Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kalde føtter

03.09.09 i PoetISK

«Jeg har aldri kjent så kalde føtter før», sa hun etterpå. «Det er nesten rart at man ikke får forfrysningsskader av så kalde føtter.»

Her om natten, mens jeg lå og hakket tenner av feber, og føttene var iskalde, tenkte jeg på det hun sa.  Venninnen min, hun som var med meg da jeg fødte og var veldig dårlig.  De ti år gamle minnene dukker alltid opp når jeg får feber og føttene blir kalde som is. Midt inne i den forvirrede og febrile bomullshjernen ligger det der. Følelsen av hjelpeløshet og at livet er skjørt og sårbart.

så kalde føtter
sa hun,
kanskje du
vil få
frostskader

en forvirret febril
bomullshjerne
henter frem det
samme minnet
igjen

mørket roper

lever han?

det brennende
bortgjemte minnet
fryser
føttene fast

flukt er
umulig

Jeg får klaus av å ha feber.

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Undre sier:

  *klemme på*

 2. Iskwew sier:

  Takk, Undre 🙂

  Underbevisstheten er et vrangt sted noen ganger.

 3. tb sier:

  Sender all den varme et sånn medium som dette er i stand til å overføre… til både kalde føtter og kald og forblåst underbevissthet…

 4. Goodwill sier:

  Sårt – og vakkert. Men nå vet du at han lever, og passer på deg. Store, sterke Tigerungen din. Snart er han til og med en voksen tiger!

  *klemmer hardt og lenge*

 5. Iskwew sier:

  Takk til både tb og Goodwill 🙂

  Jeg tror det er bra vi vet at vi er sårbare, jeg. Da er det ikke så lett å ta ting for gitt.

 6. Iskwew sier:

  Takk, PS 🙂

Top