Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En sang som reddet meg en gang

18.09.10 in Musikk

Da jeg bakte kaker til fotball-cup i sted, spilte jeg iPod på miks.  Plutselig kom det en sang som jeg har sterke minner knyttet til.

Jeg var passasjer i bil, sammen med noen jeg ikke ville være sammen med, jeg ville helst være alle andre steder enn der.  Jeg ville hjem og krype sammen i mitt eget lune rede, der alt er trygt og god. Men det var ikke mulig, jeg var veldig langt hjemmefra i det store utland.  For å beskytte meg selv lukket jeg meg selv inne i mørk taushet, mens jeg jobbet med å komme meg gjennom situasjonen.

Radioen var på i bilen.  Og plutselig begynte denne sangen å spille.  Teksten og musikken snakket til meg, gjennom panseret mitt av taushet.  Det var som om den traff noe i ryggraden min.  Jeg kjente den i ryggen.  Jeg ble varm og jeg er sikker på at pupillene mine utvidet seg, selv om det var sterk sol.  Sangen tok tak i meg og dro meg ut fra det mørke, stumme stedet jeg var på.

Han som kjørte, han jeg ikke ville være noe sted med, ville bytte kanal.  Jeg husker jeg bare freste “If you do that, I’ll kill you.” Med såpass styrke at han lot sangen spille.  Som om han skjønte at nå var det nok.  Eller kanskje han bare ble overrasket over at tausheten ble brutt og øynene mine lyste.

Da vi kom tilbake fra turen, gikk jeg og kjøpte CD’en.  Jeg spilte den ved behov til jeg var hjemme igjen, i mitt trygge rede.  Jeg spiller den fortsatt, i øyeblikk når jeg trenger trøst og styrke.

Det er noe i kunst som kan redde liv eller vett og forstand.  Denne sangen er genial.  Takk til Michael Stipe og REM for den.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IPZzWYkdS6Y[/youtube]

When the day is long and the night, the night is yours alone,
When you’re sure you’ve had enough of this life, well hang on
Don’t let yourself go, ’cause everybody cries and everybody hurts sometimes

Her er en videoversjon, den er enda bedre, men den får jeg ikke lov til å embedde.

Print Friendly, PDF & Email

4 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Håkon says:

  “Sometimes everything is wrong.”

  Ganske konsentrert erkjennelse som kan trenge en god tekst rundt seg, ja.

 2. Iskwew says:

  Ja, det er sikkert. Jeg synes teksten er genialt bra.

 3. Goodwill says:

  Vidunderlig vakker sang og en sterk tekst som forteller oss at det livet er så verdifullt i seg selv at det alltid er verdt å leve.

  Likevel – det må ha vært en forferdelig situasjon å være i…

 4. Iskwew says:

  Ja, det var det, Goodwill. Men den sangen snudde det. Derfor er den en seierssang.

Top