Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Mamma Mia, så morsomt

01.11.09 in Musikk
 • en dose girlpower
 • en dose glemt ungdosmtid
 • et knippe minner fra vakre greske øyer
 • en dose forbudt musikk
 • et knippe sanger du kan teksten på
 • en stor skje kjærlighetssorg
 • et knippe drømmer som brast
 • et par spiseskjeer ung kjærliget
 • en solid dose “det går godt til slutt”
 • fantastisk kule kostymer
 • strålende sangstemmer
 • morsom dans

Rør sammen og la heve i ca. 2 timer og 45 minutter inkludert pause.

Der fikk du oppskriften på en storveid musikalopplevelse.  Det er bare å løpe på Folketeateret om du ikke har sett Mamma Mia, for det var vel verdt pengene.

I de røde kretsene jeg vanket var Abba-musikken helt politisk ukorrekt, og det var dermed vanskelig å innrømme at du hørte på den musikken.  Men det gjorde jeg selvsagt.  Dypt inne i skapet sang jeg Dancing Queen, Chiquetita, Super Trooper og The winner takes it all, jeg som alle andre.  Musikken er jo rett og slett veldig bra.  Den sitter som et skudd.  Selv om det i begynnelsen var veldig forvirrende at teksten i musikalen er på norsk, så går det helt fint å synge med på engelsk.  Noe jeg altså også gjorde omtrent hele tiden.

Det er imponerende som de har klart å sy en historie av enkeltsanger, det virker som om de er skrevet som ett stykke.  Kanskje fordi mange av sangene handler om lignende temaer?  Mye kjærlighet, i hvert fall.

Den aller kuleste var Arlene Wilkes som Tanya.  Makan til dame!

Dyre billetter er det, men jammen er de verdt pengene.  Vil se en gang til!

mammamia

Print Friendly, PDF & Email

4 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Milton Marx says:

  Jeg er nesten misunnelig, er jeg. Jeg husker klassefestene på skolen med mørke i rommet og blinkende lys, og keitede dansing til ABBA. Polyestergensere med tverrstriper og rullekrave.

  De har laget ganske mye bra musikk, de folkene der. Ikke minst likte jeg Chess.

 2. Iskwew says:

  Ikke sant? Husker jeg også. De hadde fanget stemningen veldig veldig bra i musicalen 🙂 Og de har masse nye fans nå. Musikken sitter enda.

  Chess synes jeg var knallbra også. De to B’ene er veldig gode på å lage fengende musikk.

 3. Maria says:

  Åh, den vil jeg også se! Arlene Wilkes er heeeerlig, antar hun er enda bedre live 🙂

 4. Iskwew says:

  Hun skulle hatt en større rolle! En hel musical gjerne.

Top