Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød trÃ¥d eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Informasjon

02.04.06 in Gekko-sitater

“I know of no more valuable commodity than information”

Dette er Gekko på sitt beste og mest sannferdige. Det er helt sikkert at det ikke finnes noe mer verdifullt for å tjene penger, enn informasjon. Om du vet noe ikke andre vet, så har du en stor fordel. Og Gordon Gekko holder seg selvsagt ikke for god til å bruke innside-informasjon, selv om det er ulovlig. Altså informasjon han skaffer seg om et selskaps indre liv, enten på lovlig vis, eller ofte i Gekkos tilfelle på ulovlig vis.

Oslo Børs har forøvrig internasjonalt rykte for å være en skikkelig innside-børs, og dermed en mer risikofyllt børs enn andre. Hvor god du er til å handle i det norske markedet er i stor grad avhengig av hvem du kjenner, treffer, omgås og kan få hvisket noe i øret av. Det liker ikke en utenlandsk investor. Likevel har det vært så godt som umulig å få dømt noen for innsidehandel i Norge. Her må det være noen solide huller i lovverket. Mye av det som foregår i Norge hadde rett og slett vært umulig i f.eks. USA.

Forøvrig kan det trekkes en parallell til dating her, jo mer du vet, jo bedre er det. Så det gjelder å ha øyne og ører åpne og skaffe seg så mye informasjon som mulig. For dating markedet er definitivt ikke et perfekt marked, som beskrevet i Finanskurs IV.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top