Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Skulle ha bedt Skavlan holde kjeft

Dette sier Odd Børretzen i et intervju med Tønsbergs Blad. Han ble intervjuet i forbindelse med en biografi, og i kjent stil kastet Skavlan seg over noen intime mikrodetaljer, som omhandlet sex, utroskap og kvinnehistorer. Detaljene hadde først VG slått stort opp. Børretzen er ikke begeistret for verken Skavlan eller VG.

Og det kan jeg godt forstå.

Jeg så ikke intervjuet med Børretzen. Derimot så jeg et han hadde med Paulo Coelho da han var her i forbindelse med fredsprisen til Shirin Ebadi. Intervjuet omhandlet boken «Elleve minutter» som altså handler om sex, prostitusjon og andre intime temaer en voksen talkshow-programleder på over 40 kan bli fnisete av. Det var ikke grenser for hvor fnisete han ble av å høre at tittelen henspeiler på lengden av et gjennomsnittlig samleie, og at hovedpersonen i boken vitterlig er prostituert. Coelho så etterhvert ganske ukomfortabel ut. Alle de gode poengene han kunne komme med, det være seg vedrørende Shirin Ebadi eller den prostituerte Maria, ble rett og slett fnist bort av en voksen programleder på over 40. En særdeles pinlig seanse. Og dem har det jo være flere av. Fredrik elsker grave i intime ting mens han fniser og gjerne sørger for at deltakerne blir litt satt ut. Uten at jeg føler at det tilfører noe som helst. Uten at de gode poengene Børretzen, Coelho og andre kan har kommer frem, i det hele tatt. Alt blir borte i fniseri og fnisera.

Kanskje har Først&Sist gått for lenge? Kanskje er Fredrik blitt fullstendig stivnet i konseptet og rollen som litt gutteaktig programleder? Det er i hvert fall på langt nær så interessant som før (og da mener jeg noen år siden) det programmet. Jeg kan ikke fordra at folk hensettes i pinlige situasjoner mens Fredrik fniser litt. Jeg synes menn over 40 som fniser og nesten rødmer påtatt over intime temaer er bare pinlig.

Ellers har jo NRK et annet særdeles pinlig program på tapeten på fredagene nå for tiden. Det nye til Synnøve Svabø er også en rimelig selsom opplevelse og heller pinlig opplevelse, som jeg rett og slett ikke ser på. Jeg ser heller på «Skal vi danse?» som er et ganske så morsomt program, og der deltakerne ikke hensettes på samme vis i pinlige situasjoner. Det programmet virker, for det gjør sitt til at jeg gremmer meg over at jeg ikke kan danse. Tenk så gøy de har det, der de svever over gulvet med vakre klær og nylærte trinn.

Gullrekka glipper for NRK. Svabø er på noe Dyrhaug og glade musikanter. Fredrik blir mer og mer fnisete, og har mindre og mindre interessante programmer. Det eneste som gjenstår av Gullrekka av en viss kvalitet er Nytt på Nytt. Heldigvis er de fortsatt like morsomme.

Ja, det er riktig: jeg er som regel ikke ute på fart og moro på fredag kveld. Da lager jeg pizza og ser på tv sammen med Tigerungen :o) Og dermed irriterer jeg meg over at lisens-kanalen ikke serverer meg den underholdningen den kan gjøre, om den vil.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med: ,

23 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. E.R. II sier:

  Jo, fredag er Pizzadag. Jeg holder meg med egen gjærdeigbaker, mens jeg tar ansvar for fyllet.

  Dette programmet så jeg. Det er ganske lenge siden, men det står tindrende klart for meg. Programleder ville stille spørsmål om sex og utroskap og ting som Børrezen ikke hadde noe lyst til å snakke om, og det burde F. S. forstått. Det som var enda verre var at Skavlan ikke hadde noen backupplan. Hva gjør vi hvis ikke det blir noen samtale?

  Husker et annet begredelig untervju der det handlet om en eller annen astrologisk oppdagelse eller hendelse som var stor i vitenskapelig forstand. Skavlan ser ut til å ha en tilnærmelsesmåte til alle intervjuer. Fremstå som han overhode ikke forstår og be folk om å forklare hvordan det er. Men noen ganger fremstår han som så grenseløst uvitende at jeg blir brydd på hans bekostning.

  Det eneste som holder dette showet gående er at det åpenbart har så høy status i medieflommen at folk gidder å gjeste. Så lenge han får bra gjester kan det ikke gå helt dårlig, for de har jo gjerne noe å bidra med selv om spørsmålene er under pari.

  Jeg har sett et par glimt der programmet hans har vært bra, som den gangen Robbie Williams tok over hele showet og Fredrik ble sittende som en statist i sitt eget program.

 2. Iskwew sier:

  Der sa du det E.R. II – han spiller dum, altså later som (håper jeg!) at han ikker skjønner noe av noe. Det er greia til Fredrik, virker det som.

  Jeg så det programmet med Robbie, og hadde sikkert syntes det var bra om det ikke er for at jeg ikke kan fordra Robbie :o)

 3. Sexy Sadie sier:

  Noen ganger er det helt greit å være foruten tv-apparat og rett og slett ikke ha muligheten til å få med seg slikt tull. Skavland har jeg aldri maktet, jeg så et program med ham hvor den der Olav Thon måtte forsvare sin frivillige barnløshet. Hvor teit er det ikke å drive og pirke borti folks valg i livet på den der måte da`??????

 4. Iskwew sier:

  Ja, det så jeg også. Det var skikkelig ubehagelig selv bare som seer. Og jeg skjønner ikke at han ikke ser det selv, jeg. Hvor teit det er.

 5. Goodwill sier:

  Tror vi kan være ganske enige om at Skavlan har utspilt sin rolle her. I hvertfall i langt større grad enn Ivar Dyrhaug, som dessuten var langt mindre selvhøytidelig – det var mye mere lek og moro med ham. DET var egentlig høydepunktet for denne Gullrekke-og-hjemmelaget-pizza-og-pils-elskeren.

  Det virker som om det er vktigere for ham å frameve sin egen fortreffelighet enn å la gjestene stå fram med det de har å by på. Og det er fryktelig synd, for det er jo gjestene som gjør slie programmer, de er de som står for noe, og det er de som gir variasjon og liv uansett programkonsept.

  Jeg har et annet men lignende minne fra Skavlan. Det var da Meat Loaf tok over, litt lignende Robbie Williams, men enda mer kraftfullt. Herlig! På nippet til at jeg ble Meat Loaf fan 😮

 6. Iskwew sier:

  Og så tror jeg han har funnet seg en image som han tror fungerer, og dermed beveger han seg ikke bort fra den. Og det verste er jo at han har mange interessante gjester, som imidlertid ikke får vist seg frem, ettersom det blir borte i tøv.

  Meat Loaf er vel i det store og hele litt kulere enn Robbie Williams :o)

  Og dette programmet til Synnøve som de har byttet ut Beat for beat med… *grøss*

 7. Goodwill sier:

  Både kulere og større 😀

  Synnøve? Nei, takke meg til dama fra Strømmen, da heller Harald fra Halden :-))

 8. Iskwew sier:

  Veldig mye større :o)

  Dama fra Strømmen??

 9. Goodwill sier:

  Rett og slett en gigant :-))

  Jepp! Synnøve Svabø er fra Strømmen, og hun burde ha løpt fra russehumoren nå, synes jeg.

  Harald Rønneberg derimot er en av dem som kan få meg til å le meg skakk bare ved å stå rett opp og ned på en scene…

 10. Iskwew sier:

  Jasså, er hun det. Det forklarer jo en del, ja. Hun er nok rimelig stuck i russehumor, virker det som.

  Harald er morsom :o))

 11. Sexy Sadie sier:

  Skavland kan finne seg noe annet å gjøre.

 12. Morten sier:

  Skavlan?

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGGGGGGGGGGGGGGGGGGH!!!!!!

  (Det var vel på tide med et Mortens’k anfall igjen, kanskje?)

  Mannen er fullstendig idiot. Han lider av samme syndrom som Svabø viser for tiden.
  – Kanskje Mors lille tøysegutt liker å tulle i høyet, sa Svabø for ti år siden og vi lo av den sjarmerende og litt småfrekke jenta. MEN HUN ER DA FOR *%&¤# IKKE NOEN SMÅJENTE LENGER?
  Utover det er konseptet så dødt og forferdelig at jeg angrer på at jeg så det ene programmet jeg så.

  Skavlan irriterer meg og har totalt utspillt sin rolle.
  (Når han derre dekk-kongen (Sharif??) ga 100 000$ på direkten til en veldedig greie og Skavlan fniser og sier
  – Du er klar over at $ er mer penger enn kroner?
  Fytti %OIU¤54w så pinlig berørt jeg ble. Og har siden ikke sett på fyren.
  (Jeg ser nesten aldri på det uansett, men vi er veldig glad i Stingers, mest fordi vi har bodd i Melbourne en stund 🙂

  Nytt på Nytt, joa, de glimter til, men det er vel strengt tatt morsomst når Trond Viggo vikarierer og setter Almaas fullstendig ut av spill 😉

  TV er forøvrig dødskjedelig. Ser nesten aldri på det.
  Og det sier jeg som jobber med Fjernsyns og Multimedieproduksjon på UiS…..
  Hmmmmm

  Skal vi danse er ikke helt min type program, men så er jo Christian Ødegaard litt helt, så det blir vel til at jeg ser finalen…. (what? Morten ser finalen, jøss!)
  Ødegaard er en av de få komikerne i Norge som (i Nissene på Låven) kan stå i bunad og gravalvorlig reality-programleder mine og si:
  – Laget deres tapte nisseduellen fordi dere sang «i Prompeland» to ganger. Hvordan føles det?

  Hillarious og det er sterkt å få ordet promp morsomt, spør du meg 🙂

  M:)rten

 13. Iskwew sier:

  Hjææææælp! Du sprenger bredden på kommentarfeltet mitt! :o)

  Jeg er enig i det meste du sier Morten, så også det med Sharif, og pokker; det var piiiinlig! Det jeg ikke er helt enig i er at Nytt på Nytt bare glimter til. Jeg synes de holder en jevnt god til, og får meg til å le litt på fredag. Og Stingers kan jeg ikke fordra.

  Kristian Ødegård MÅ bare vinne, han er jo blitt sååå flink. Slike gutter VIL vi bare ha. Jeg skal også se den finalen :o))

 14. Morten sier:

  Jeg liker nytt på nytt, ikke misforstå. Men det har flatet litt ut syns jeg.
  Jeg er egentlig litt sånn i tvil om hvilket lag jeg ville vært på, om jeg ble invitert. (og det burde jeg jo, du også for den del ;-p )
  Vil jeg være på laget til Knut Nærum så jeg kunne fått et solid håndtrykk når vi vant eller vil jeg være på laget til Anne-Kath så jeg får en klem når vi vinner? 😉

  Hadde Stingers vært brasiliansk hadde du nok sett på den. Får litt «hjemlengsel» av dialekt og alle kjente steder vi ser. Jeg har forøvrig sjekket, det er siste sesong som går og det er ikke så mange episoder igjen….

  M:)rten – En selvsagt vinner i Nytt på Nytt

 15. Iskwew sier:

  Det er jo selvsagt avhengig av hvem de får til å stille opp.

  Jeg tror jeg ville vært på laget til Knut Nærum altså. Dermed får vel du være på laget til Anne Kat?

 16. Morten sier:

  Fornøyd med det. En klem av Anne-Kath når vi *vinner* er ikke å forakte.
  Nærum kan jeg jo sette på plass på nachspielet 😉

  M:)rten

 17. Iskwew sier:

  Ja nettopp! Nachspiel blir det selvsagt 😀 Dette blir bra Morten!

 18. Lothiane sier:

  Synnøve Svabø er da vitterlig fra Bærum et sted..? Det kom fram på Den store klassefesten der hun konkurrerte mot Dagfinn Lyngbø (som var eneste årsak til at jeg gadd se programmet). Det var også en pinlig affære… hun virka som en bortskjemt og snørrhoven drittunge som skulle være i fokus absolutt hele tida. Blæh! Drittlei hele dama.

  Og er så inderlig enig med deg i dette med Skavlan også. Orker rett og slett ikke se programmet lenger. Pinlig er eneste riktige betegnelse.

  Vet ikke hvor gammel Tigerungen din er, men kjenner igjen samtalen du beskrev her… Poden min er 10 år (snart 11). Vi har også tv-kveld med pizza på fredagene. Ofte ender vi opp med en video, fordi det er så lite å se på. Idol var en høydare for oss begge to, men det er jo slutt. Da er det bare nytt på nytt igjen (og skal vi danse, men det synes ikke poden er så stas). 🙂

 19. Iskwew sier:

  Det er hun kanskje? Da vil jeg bare få si at jeg er innflytter altså, ikke født og oppvokst her! Kanskje hun har flyttet? Hyggelig i så fall.

  Det blir så masete og kjasete at jeg har ikke ord.

  Skavlan klarer fint å få meg til å rødme av gremmelse :o)

  Tigerungen min er 7 1/2, og heldigvis likte han «Skal vi danse» som jeg syntes var morsom å se på. Men det går sikkert over etterhvert. Han utbasunerte etterpå at han vil på danseskole… men der kan han vel fort ombestemme seg. Jeg synes imidlertid det hadde vært en god ide!

 20. Milton Marx sier:

  Du vil bli ung bestemor, skjønner jeg?

 21. Iskwew sier:

  Nei, Milton :o) Men jeg skjønner hva du mener :o))

 22. Lothiane sier:

  he he, poden min vil også på danseskole! Kanskje han ble litt påvirket av Skal vi danse likevel? Du skal se vi møtes mens vi beundrer våre håpefulle. 😉

 23. Iskwew sier:

  Ja, det skal du se vi gjør :o) Kanskje de er så oppegående at de skjønner at det er en hit med jentene å kunne danse?

Top