Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Om blomster og bier

22.07.06 i Tigerungen

Denne er ikke ny (fra gamlebloggen ved påsketider), men apropos O!’s utfordringer, legger jeg den ut igjen. Denne tilnærmingen skulle forøvrig være helt i tråd med en nerds løsningsforslag. Her fungerte det utmerket, vil jeg si.

Siden vi tross alt er i dataalderen, og det ganske ugjenkallelig, datamaskiner er kommet for å bli, skal jeg i kveld avsløre et lite triks som gjør livet som foreldre enklere. Altså for eksempel ganske kompliserte problemstillinger som blomster og bier, eller forplantningen som det også kalles.

Til påske for to år siden fikk Tigerungen seg et nytt dataspill. «Professoren oppdager kroppen» heter det.

Altså et ganske oppbyggelig spill der små gutter kan finne ut av mangt og mye. Om hjernen, skjellettet, indre organer etc. Og altså om forplantningen. Dit styrte han rimelig målrettet, skjønte jeg etterpå.

Jeg var ute på verandaen (påsken da var noe mildere). Plutselig kommer det et begeistret hyl fra Tigerungen.

«Mammaaaaa!»

«Hva er det???»

Tigerungen, jublende av begeistring: «Nå vet jeg hvordan babyer blir til!!!!»

Jeg, litt avventende: «Å, gjør du det?»

«Ja! Først så treffer en mann en dame. Så drar de ut på sjøen med en båt. Og så blir de forelsket.»

«Å, sier du det? Blir de forelsket?»

«Ja! Og så tar pappen et frø inn til egget til mammaen med tissen sin, og så vokser det til en baby. Det tar mange måneder. Og så kommer babyen ut gjennom tissen til mammaen.»

Jeg, veldig alvorlig, siden Tigerunger som har skjønt noe viktig, ikke liker at man ler av dem: «Ååå, er det slik det er?!»

Tigerungen, med stjerner i blikket: «Jaaaa!!! Er det ikke fint, mamma??»

Litt senere i påsken fant han ut noe mer, som han hadde lurt på.

«Mamma! Nå vet jeg hvorfor du bruker sånne små bleier noen ganger, selv om du er voksen. Det kommer blod ut av deg.»

Akkurat ja….

Resten av den påsken brukte han på å spille det spillet der du vinner om du er første sædcelle som kommer frem til egget. Han vant stort sett, for han er flink til å spille slike spill. Tanten hans, som da var 13, syntes det var utrolig flaut å måtte spille det spillet.

Og jeg tenkte, husker jeg, at den dagen kommer, uskyldige tigerunge, da du vil gjøre alt du kan for å unngå at sædcellene kommer frem til egget. Men det tar vi om lang tid. Veldig lang tid. Kanskje har det innen den tid kommet et dataspill som gjør også det enkelt for foreldre?

Vidunderlige dataalder!

(Fortsatt er det noen utfordringer igjen!)

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

8 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Her kommer jeg i hu en tegneseriestripe der sædcellen Oscar står igjen i pysjen, trøtt som en strømpe, ser alle de andre sædcellene sette avgårde i full fart, og sier sørgmodig: – Jeg hater disse tidlige sædavgangene…

  Mye å lære, ja 🙂

 2. Iskwew sier:

  Hahaha! Det nytter ikke å være b-menneske om du er sædcelle, skjønner jeg.

 3. Tonje sier:

  Åhhh, hadde man bare beholdt barns enkle måte å se verden på! Alt blir liksom så komplisert senere…

 4. Iskwew sier:

  Kan være det er vi som overkompliserer :o))

 5. Tonje sier:

  He he! Jo, du skal ikke se bort fra det… Kanskje et eksempel på at for mye kunnskap (og erfaring…) ikke nødvendigvis er et gode :o)

 6. Iskwew sier:

  Jeg ser faktisk ikke bort fra det, gitt. Spesielt ser jeg ikke bort fra at vi blir fryktelig opptatt av hva som passer seg å si og gjøre.

 7. Iskwew sier:

  Ja, det hele forløp anske så smertefritt for mor og sønn :o))

  Som en sa, i en kommentar i går med det sitat av Kumbel: Den som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorlig han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig.

 8. aLmAnZo sier:

  innteresant, en utrolig lite pinlig måte å gjøre sånt på. Sjarmerende sønn du har også, vil jeg si =)

  Jeg liker bloggen din foresten, mye underholdning. Til informasjon og veiledning er det underholdende å snakke om viktige tema også, fordi man lærer mer.

Top