problemer med å forstå hva det er testen forsøker å spørre om.

  Men jeg tviler ikke på at NRK selv mener testen er bra.

  ***************
  Helt naturlig å dele på oppgaver i hjemmet! Selvfølgelig er det dét! Jeg drikker øl og kona lager mat! Eller er det at jeg mekker bil, mens kona koker suppe? Eller er det at vi begge skal stryke like mange skjorter?

  Jeg ønsker ha sterke bånd til min partner… Hva pokker betyr det? At vi er tett knyttet emosjonelt eller at jeg er kneblet? At kona haler meg hjem fra puben i hundelenke?

  Min partners innsats er like viktig som min egen… Klart den er det, for da slipper jeg å gjøre en dritt. Den er viktigere! Hvilken innsats? På jobben? For å “sluke kameler” i forholdet?

  Det er umulig å oppnå rettferdig arbeidsdeling i et forhold… Nei, det er jo ikke det, for kona lar jobben gå ut over husarbeidet, og derfor må jeg gjøre mer hjemme enn kompisene. Det er ikke rettferdig! Hva er rettferdig?

  Daglig husarbeid skal deles rettferdig… Klart! Det er jo hennes jobb!

  *******
  Alvorlig talt: Hvem er det som betaler for denne testen? Hvem er det som har ansatt de personene som har laget dette? Jeg ble forresten en forretningspartner.

  Tar du testen med bare 4, blir du også det, med 20 på ansvar, 27 på vennskap, 28 på lidenskap og 25 på likestilling.

 6. Iskwew says:

  E.R. II: Lidenskap er nødvendig ja. Men da jeg “overdrev” nødvendigheten slo det jo heeeelt galt ut.

  Iversen: Du kan nok bare glemme det nå. Madammen forsvinner nok snart.

  Milton: Her er kjernen i problemstillingen. Det er vanskelig på grensen til umulig å tolke spørsmålene, samt å vite hvordan du skal gradere. Dessuten er det i tillegg veldig situasjonsavhengig, hva jeg ville svart. Det er dessuten hummer&kanari spørsmål om eksisterende forhold og uavhengig av eksisterende forhold. Noe som gjør at single har vanskelig for å vite hva man skal svare.

  nrk mener selvsagt testen er bra, og de har jo fagpersoner i studio og greier.

  Forretningspartner er nok det verste å bli, basert på formuleringene. Kjør beskrivelsen mot din kone og se om hun kjenner deg igjen. Jeg tipper hun sier Hæææ? Ekvivalenten på spansk, altså :o)

 7. Sexy Sadie says:

  Det der er en test jeg ikke skal ta.

 8. Britt M. says:

  Jeg ble også forføreren. Større ironi skal man lete lenge etter. Dessuten føltes det litt merkelig, som singel, å svare på spørsmål om en partner jeg vitterlig har bekreftet å ikke ha. Skal jeg summere opp mine tidligere partnere og svare på bakgrunn av det liksom?

 9. Undre says:

  Hahaha!

  For en test!

 10. galfisk says:

  DRØMMEMANNEN her, haha. Min kjæreste er nok uenig der.

  Men, Walk the Line, glimrende film. Får aldri nok Cash, og Phoenix spiller ham glimrende. Synge kan han også.

  Mhm.

 11. Iskwew says:

  Sadie, jeg tør påstå at du ikke går glipp av særlig mye om du dropper den.

  Britt, helt enig, noen av spørsmålene ble skrudde som singel. Kanskje du skille ta et veiet gjennomsnitt av score for alle tidligere partnere? Som en minimum skulle det vært en undersøkelse for single og en for de med partner.

  Strålende, ikke sant Undre? Skal innom og lese resultatet ditt.

  galfisk, siden kjæresten er sammen med deg, er det da ikke sikkert kjæresten er uenig i det :o) Jepp, Walk the Line var en strålende god film, det er helt sikkert.

 12. Undre says:

  Det slår meg at den testen målte svært lite empatiske evner.

 13. Iskwew says:

  Det har du rett i… i det store og hele er jeg ikke veldig imponert over testen, Sissel Gran hjelper ikke på inntrykket. Faktisk får deltakelsen hennes i programmet henne til å virke hakket mindre seriøs enn jeg alltid har tenkt at hun er.

 14. Undre says:

  Spitznogle – Gran …

  I rest my case!

 15. Iskwew says:

  Jepp… selv om jeg synes VG-damen er verre en Sissel Gran.

 16. Den testen har jeg ikke tatt, men eldstegutt på 21 fortalte meg om den, han ble Svermeren. Og han slekter jo ganske mye på sin mor, da…
  Walk the line så jeg her hjemme for et par uker siden, kjempefin var den!!

 17. Iskwew says:

  Ja, ikke sant? Den var verdt å bruke en lørdagskveld på :o)

 18. Tiqui says:

  Umulig å lage statistikk, sier Milton, det er aldri umulig å lage statistikk. Man må bare ikke være så nøye på hva den faktisk sier og heller vri den til å si det man vil..

  Jeg har ikke tatt testen, men det lover jo ikke godt når nrk i går kunne annonsere at statistisk sett er “drømmepartnerne” jevnt over gift, mens forførerne og romantikerne er single…

  Som vi visste fra før altså, alle de bra er allerede opptatt 😉

  Det som gjør at håpet ikke er helt tapt er nettopp at pendelen svingte så kraftig, for da trenger man ikke ta testen seriøst likevel! JIPPIE!

 19. Iskwew says:

  Tiqui, i hvert fall kan du bruke tall og statistikk til omtrent det du vil.

  Selvsagt er drømmemann/kvinnene gift allerede. Med hverandre. Og jeg tror ikke dette er en test å ta særlig alvorlig :o)

 20. Cirkelin says:

  Har ikke sett Gran-damen live, men etter å ha zappet innom TV3 og sett denne Spitznogle i siget besluttet jeg umiddelbart at jeg heller går i kloster enn å henvende meg der om jeg skulle få problemer med sexlivet. Hildrande du og huttetu. Hadde jeg vært mann så ville bare tanken på sex-skolen til den horisontalspesialisten der satt meg i en tilstand av evig impotens!

  Nuvel, det jeg egentlig slang innom for å skryte av, var at jeg tok testen og ble drømmedama. Antakelig fordi jeg scoret lavt på likestilling 😉

  Ingen grunn til å stille i kø, for jeg har det alldeles utmerket i mitt forhold til han som etter test endte som forføreren…og sant å si hadde jeg større problemer med å skjønne hvorfor han havnet i kategorien forfører enn at jeg ble drømmedama. Hva som skyldes flaks og hva som skyldes selvinnsikt nekter jeg å spekulere i da det kan slå ut begge veier, men jeg stiller meg nok litt tvilende til at den testen er helt bankers 😉

 21. Iskwew says:

  Spitznogle er MYE verre altså. Sissel Gran hadde jo en særdeles fornuftig spalte i A.magasinet, noe som ikke kan sies om Spitznogles i VG.

  Jeg tror det er helt rett å stille seg noe tvilende til om testen er heeelt bankers, Cirkelin :o) Selv om du seff er en drømmedame!

 22. Milton Marx says:

  Tiqui: Man kan lage statistikk om det meste. Det som gjør denne testen så ille, er at det ikke er gjort et forsøk på å gjøre det bra. At spørsmålene i seg selv er så flertydige betyr at testen er totalt formålsløs i enhver henseende. Det betyr jo ikke at resten av jobbern (skalering, vektning, tolkning etc.) ikke også ligger an til strykekarakter. Det tror jeg faktisk, men hvorfor bry seg? Spørsmålene senket jo allerede testen før vi kom så langt!

 23. Iskwew says:

  Helt enig i den vurderingen, Milton. Det blir som det gode gamle Supperådet; bare tull alt sammen.

Top