Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Fargetest deg: hvem er du?

I Aftenposten står det om en psykologisk fargetest.   Vinklingen til Aftenposten går på at ledere elsker rosa. De har sammenlignet 877 ledere med 750.000 som har tatt testen online.  Og kommet til at de i større grad enn andre liker knallrosa.

Slike selskapsleker er morsomme.  Dermed tok jeg selvsagt testen.  Den finner du her.

I den andre enden kom det ut noen ganske treffende beskrivelser.

You’re a RESEARCHER

Keywords

Independent, Self-Motivated, Reserved, Introspective, Analytical, and Curious

The investigative types gather information, analyze and interpret data, and inquire to uncover new facts. They have a strong scientific orientation, enjoy academic or research environments and prefer self-reliant jobs. Dislikes are group projects, selling, and repetitive activities.

Akkurat. Det stemmer rimelig bra (dislikes ikke minst *kremt*).

Som andrevalg kom dette:

You’re an ORGANIZER

Keywords:

Self-Control, Practical, Self-Contained, Orderly, Systematic, Precise, and Accurate

These conservative appearing, plotting-types enjoy organizing, data systems, accounting, detail, and accuracy. They often enjoy mathematics and data management activities such as accounting and investment management. Persistence and patience allows them to do detailed paperwork, operate office machines, write business reports, and make charts and graphs.

Jasså gitt. Det var overraskende.

Jeg tok testen to ganger, uten å gjøre noe annet enn å velge de fargene jeg likte best. Men det ble litt forskjell, siden forsker og organisator hadde byttet plass.

I artikkelen i USAToday som Aftenposten har hentet stoffet fra, står følgende:

Lange says no one knows why so much can be learned about a person by the colors they choose. Those answers are buried deep in neuroscience, he says, but it’s just a matter of time before marketers will be able to target products to consumers based on color preferences. Color tests are much easier to administer than something like Myers-Briggs, and color tests aren’t easy to influence. For example, someone applying for a job as a police officer might attempt to game a Myers-Briggs test by guessing the correct answers, but they would have no idea how to rank colors.

Jeg ser dette som en selskapslek, men det er åpenbart folk som tar det mer alvorlig enn som så. På denne websiden som Håkon tipset om på twitter, for eksempel.  Dette virker litt New Age. Men det stemte altså rimelig bra. Det vi imidlertid trenger er en mengdetest. Jeg skulle likt å vite hvor mange arketyper det er, for eksempel.  Som den analytikertypen jeg altså er.

Dermed har jeg opprettet en poll. Der kan det legges inn flere arketyper, om du får en annen.

[polldaddy poll=»2950388″]

Løp inn og test, or rapporter tilbake!

Print Friendly, PDF & Email

34 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Håkon sier:

  Takk, begrepet rosablogg blir aldri det samme etter dette innlegget. :mrgreen:

 2. Iskwew sier:

  Hjørnet er en definitiv blåblogg! 😀

 3. Håkon sier:

  Du er med andre ord ingen leder? 😉

 4. Iskwew sier:

  Nei, jeg har bare latt som i perioder 😯

 5. Iskwew sier:

  Fornøyd, ja? 🙂

 6. Iskwew sier:

  Hva er other??

 7. «You’re a CREATOR»

  Hmmmmm. Tror det passer bra 🙂

 8. Iskwew sier:

  De to som til nå er kommet på øvrige er på: Persuader.

  Om noen har en beskrivelse av denne arketypen, vil jeg gjerne ha den i kommetarfeltet!

 9. tb sier:

  Ble Creator, noe jeg i alle fall liker å tro kan være riktig.
  og som nummer to, Organizer, som jeg vet er feil.. eller er det bare sånn at jeg gjerne vil at det skal være feil? 😉

 10. Guri sier:

  Fekk researcher som fyrste og social manager som andre. Researcher passar bra, men social manager passar berre sånn delvis. Eg er ganske flink til til dei tinga som vert beskrivne, men ikkje så glad i dei…

  Tenkte eg kunne legga inn beskrivinga til nummer to her sidan det ikkje ser ut til at nokon andre har fått den.

  «Keywords:

  Tactful, Cooperative, Generous, Understanding, Insightful, Friendly, and Cheerful

  This very social type enjoys working in groups, sharing responsibilities, and being the center of attention. Fields of interest are instructing, helping, nurturing, care giving and instructing-especially young people. They discuss and consider feelings in order to solve problems, lead, direct, persuade, guide, organize and enlighten others. «

 11. IvarE sier:

  Huh! 🙂
  1 – Creator. Total miss!
  2 – Organizer. Passer vel sånn nogenlunde, men heller ikke mer.

  Researcher eller analyst eller noe sånt hadde stemt bedre.

  Tok’n en gang til uten at jeg kan si for sikkert hvor like svarene ble, og ble 1-organizer, 2-researcher.

  Hvis noen skulle trenge en personlighetstest, så send meg noen kroner sammen med en frankert ferdig utfylt svarkonvolutt, og så skal jeg analysere din personlighet vha. lykketerning.
  :mrgreen:

 12. Hydra sier:

  Organizer på første og Researcher på andre, det passa ganske bra. Og eg ER glad i blågrønt.

 13. Elle sier:

  Ble creator. Passer nok rimelig bra. Men er jo bra på organisering og da. Hm- Er nok en del sider ved meg som ikke plukkes opp av testen. Merkelig- De burde jo kjenne meg ut og inn etter at jeg har valgt fargeprøvene i en viss rekkefølge 🙂

  Var forøvrig litt skuffet over de dårlige grønnfargene. Liker vanligvis grønt veldig godt, men ikke de eks. de kom med (blandet med blått og gult).

 14. Elle sier:

  Ser at parantesen min ble litt molbo (grønt er en blanding av blått og gult), men syntes det ble for lite klar grønt for å si det slik.

 15. Elle sier:

  Som nr to ble jeg:
  You’re a DOER
  Keywords:

  Emotionally Stable, Reliable, High Energy, Practical, Thrifty, and Persistent

  These adventurous types prefer action-oriented, concrete problems rather than dealing with thought-provoking, ambiguous, abstract dilemmas. Fields of interest include mechanical, construction, and outdoor careers. They might also enjoy working with machines, tools, and equipment to repair or build something.

  •Section I: You and Your Team
  This personality overview section highlights your natural workplace talents—the tasks you pursue with passion. You’ll learn how your natural strengths complement those of your coworkers and how, joining forces, you can resolve on-the-job dilemmas.
  •Section II: Your Key To Success
  Here you discover your capacity for dispelling disruption and maximizing profitability. Use this proven, beyond-self-perception advice to create a more positive career path free of detours.
  •Section III: Managing Strengths and Weaknesses
  Your evaluation’s highest and lowest scores result in this section’s recommendations for staying on-track in your career and reversing wrong turns. In focusing on your talents and missteps, you’ll re-stoke your energy and enthusiasm for managing costly mistakes.
  •Section IV: Leadership Power Moves
  This final section identifies your «street sense,» those power moves that turn obstacles into insignificant details. Here suggestions based on your color-ranked evaluations will guide you towards making the most of an interview or harnessing your fast-paced workday.

 16. Iskwew sier:

  Da har vi altså 3 til av arketypene: Doer, Social manager og Persuader.

  Det virker elles som om det er mange skapende sjeler i leserkretsen min. Det kan jeg like 🙂

 17. Håkon sier:

  1. Creator, 2. Researcher – og det kan vi kalle en nokså grei oppsummering av CVen min. :mrgreen:

 18. Milton Marx sier:

  1 Creator, 2 Organizer – og det lyder på greit nok.

 19. Milton Marx sier:

  Noen meninger om hvor konstante fargepreferansene er? Liker vi de samme fargene over tid, eller er fargepreferansene bare et aspekt av hvordan vi utvikler oss?

  Dersom fargepreferansene ikke er konstante over tid, kan de heller ikke benyttes som noen veileder for fremtidige valg, skulle jeg mene.

 20. Iskwew sier:

  Jeg vet ikke, men tipper fargevalg kan variere både med humør og moter, for eksempel. Så jeg tror nok ikke jeg ville valgt farger og så valgt yrke og utdanningsløp.

 21. Håkon sier:

  Jeg forsøkte etter beste evne å gjøre alt stikk motsatt, og endte nok en gang opp som creator 😯

  Myst-isk…

 22. Som flere andre her ble jeg Creator på første og Organizer på andre. Og det stemmer veldig veldig bra faktisk. Syns det er stas med sånne tester jeg!

 23. IvarE sier:

  Tok altså testen 2 ggr. etter hverandre med ca. 5 min. interval, og fikk forskjellig resultat. Med varierende troverdighet. Jeg vet jeg ikke svarte eksakt det samme, men svarene «føltes riktig» der og da. …
  Hvis dere absolutt vil ha en ubestridelig og 100% (u)pålitelg personlighetstest, så holder jeg terningen varm…

  Men husk at det hele er avhengig av hva du «føler der og da». … Om du vil kan jeg være fargeterapeut, homopat eller whatever.
  😉

  Jeeezzuzz! Just send the fu’n money!!!!!

 24. Irene sier:

  Jeg ble Creator paa forste og Persuader paa andre. Creator synes jeg ikke passet – jeg skulle gjerne vaert mer kreativ og alt det der men er det egentlig ikke… Persuader passet kanskje litt bedre, selv om jeg er veldig lite ambisios. (Jeg liker aa lede og er flink til aa snakke for meg – men har ingen ambisjoner! 🙂 )

 25. Men jeg liker jo alle fargene like mye 🙁 bortsett fra at de sikkert kunne funnet finere representasjoner for rød og blå 🙁

 26. Iskwew sier:

  Martine, da er du nok litt av alle typene 😉

  Jeg synes ikke de grønne fargene var så velvalgte. Grønt er finere enn det så ut.

 27. Undre sier:

  Fargene påstår jeg er organizer. *bombe*

 28. Iskwew sier:

  Veldig overraskende resultat ja, Undre 🙂

 29. Håkon sier:

  Ettersom jeg får samme resultat gang på gang så er det fristende å klikke på feil kjønn, men da kommer vel Eia med pelsdotten sin og sier noe smart 😀

 30. Iskwew sier:

  Ja, det ville ikke være oe kjekt 🙂 Særlig ikke etter klippingen!

 31. Elle sier:

  Tok testen på nytt. Ble fortsatt creator på første, men doer ble byttet ut med persuader som andre valg. Tror det passer litt bedre.

 32. Iskwew sier:

  Har du noen anelse om hva du gjorde annerledes, Elle?

 33. Elle sier:

  Lurer på om jeg prioriterte litt annerledes mellom blåfargene og de mer lilla variantene denne gangen (tror blått ble valgt litt lengre frem nå enn forrige gang), men nå er det en stund siden, så det er vanskelig å si (tror muligens svart kom litt lengre frem og brunt litt lengre bak enn sist også).

  Jeg synes testen manglet mange av de fargenyansene jeg har som favoritter, så derfor er det ikke gitt at jeg velger de fargene som ikke snakker til meg like mye i samme rekkefølge på to vidt forskjellige dager (hvilke missliker jeg minst i dag?).

  E

Top