Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Hjørnet leser avisen på toget

06.12.09 i Diverse

og kommer over en del interessante saker.

Dagbladet leste jeg altså.  I ny design, med fokus på en del smånyheter i tillegg til de litt større1.   Blant disse smånyhetene var den noen veldig interessante nyheter.

Første nyhet er denne:

nyhet1

Det er jammen bra at Høyre kommer på noen kampsaker, nå når partiet viser såpass med dårlige tenner at de bare klarer å kutte 2 mrd totalt i regjeringens budsjett.  Ikke noe er som en sak å stå på barrikadene for for å skjule at man egentlig er en puddel på regjeringens fang. De eldre, som tross alt har bygget landet, bør i hvert fall få lov til å kjøpe sex. En riktig verdig kampsak er det, minsanten. Særlig tatt i betraktning at det snart er jul. Tenker folk i Bodø har revurdert hva gamlingene ønsker seg til jul, ja.

Undreverset har en grundigere gjennomgang av denne saken.

Andre nyhet er denne:

nyhet2

Dette synes jeg var veldig opplysende. Jeg har alltid lurt på hva Herkules og Italienerfrøkenen holder på med mens jeg er borte. Stirre på mat høres spesielt troverdig ut. I en bisetning vil jeg imidlertid nevne at jeg lurer litt på hvem som har finansiert denne puseforskningen. Dette er ikke helt å redde barn fra fæle sykdommer eller å løse kreftgåten.

Tredje nyhet er denne:

nyhet3

Julen er jo tiden da engler daler ned i skjul og deretter inn i Prinsessens bankkonto.  Hvorfor da ikke betale 3.160 kroner for å gå på englekurs.  Det er selvsagt bare en bonus at Prinsessen får litt mer å handle julegaver for.  Det unner vi henne, så klart!  jeg tenker Ari får fin pakke i år. Det trenger han, så gretten som han tildels har vært i høst.

Oslo City har latt seg inspirere. Deres markedsføring av jul og julestemning handler om å lære folket origami-bretting av pengesedler. Dette er så klart noe vi alltid har trengt, som oppkjøring til julen.  Vi har jo ant at det handler om penger og ikke engler som daler ned i skjul. Nå har vi endelig fått mulighet til å virkelig understreke at det ikke handler om en liten gutt som ble født i en stall, hellige konger, engler og sånt tull, men at vi skal bruke penger så handelsstanden får til salt i maten.

reklame1

Der tenker jeg julestemningen sparket inn!  Det norske folk kommer til å løpe til kjøpesenteret for å brette seg inn i julen, mens seddelbunkene knatrer.

Print Friendly, PDF & Email
 1. Likte forresten nye dagbladet, bra design og lett krydder av smått og stort på litt bedre papir enn til vanlig []

Tagget med: , , ,

23 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Hm, den kommentaren om puseforskningen og finansiering synes jeg er genuint fjollete. Jeg ville mene at dette er høyst relevant forskning, som har produsert genuint interessante resultater. Det er ikke slikt man bør gjøre HVER uke, men som grunnforskning vurdert er dette i høyeste grad relevant nok. Bare for å være litt surmaget.

 2. Iskwew sier:

  Jeg er i genuint fjollete humør 😉 Og skulle i tillegg likt å vite hva bakgrunnen for puseforskningen er.

 3. nessie sier:

  Det er bra man har bloggere som deg som leser og klipper og limer så jeg slipper! 😀

 4. Iskwew sier:

  Ja, ikke sant? 😉 Det var mye god underholdning der.

 5. Undre sier:

  Hahahahahaha! Oslo City har sikkert vært på englekurs og skjønt hvor penga ligger! 😀 😀 😀

 6. Iskwew sier:

  Det er jeg temmelig sikker på at de har vært, ja, Undre. Tipper de synes det var verdt de 3.160 kronene eller så også 😀

 7. ..ehrm…de gamle er eldst og vet best…så sier skriften…*rødme*

 8. Iskwew sier:

  Det gjør de, ja. Da kan vi anta at dette kommer til å innarbeides i Høyres program?

  *smiler blidt*

 9. Håkon sier:

  Det er betryggende at forskere studerer vanene til pus nå studenter kaster seg på prosjekter som dette.

 10. IvarE sier:

  Gjenta etter meg:

  «Slutte å lese Dagbladet.
  Vil slutte å lese Dagbladet.
  Ikke sponse Dagbladet.

  Slutte å lese Dagbladet.
  ….»

 11. Iskwew sier:

  Prosjektet med pus sin hverdag virker i hvert fall vesentlig mindre risikabelt, Håkon 😯

  Hører ikke, Ivar. Dårlig hørsel, skjønner du 🙂

 12. Gudskjelov er Høyres programmet vedtatt for en stund. Og hukommelsen i denne aldersgruppen er jo ..skal vi se…litt variabel. *puster lettet ut*

 13. Elle sier:

  Skjønner ikke at OsloCity kjører på en slik reklame. Synes det er litt smakløst (for å si det mildt)- At julen er redusert til penger. Spesielt i den settingen de har brukt pengene- i kjernen av hele julebudskapet.

 14. Iskwew sier:

  Eldremafiaen kommer til å slå til neste gang dere skal lage program, PS. De vet å mobilisere for gode saker 😀

  Jepp, Elle, det er skikkelig smakløst. Jeg skjønner ikke hvorfor heller, men på den annen side – de får jo oppmerksomhet. Dog kan jeg si at de ikke får pengene mine i julehandelen.

 15. Elle sier:

  Jeg blir heller frastøtt av reklamen. Men nå hadde ikke jeg tenkt meg til OsloCity i julerushet uansett. Shopping i stim har aldri vært noen glede for meg.

 16. Milton Marx sier:

  Oslo City apellerer til noe i oss som vitner om dekadense i en grad som tidligere har brakt imperier i kne. Det motsatte av omtanke for andre etc. Det motsatte av Frelsesarmeen og frivillig innsats mot fattigdom etc.

  Man trekker ikke frem noe som er verdt å kjøpe. Det er intet produkt du gjøres oppmerksom på at du mangler. Det reklamen antyder er jo bare muligheten til å bruke penger.

  Spørsmålet er så om en slik reklame vil kunne tiltale noen som har et liv? Jeg tviler. (Og det er jo litt nedslående, for man må tro at reklamefolkene vet hva de holder på med).

  Ellers venter jeg spent på at de andre partiene hopper på vogna av frykt for at Høyre skal få ha denne vinnersaken for seg selv.

  Jeg kunne for så vidt tenke meg morsomme utspill fra både Rødt og Pensjonistpartiet.

 17. Elle sier:

  Selv kommer jeg til å gå ned drastiske i lønn til neste år, da jeg nettopp er innvilget å gå ned til 80 % stilling. Har regnet på økonomien, og funnet at det skal holde. Så for meg en kjempestresset tid med to barn i to forskjellige barnehager, og lang vei til 100 % jobb for oss begge. Har jeg satt to barn til verden, vil jeg også yte den omsorgen for dem som de trenger. De skal ikke merke noe av foreldrenes stressa liv. Har tatt litt hensyn til meg selv også, ved å ta utgangspunkt i å ha en fridag hver onsdag. Da skal jeg ta meg ekstra tid til ungene før de leveres (og hente tidligere), få trent/gått tur (som jeg nå ikke finner ork til etter at ungene er lagt) og skrive litt på prosjektene mine. Dette blir bra. Regner med at hele den lille familien vår får bedre utbytte av en opplagt og fornøyd mamma også.

 18. Iskwew sier:

  Milton, jeg lurer veldig på hva de har tenkt. Som du sier: reklamefolk vet som regel hva de driver med. At folk flest skal bli noe annet enn frastøtt av den reklamen er en gåte for meg. Dekadense på høyt nivå.

  Da har du tatt en beslutning, skjønner jeg, Elle 🙂

 19. Elle sier:

  Ja, og nå da jeg har tatt den, blir jeg bare mer og mer fornøyd. Gleder meg rett og slett til å begynne på »onsdagsfriåret» 🙂

  Selv om jeg har tatt en del hensyn til meg selv ved å velge en fridag i uken, føler jeg også at dette er en type »selvrealisering» som er bra for hele familien. Ville ikke gjøre noe som ikke gagnet ungene.

  Men nå er det desto viktigere å ikke falle for det dårlige julebudskapet til OsloCity. Har ikke behov for å kjøpe meg lykke. Lykken ligger i å ha tid til de som betyr mest (familie og venner) og også ha ork til å pussle med ting som gir meg noe (som skogsturer og skriving). Det håper jeg nå jeg får i 2010.

 20. IvarE sier:

  Tror kanskje at reklamefolkene har oppnådd akkurat det de forventet: Litt ekstra oppmerksomhet.
  All PR er god PR, sies det jo 😉

  Samme hvor smakløs den er.

 21. beamer sier:

  «Forskningen» var selvfølgelig sponset av Friskies…:
  http://stage.friskies.com/_res/pdf/ScratchingtonPost.pdf

 22. Frankie sier:

  Men hvorfor skal sexkjøp i det hele tatt være kriminalisert?

  Jeg følger tankegangen om trafficking fra Afrika osv, men dette var jo allerede straffbart før den nye prostitusjonsloven kom. Hva er det man vil bli kvitt?

  Er dette en lov mot «Æsj – det er ekkelt»?

  I såfall foreslår jeg en minstestraff på 21 års fengsel for servering av lutefisk – DÉT er ekkelt, det!

 23. Iskwew sier:

  Elle, jeg er overbevist om at dersom du får mer tid til deg selv, vil det gagne hele familien, ja. Mer overskudd og mulighet til å realisere noen drømmer er virkelig av det gode for alle 🙂

  Lykken ligger ikke i å brette pengesedler på Oslo city!

  Ivar, de må nok tenke noe sånt, ja. Og de fikk jo f.eks. meg til å skrive om dem. Det er mer pr 😐

  Takk, Beamer, det var ikke overraskende at det var forskning basert på at noen hadde en interesse av de.

  Frankie, jeg er ikke for dette forbudet, for jeg tror ikke det vil virke. Dessuten er det snodig at det er tillatt å selge, men ikke å kjøpe.

Top