Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Valg09: Hva stemmer dere?

13.09.09 i Diverse

Jeg vil gjerne vite hva leserne stemmer. Avstemningen blir stående til stemmelokalene stenger.

Da er pollen stengt og resultatet er:

valghjornet

Jeg skal kommentere resultatet etter hvert.

Hjørnets lesere, enten de kommer direkte, via søk eller via twitter og andre sosiale kilder, er neppe noe snitt av befolkningen, men det er interessant å se likevel. Så stem i vei!

Det er ikke anledning til å legge inn egne alternativer (noen klarer ikke å unngå fristelsen til å legge inn tøyseforslag som ikke er på valg). Er det et parti du mener mangler, så gi beskjed så skal jeg legge det til. NB: Partiet MÅ være et parti det faktisk finnes en stemmeseddel for.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

39 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Iskwew sier:

  To stemmer under Other er til Miljøpartiet de grønne.

 2. Iskwew sier:

  En innkommet stemme til Iskwews Hjørne på www. Stemmen forkastes. Hjørnet stiller IKKE til valg!

 3. Iskwew sier:

  En innkommet stemme på VamPus. Stemmen forkastes. VamPus stiller til val for HØYRE.

 4. Iskwew sier:

  En innkommet stemme til Frisinnede sosialistiske høyreparti. Stemmen forkastes, da partiet så vidt meg bekjent ikke finnes.

 5. Milton Marx sier:

  Leserskaren er tydeligvis ikke representativ. Det er normalt for blogger, man at denne bloggen skulle være så rød, var litt overraskende.

  Er det ME-folket, som muligens er sterkt representert her, som er rødere enn normalt, eller er det noe annet?

  Jeg hadde altså ikke sett tekstene dine som så knallrøde, og mange av kommentatorene later jo heller ikke til å være det.

  Pussig.

 6. Iskwew sier:

  Jeg oppfatter definitivt ikke tekstene mine som knallrøde, nei. Politisk ligger jeg til høyre for Arbeiderpartiet om enn til venstre for FrP. Det jeg skriver er selvsagt preget av min politiske grunnholdning.

  Det du ser er en twitter-effekt. Det kommer altså an på hvem som har spunnet den videre på twitter. Høyresiden er ute på stemmesanking, tror jeg 🙂 De RT’er i hvert fall ikke.

 7. tb sier:

  Jeg er nok det Milton vil kalle knallrød, men elsker denne bloggen likevel. Ikke har ejg ME heller… ;-)Tekstene dine er ikke knallrøde, nei da, men de er kloke og innsiktsfulle. Bloggen er godt skrevet, tankevekkende, interessant,morsom osv osv At jeg er uenig med innehaversken og herskerinnen i sånne ting som politikk, forhidrer da ikke a tjeg leser denne bloggen daglig? Tvert imot, å være uenig med Iskwew er noe av det jeg lærer aller mest av i bloggverdenen for tida, og denne bloggen er vel etter hvert en av tre, fire som jeg er innom hver dag..

 8. tb sier:

  Dessuten er jeg rød/svart, Milton.. -)

 9. Iskwew sier:

  Er det ikke litt som i den forrige tråden da, tb? Altså, det handler egentlig i stor grad om nyanser. Dessuten er jeg jo litt av en hybrid, som tviler meg frem til stemmeseddelen hver gang. Jeg har ikke funnet èn smal sti jeg passer på.

  Og takk for godord. De sitter godt, altså 🙂

 10. Undre sier:

  Det er noe alvorlig galt med verden når man ikke kan stemme på Iskwews Hjørne på www. *furt*

  (… nå med rett e-postadresse)

 11. Milton Marx sier:

  For meg er det diskusjonene som er viktige, og da trenger man jo noen som er uenige. Så jeg er glad i deg også, tb, selv om jeg altså har nøytralisert stemmen din 😉

 12. kamikaze sier:

  Enig med tb; det er gjerne postene man er litt uenig i som er de interessante. Spesielt når de er så gode som her. Så jeg er glad i hjørnet jeg og, rød som jeg er 😀

  • Iskwew sier:

   Og jeg liker veldig godt at du gjør det, Kamikaze 🙂

   Jeg tror vel jeg skriver mer fag enn politikk, og jeg er jo dessuten en fri sjel som ikke klarer å finne ett parti som har alle svarene. Nyansene skulle tilsi at det ikke er for snevert, kanskje? Og så er det rett og slett veldig mange bra debatter her! Som bidrar til at lite er svart og hvitt.

 13. IvarE sier:

  Som så ofte ellers, så er jeg med Milton.

  PS: I mangel av alternativet DLF i Akershus, så stemmer jeg H.

  🙂

 14. Iskwew sier:

  Jeg tror vi med fordel kunne hatt færre partier.

  Godt valg, Ivar 🙂

 15. IvarE sier:

  Jaddda, vi kunne med fordel hatt færre partier.

  Hadde det bare vert de «riktige» partiene!…

  Godt valg, du også!
  😉

 16. Iskwew sier:

  To til høyre og venstre for midten, og ett på hver ytterside av dem hadde holdt 🙂

 17. IvarE sier:

  Tja.
  Jeg kunne gått for 6: Rødt, SV, Ap, H, Frp, DLF.

  Midten er uinteressant…

  Sp og Krf er særinteresse-partier som vi kunne greidd oss godt uten.

  V er en schizofren blanding av Ap, H og Frp som p.t. har en morsom men autoritativ leder uten annen agenda enn eget ego. Vi kunne greid oss godt uten dem også.

  Enig!

 18. Iskwew sier:

  DLF er jo et omtrent ikke-eksisterende parti. Da måtte du i så fall refusjonere V og DLF til Det liberale partiet. For det trenger vi jaggu.

 19. IvarE sier:

  Ikke-eksisterende nå. Men ved neste valg…

  PS: Gamle DLF (som var en utbryter fra V) og dagens DLF er ikke samme parti.
  😀

 20. Iskwew sier:

  Men altså; jeg følger relativt godt med, og har hørt mer fra Pensjonistpartiet en DLF. Tror neppe det borger for valgskred ved neste valg.

 21. IvarE sier:

  Valgskred, neppe. Not for a long time.
  Men vi trenger kun 500 stemmer i år i ett av Oslo, Rogaland og Buskerud for å stille lendsdekkende neste gang.

  I mellomtiden (og før du stemmer i år: Sjekk http://stemdlf.no/

  Gotcha’

  😀

 22. Marina sier:

  Med denne hersens eldrebølgen på vei bør da pensjonistpartiet være på vei opp og fram? Skulle jeg tro.
  Selv stemmer jeg sofapartiet dette året, til tross for at jeg ikke engang har sofa. Det blir bare for mye pes å stemme når man er så langt fra Løvebakken.
  *mumle*

  Åffer kommer ikke UD løpende med stemmesedler og konvolutter til meg? Her er enda et område der det definitivt er god plass for forbedring!

 23. Iskwew sier:

  Ivar, jeg stemmer i Akershus, vet du. Der var det vel ikke liste?

  Det er ikke det, Marina, eldre er ekstremt partilojale og stemmer det de alltid har stemt, og kanskje litt på Siv.

  Milton hadde da klart å stemme? Ikke noe konsulat i nærheten av deg?

 24. Iskwew sier:

  Ivar, der har vi et parti jeg neppe noen gang kommer til å stemme på 🙂 Tittet kjapt på DLFs miljø- og skattepolitikk og kunne konkludere med en gang.

  «DLFs mål er at finansieringen av statens oppgaver skal skje frivillig.»

  ’nuff said.

 25. IvarE sier:

  Akkurat som meg, dessverre Akershus, ja.
  Og ingen liste for DLF i Akershus 🙁

  Men hvem vet om 4 år?

  Og noen av dine lesere kan jo være «utenbys» fra…

  Slemme meg, driver snik-valgkamp…

  Og ja, jeg vet at det er stor forskjell på det idealistiske og det praktiske. Det kommer til å ta tid. But hey, SV trengte nesten 40 år, vi skal klare det fortere!

  😀

  • Iskwew sier:

   Jepp, noen av dem er helt sikkert utenbys fra 🙂

   Jeg tror ikke jeg tror noe særlig på det 100% liberalistiske samfunnet. Frivillig finansiering av politi, rettsvesen og forsvar og ikke noe annen statlig virksomhet er litt vel utopisk, synes jeg nok. Litt på linje med realismens i Rødts program i gamle dager da de ville ha væpna revolusjon.

 26. IvarE sier:

  Yeah!
  Vurder et miniparti ut fra overordnet målsetting.!
  🙂

  Poenget er at det skal være grenser for statens innblanding i og ansvar for borgernes liv.

  For å si det med egne, enkle og ikke alt for populære ord (vi kan i hvertfall ikke kalles populistiske): Det skal være grenser for politikk!
  Skatt er i utgangspunktet tyveri. Men dessverre til en viss grad nødvendig.
  Staten skal kun ha ansvar for å stå for de absolutte fellesbehov, som rettsvesen, forsvar og utenrikspolitikk. Staten skal også legge til rette for, men ikke nødvendigvis drive (helst ikke selv drive), helsevesen, infrastruktur og utdannelse. Staten skal i størst mulig grad bedrive en «hands off»-politikk.

  Legge til rette, ikke drive.

  Frivillighet er en målsetting, men de fleste av oss innser at det ikke er særlig realistisk.
  (Og dette kan ikke sammenliknes med Jens’ kommentar om Soria-Moria for noen år siden om at løftene i 2005 var «en målsetting, ikke løfter».)

  PS: Når var noen av SV’s mål noensinne realistiske?

 27. IvarE sier:

  Andre viktige punkter er f. eks.
  – Eiendomsrett
  – Fri forhandlingsrett
  – Talefrihet
  – Personvern
  – Fri innvandring

  Kort sagt, full individuell frihet.

  Punkter alle de sittende partier er «relativt lunkne» i forhold til.

  😉

 28. Milton Marx sier:

  Jeg tror nok også at DLF trenger litt programpussing, men hadde meget mulig stemt på partiet dersom det hadde stilt liste i mitt hjemfylke. Min begrunnelse ville i så fall være at på lang sikt trenger vi et liberalt alternativ. Da ville det være fikst om man om kunne ha banet veien for at DLF kunne stille landsdekkende til neste valg.

  For meg er det uansett ikke slik at jeg ser for meg at det partiet jeg stemmer får diktatorisk makt. Min stemmeseddel er kun et bidrag til at politikken kan trekkes bittelitt mer i en retning.

 29. Iskwew sier:

  Det som er sikkert er at vi trenger vaktbikkjer på flankene, og dermed også et liberalt parti. Men jeg synes DLF virker rimelig ekstremt i forhold til hva jeg vil legge vekt på.

 30. tb sier:

  Jeg har stemt på De grønne ved lokalvalg de siste årene, fordi jeg liker de gamle anarkistene som sitter i kommunestyret her for dem. Personvalg, altså. Stoler likevel ikke helt på partiet som helhet, er litt sånn uklarheter rundt omkring som jeg ikke helt kjøper, en del «rare» uttalelser? Jeg ønsker meg egentlig et frihetlig sosialistisk alternativ (en blanding av DLF og Rødt?? ;-)) og lokalt opplever jeg at kandidatene for De grønne passer i alle fall litt til den beskrivelsen? Men på landsbasis synes jeg partiet lett blir vel mye et litt «radikalt» Venstre, et borgerlig-light miljøparti??

  Vet ennå ikke helt hva jeg skal stemme i dag («Nei til FrP» er vel ikke et alternativ?), men jeg skal stemme, og det blir ett eller annet sted til «venstre» for sentrum… Av to (tre?) onder , foretrekker jeg fortsatt rød-grønn regjering (men etter at Ola Borten Mo her oppdaget «Norske grunnverdier» og plutselig høres ut som om han representerer Bondepartiet anno 1929 og ikke SP anno 2009, kan det godt bli en regjering uten SP, thank you very much! ;-))

 31. Iskwew sier:

  Personvalg har jeg gjort ved lokalvalg også, men det funker ikke helt ved Stortingsvalg.

  En mix av rødt og DLF ville nok bli ganske anarkistisk 😀

  Har ikke fått med meg hva Borten Mo har sagt… men er helt enig i at vi fint klarer oss uten SP i regjering.

 32. Iskwew sier:

  Siden Beate av en eller annen grunn ikke kommer inn i bloggen min, avga hun stemme til Miljøpartiet de Grønne i PM. Telles med i den manuelle tellingen!

 33. Laila sier:

  Jeg er ikke fast leser her, men har da vært innom og lest noen innlegg. Uansett, nå ga jeg min stemme på pollen din, jeg og 😉

  Holder det at jeg stemmer her inne i dag, eller må man dra til stemmelokalet, også? :p

 34. Anne sier:

  Øyh! Lokalet ble stengt før jeg fikk stemt hos deg! Neste gang får du annonsere det på forhånd og gi oss sjans til å forhåndsstemme. (Som jeg gjorde i år. Litt for teit å passere stemmeavlukkene fire-fem ganger om dagen i flere uker uten å stikke innom.)

 35. Iskwew sier:

  Akk. Jeg la ikke opp til forhåndsstemming. Skal skjerpe meg neste gang!

Top