Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Buen, pilen og målet (Paulo Coelho)

12.10.06 in Mennesker

Fra Warrior of the Light Online (oversatt av meg, så eventuelle språklige rariteter tas på min kappe).

Buen, pilen og målet

Vi er alle bueskyttere av guddommelig Vilje. Og derfor er det helt essensielt at vi vet hvilket instrument vi har til vår disposisjon.

Buen

Buen er livet; all energi springer ut fra den.

Pilen vil en dag bli skutt.

Målet er langt unna.

Men livet ditt vil alltid være med deg, og du må vite hvordan du skal ta vare på det på riktig måte.

Det behøver perioder av inaktivitet – en bue som alltid er rede, i en tilstand av spenning, mister sin potens. Så aksepter hvile for å gjenvinne din fasthet: på denne måten, når du strekker strengen, vil styrken din være inntakt.

Buen har ingen samvittighet: den er en forlengelse av bueskytterens hånd og ønske. Den kan brukes til å drepe eller til å forhandle. Så vær alltid klar med dine intensjoner.

En bue er fleksibel, men den har også sine begrensninger. Enhver bestrebelse utover dens kapasitet vil ødelegge den, eller raskt trette ut hånden som holder den. På samme måte; be ikke om mer fra kroppen din enn den kan gjøre. Og forstå at en dag vil alderdommen komme – og det er en velsignelse, ikke en forbannelse.

For å holde buen elegant åpen, få hver del til å gjøre det nødvendige, og kast ikke bort energien din. Dette vil gjøre det mulig å skyte mange piler uten å bli trett.

Pilen

Pilen er din intensjon. Det som forener buens styrke med sentrum av målet.

Våre intensjoner må være krystallklare, rette og velbalanserte.

Når den forlater buen, vil den ikke komme tilbake, så det er bedre å avbryte en prosess – fordi de bevegelsene som ledet opp til den ikke var presise og riktige – enn å agere på en eller annen måte fordi buen allerede var spent og målet allerede ventet.

Men unngå aldri å vise din intensjon, om det eneste som paralyserer deg er redselen for å gjøre feil. Om du gjør de riktige bevegelsene, åpner hånden din og utløser strengen: ta de nødvendige skritt og møt dine utfordringer. Selv om du ikke treffer målet, vil du vite hvordan du skal justere siktet neste gang.

Om du aldri tar noen risiko, vil du aldri forstå forandringene som var nødvendige å gjøre.

Målet

Målet er det du ønsker å oppnå, det du begjærer.

Det ble valgt av deg. Her ligger veiens skjønnhet: du kan aldri unnskylde deg med at motstanderen var sterkere. For det var du som valgte ditt mål, og du er ansvarlig for det.

Om du ser på målet som en fiende, kan du til og med skyte et godt skudd, men du vil ikke klare å forbedre noe i deg selv. Du vil bruke livet på å forsøke å plassere en pil i sentrum av noe laget av papir eller tre, noe som er fullstendig nytteløst.

Derfor må du velge målet ditt, gjøre ditt beste for å nå det, se på det med respekt og verdighet: du må vite hva det betyr, hvor mye anstrengelse det har krevd, hvor mye trening og intuisjon.

Når du ser på målet, konsentrer deg ikke bare på det, men på alt som foregår rundt deg, for når pilen er skutt, vil den måtte forholde seg til ting du har oversett, som vind, vekt og distanse.

Målet eksisterer bare i den grad et menneske evner å drømme om å nå det. Det som rettferdiggjør dets eksistens er begjær – ellers ville det være noe dødt, en fjern drøm, en dagdrøm.

Så akkurat som intensjonen søker sitt mål, søker målet menneskers intensjoner, for det er de som gir vårt liv mening: det er ikke lenger bare en ide, men sentrum i bueskytterens verden.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

2 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Goodwill says:

    Vakkert 🙂 Leser noen avsnitt av WOTL hver dag før jeg starter å arbeide, det renser sinnet på en fin måte.

    Denne var også fin!

  2. Iskwew says:

    Så bra, Goodwill! Det er virkelig måten å lese WOTL på. Sakte og etterteksomt. Det er ikke en bok du bør stresse gjennom for å bli ferdig.

    Fint at du likte den :o))

Top