Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Greed is good

26.03.06 i Gekko-sitater

Gekko holdt en flammende tale til generalforsamlingen i Teldar Paper. Han ville ha aksjene deres, for så å brekke opp selskapet i småbiter og tjene masse penger. Og de solgte selvsagt. Til en alt for lav pris.

«I am not a destroyer of companies. I am a liberator of them!

The point is, ladies and gentleman, that greed — for lack of a better word — is good.

Greed is right.

Greed works.

Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit.

Greed, in all of its forms — greed for life, for money, for love, knowledge — has marked the upward surge of mankind.

And greed — you mark my words — will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.

Thank you very much.»

Hele talen finner du her.

Print Friendly, PDF & Email

9 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Milton Marx sier:

  Jeg elsker Gordon Gekko!! – og som jeg har sagt tidligere så feis ikke filmens raddismoral inn hos meg for fem øre! Som danskene sier: Spildte Gudsord på Balle-Lars!

 2. Iskwew sier:

  Det er ikke moralen som sitter hos meg heller, Milton :o)

  Denne Balle-Lars var da en interessant type – nektet som det siste han gjorde.

 3. Spectatia sier:

  (Klikket på denne under «Denne uken for et år siden»).

  Oh, sweet memories! Jeg jobbet også innen denne bransjen i Oslo på den tiden. Og så selvfølgelig Wall Street på kino. 🙂

  I mitt nåværende liv i Stockholm, var jeg, for omtrent et år siden(!), på retorikk-kurs, og der ble Gordon Gekkos tale framholdt som et eksempel til etterligning. Det var så man ble rent nostalgisk. Gekko is good!

 4. Iskwew sier:

  Jepp, det var en opplevelse å se den filmen! :o)

  Greed is good-talen er jo et retorisk mesterverk. Rett og slett.

 5. Iskwew sier:

  Hmmm… Jeg tror ikke det går an å toppe den, gitt. Og Michael Douglas 20 år eldre… Mnjaaa.

 6. Spectatia sier:

  Nei, holder med. Oppfølgere kan nesten aldrig leve opp til forventningene. Var bare litt morsomt.

 7. Iskwew sier:

  Oh, jeg kommer garantert til å se den!

 8. John Doe sier:

  nå var jo Gordon Gekko ment som en parodi på selve grådighetskulturen, da var det vel også en selvfølge at de parodierte falt på knærne i beundring, dette er mennesker som ikke blir lykkelige før de oppnår å ha fått med seg alle pengene forbi St Peter.

Top