Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tigerungen er «Go for launch»

01.10.06 i Tigerungen

I dag har Tigerungen syklet sin første tur. Altså ikke bare rundt og rundt på parkeringsplassen, men på skikkelig tur. Og maken til smørblid og fornøyd Tigerunge har i hvert fall ikke jeg sett på en stund. Han var så fornøyd og så stolt over at han endelig mestrer sykkelen. Og tanten hans og jeg småløp etter en ellevill og entusiastisk liten mann på syv som suste bortover gang- og sykkelveien. Deretter syklet han rundt mens tanten og jeg satt i solen og leste aviser.

Og i dag er jeg strålende fornøyd med at jeg tvang ham til å lære og sykle. Alle skjellsordene og blikkene fulle av harme er glemt, borte og jeg klapper meg selv veldig fornøyd på skulderen.

Neste helg er det utlovet sykkeltur med nistepakke, Kvikk-lunsj og kakao. Selv har jeg ikke hatt sykkelen ute på Gud vet hvor lenge, men nå skal den frem . Da jeg spurte om han trodde jeg husket sykling, svarte han bare at så flink som jeg var til å lære bort sykling, så var han helt sikker på at jeg garantert sykler som en dronning. Og det velsignede med sykling er jo at man aldri glemmer det når man først har lært det.
Jeg gleder meg!!

Noen ganger føler jeg meg faktisk som en ganske så vellykket forelder. I dag er en av de dagene. Å ha hjulpet ham til å mestre noe barn bør mestre, selv når han ikke ville, det gjør meg så glad og fornøyd.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Elisabeth sier:

  – bra du stod på og lærte tigerungen å sykle. – kjenner en som ikke fikk lært å sykle da hun var barn. Det angrer hun på. Hun har nemlig prøvd og lært det i voksen alder, og det gikk ikke. – er foresten blitt speiderleder nå. – skal snart lære ungene om sykkel der. Heldigvis så kan ungene der sykle.

 2. Iskwew sier:

  Sykling er en ferdighet du skal lære når du er liten, så sant det er mulig. Jeg skjønner godt at hun angrer på at hun ikke lærte det som barn.

  Det er sikkert morsomt å være speiderleder :o)

 3. Iversen sier:

  Men tror du dronninger er noe stø på sykkel, a? 😀

 4. Iskwew sier:

  Jeg vedder på at Sonja er god til å sykle!

 5. Tiqui sier:

  Jippi! Iskwew finner frem sykkelen! Si fra når jeg skal tvinge deg med på tur! 😀

 6. Iskwew sier:

  Jeg foretrekker nok å dra på tur med Tigerungen :o) Du får heller dra på tur med noen som er like spreke som deg. Best for alle parter det, tenker jeg.  I tillegg er jeg veldig vanskelig å tvinge til noe :o)

 7. Tiqui sier:

  Nå, nå.. det var ikke så alvorlig ment! Ingen tvang, bare min litt framfuse måte å uttrykke meg på for å si at det hadde vært koselig. Selv om jeg sykler mye betyr ikke det at jeg ikke kan sykle saktere og kortere distanser – det gjør jeg jo hele tiden!

  Flott at Tigerungen er fornøyd og at mor får en unnskyldning til å finne frem sin egen sykkel.

 8. Iskwew sier:

  Det er kjempeflott at han har klart å lære det, og det selv om han ikke ville. Det er jeg riktig så kry av :o)

 9. Gratulerer med syklende sønn! Tenker han nå er glad for at hverken du eller han gav opp!
  🙂

 10. Iskwew sier:

  Å ja, i dag er jeg verdens beste mamma igjen :o) Han var så strålende fornøyd :o)

 11. iapetus sier:

  Gratulerer med syklende tiger!

  -Selv husker jeg øyeblikket fra min første alenetur som om det var i går. Sannsynligvis et uforglemmelig øyeblikk i alles liv. Min søster og far løp bak og holdt i sykkelen, selv var jeg hellig overbevist om at jeg ikke kunne sykle. Etter en stund hørte jeg bravo-ropene bak meg – ,bare så altfor langt bak meg. Da tryna jeg så det sang for jeg skjønte at ingen holdt. Det sitter mellom øra.

  -Utfordringer står i kø: Nå må han læres opp til å kunne trafikkbildet; ting skjer fortere nå. Selv tryna jeg så bukkehornet står i panna den dag i dag. Rart vi lever vi som vokste opp uten hjelm 😉 Men det er en annen historie. Heia Tigergutt!

 12. Iskwew sier:

  Javisst sitter det mellom ørene. Det skjønte jeg ganske raskt. Han kunne sykle, men trodde ikke det selv.

  Og nå må trafikkbildet læres, det er sikkert. For det går veldig fort når man først KAN sykle.

  Morsomt at du husker din egen første alenetur :o)

Top