Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Husordensregler for husholdninger med katter

10.11.06 in HumoristISK

Denne regel-listen var så gjenkjennelig at jeg bare måtte arkivere den i bloggen. Dette er en svært presis beskrivelse av livet i husholdningen der Pondus og Italienerfrøkenen regjerer. Kommentarer i kursiv.

Baderom
Følg alltid gjester på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe. Bare sitt og glo.

Dører
Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, still deg på bakbeina og dask eller skrap med forbeina. Når døra så blir åpnet er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgangsdør, stiller du deg i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, snø eller mye mygg. Ekstra effekt oppnås dersom du observerer at matmor har dårlig tid. Stå en uendelighet av tid i døråpningen, og merk alle hjørner i trappen på vei ned 4 eatsjer nøye. Jo dårligere tid, jo nøyere merking. Mennesker tror at dette er noe katter gjør for å finne veien tilbake, og synes dermed det er sjarmerende og nesten litt rørende. Det er selvsagt bare tull, poneget er å hale ut tiden. Du kan da veien!

Stoler og tepper
Hvis du må kaste opp, må du straks komme deg opp i en stol. Hvis du ikke greier det tidsnok, kan du bruke et orientalsk teppe. Hvis det ikke finnes noe orientalsk teppe, går også vanlige langhårstepper fint. Mens du kaster opp på teppet må du passe på å rygge like langt som en naken menneskefot. Eventuelt på et lite tilgjengelig sted som ikke oppdages før det oppdages på lukten.

Forstyrring
Hvis noen mennesker gjør noe, mens andre andre ikke gjør noe, skal du holde deg til de som gjør noe. Dette kalles «å hjelpe til» eller «forstyrre». Her er reglene for «forstyrring»:

* Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.* Når noen leser ei bok må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.

* Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.

* Når noen leser ei bok må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.

* For annet papirarbeid: Legg deg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Lat som om du dormer, men fra tid til annen strekker du deg og klasker til blyanten eller pennen.

* For folk som betaler regninger eller jobber med selvangivelsen eller julekortene må du alltid ha målet klart: Å forstyrre! Først setter du deg på papiret det jobbes med. Etter å ha blitt jaget vekk, setter du deg ved siden av og ser trist ut. Når du har blitt fjernet for andre gang dytter du penner, blyanter og viskelær ned fra bordet, en ting av gangen.

* Når et menneske holder en avis opp foran seg må du hoppe opp på baksiden av avisen. Mennesker elsker å bli hoppet på.

* Når et menneske arbeider ved en PC hopper du opp på pulten, spaserer over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger du deg i fanget til mennesket, over begge armene.

* Når matmor vil strikke eller hekle betyr det at hun vil leke med deg. Garnøster=leke, ikke sant? Det spiller ingen rolle at det betyr at husets tigerunge ikke får ny genser i norsk tradisjonsmønster. Det som betyr noe er at du får lekt.

Om å gå
Så ofte som mulig skal du sprette fram foran mennesker, så kjapt og nært som du kan. Spesielt viktig i mørket, i trapper når noen bærer på noe, og med en gang de står opp om morgenen. I trappen på vei opp når du har vært ute, skal du gå mellom bena til mennesket, over den ene foten, der du stopper for å klappes. Det spiller ingen rolle om mennesket snubler og slår knærne.

Sengetid
Du skal alltid sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg. Forsøk å sove oppå menneskets pute om mulig. Dersom du stenges ute av soverommet, gråter og mjauer du bare til du sleppes inn. Det er gjerne et øyeblikk før naboene hamrer på døren og spør om matmor er i ferd med å drepe katten.

Sandkasse
Når du bruker sandkassa må du sparke ut så mye sand som mulig fra kassa. Menneskene elsker følelsen av kattesand mellom tærne. Nekt å gå inn i kassen om den dumme medfølgende døren er montert på. Det SKAL lukte katt i huset.

Gjemsel
En gang i blant skal du gjemme deg et sted menneskene ikke kan finne deg. Du skal ikke, under noen omstendighet, vise deg før etter tre eller fire timer. Dette gjør at menneskene får panikk (en positiv opplevelse) fordi de tror du har stukket av eller gått deg vill. Med en gang du kommer fram vil menneskene overøse deg med klapp og andre kjærtegn. Sannsynligvis vil du få noe godt, også. Om du kommer hjem med blått øye og et par løse pelsdotter, noen timer forsinket, er effekten og mengden godsaker aldeles formidabel.

En siste tanke
Bruk alle muligheter til å komme innpå et menneske, helst ansiktet. Snu deg og vis dem rumpa di. Menneskene syns det er kjempefint, så gjør det ofte.

Skrevet av: Cynthia Whitney. Oversettelse til norsk: Hans Schrøder

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

9 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Milton Marx says:

  Min far var kanskje ingen stor dyrepsykolog, men vi hadde katt. Han brukte å løfte den opp etter halen og nakkeskinnet, riste den mildt, og sette seg ned i en stol med utstrakte ben. Da gikk katta alltid opp i fanget hans, og la seg ned og malte.

  Kanskje et tegn på underkastelse for dette fryktelige familieoverhodet?

  Det er visse ting som ikke står i reglene: Dersom det er småunger i familien som leker utenførs, fortrinnsvis i en sandkasse, skal det tisses og bæsjes spesielt der. Intet er som en smårolling som spiser sanden som katta har gjort fra seg i.

 2. Jeg tror kattene mine har fått utdannelsen sin på samme skole. Men, kanskje hatt noen ekstratimer i emnet “dører”. Det er ikke bare utgangsdøren som skal forseres langsomt, (om i det hele tatt. Man må jo ha lov til å ombestemme seg, ikke sant), også baderomsdører skal holdes oppe lenger enn mor og far strengt tatt ønsker. Jeg tror det har med temperatur å gjøre. Kanskje et slags ønske om balanse. Like kaldt inne som ute….. jeg er usikker.

 3. Iskwew says:

  Katter er rare dyr, Milton, det er helt sikkert. Om jeg endrer stemmeleie til litt streng, så blir han ikke lenge oppå bordet.

  Din far hadde nok fått katten til å forstå hvem som var leder i flokken :o)

  Fordelen med innekatter (selv om de etterhvert er ute en stund) er at de ikke gjør fra seg i sandkasser, men foretrekker innekassen. Sandkassen ute er forøvrig et særdeles naturlig sted for katter å gjøre fra seg. De er jo frenetisk renslige og vil gjerne grave ned etterlatenskapene.

 4. Iskwew says:

  Akkurat, smith & wesson, det der høres gjenkjennelig ut. Verandadøren, f.eks. Soveromsdøren. Men i dag var Pondus som et lyn, han var redd for at han ikke fikk komme ut.

  Like kaldt inne som ute… hmm. Kanskje det blir mindre røyting når man har det kaldt overalt?

 5. Undre says:

  Hæhæhæ!

  men det flere punkt som er glemt:

  *Ligger mennesket ditt og sover i sengen når du kommer, sørg for å trampe godt på det før du legger deg til for å sove. Begynn helst nede ved føttene og spaser sikksakk oppover mennesket ditt til du når hodeputa. Mal i tillegg HØYT!

 6. Undre says:

  oops!

  … for rask publisering

  * Ser du nakne tær utenfor dynekanten er disse “fritt villt”. Mennesket ditt må lære seg at små nakne tær er alt for fristende til å la være å sette klør/tenner i for en katt.

 7. Iskwew says:

  Hehe Undre! Dette har du helt rett i. Det er veldig viktig å tråkke seg godt og grundig rundt på mennesket slik at det våkner skikkelig og kan klappe deg.

 8. Hi, hi, ja eller for de kattene som ikke får være på soverommet om natten. Gjemme seg under sengen før sengetid for så å ligge helt stille, puste så forsiktig at ingen hører en lyd. Selvfølgelig ikke male, og så bare vente tålmodig. Og så, i det bøker er lest og nattbordlamper slukkes, hoppe opp med et voldsomt, men blidt MJAU. For så raskt føle seg avvist og misforstått når man lempes ut.

 9. Iskwew says:

  Det vil jeg tro de gjør ja, S&W. Pondus losjerte borte i sommer mens vi pusset opp. En natt skulle jeg overnatte der han var, men der var det katteforbud på soverommet. DA var han fortvilet :o)

Top