Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dummeste VG-forside til nå?

Det er det sikkert ikke, men jeg synes dagens VG-forside fortjener en plass blant de mer idiotiske tabloid-forsider i hvert fall:

vg-forside

Skrekk-sommer, du gitt. Ikke ubehagelig, eller litt teit, eller «sørg for å se deg for i høyt gress», men SKREKKSOMMER, minsanten.  Hvorfor?  Jo, på grunn av mye snø i deler av landet, har flått, huggorm, mygg og MORDER-snegler hatt relativt gode forhold.  Godt jeg skal til Spania, sier nå jeg.

Hva skal de skrive om noe skikkelig alvorlig (krig, katastrofer, mord, terror etc.) inntreffer?  Skrekk-sommer er brukt opp på småkryp og relativt lite farlige ormer.

Muligens er jeg ødelagt av å ha bodd i Brasil, der de har mygg, småkryp og slanger du kan dø av (i tillegg til at du kan skytes, kidnappes, slås ned og knivstikkes), men likevel.

Skrekksommer?  Flåtten ligger i skogbrynet, væpnet til tennene, på ryggen til en mannevond hoggorm og bare venter på sommeren?  Blodtørstig mygg i angrepsformasjon?  Iberiasneglene har begynt å spise mennesker?

Best å rømme landet med en gang, ja.

evil-mosquito

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

19 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Hjorthen sier:

  Ufint av VG å skremme opp oss som er livredde for flåtten allerede på den måten. Fy dem!

 2. Iskwew sier:

  Ja, vi trengte liksom ikke å vite at den kommer ridende på giftspyttende hoggorm!

 3. Frydefull sier:

  Også mordersnegler da gitt. Navnet er temmelig mye skumlere enn dyret. Jeg har personlig drept flere slike snegler enn jeg har tall på. Og hvor mange mennesker har egentlig dødd av mordersnegleangrep?

 4. Iskwew sier:

  De er liksom litt for trege til å ha overbevisende morderpotensial 🙂

 5. saccarina sier:

  Jeg har lurt på om de kalles mordersnegler fordi de gjør mordere av folk (ikke personlig ment altså, Frydefull). Men det ville kanskje være litt for nøkternt som forklaring.

 6. Iskwew sier:

  Det kunne godt vært derfor, ja, Saccarina 🙂 Men alt for nøkternt. Visstnok spiser de sine egen. Derav mordersnegler.

 7. Milton Marx sier:

  Husk på dette! Det er viktig:

  Du ska itte trø i graset!

 8. Iskwew sier:

  … spede flåtten lyt få stå?

  😀

 9. Martin sier:

  Det virker som om vi er heldige om vi kommer oss gjennom skrekksommeren levende, dersom vi skulle trodd på VG.
  Men det er et aspekt ved VG i dag som er hysterisk morsomt. Nemlig at de har klart å finne det eneste mennesket i Norge som sier hun får panikk av å se Iberiasnegler. Hvordan da? Er hun redd for at de skal snike seg innpå henne, kanskje de slår seg sammen og overfaller familien?
  Nesten så saken fortjener førsteside bare på bakgrunn av at de har klart å finne henne.

 10. Iskwew sier:

  Ja, det er sikkert, Martin. Dengue-myggen i Brasil virker snill i forhold.

  Jasså, de hadde funnet henne? Jeg kjøpte ikke avisen, begrenset meg til å fotografere forsiden 😉

  Men jeg vil tro du kan finne et eller annet menneske som har en fobi for hva som helst du kommer på. Folk er og blir snåle.

 11. Milton Marx sier:

  Jeg hadde en liten fer-de-lance-baby på dørmatta mi. Den er litt stygg.

  Og så hadde jeg en gammel vaskemaskin full av skorpioner en halv meter fra kjøkkenutgangen.

  Den verste ormeyngelen har jeg dog møtt under langt mer nordlige himmelstrøk – med en spesielt hissig artsvariant i Norge. Ikke finnes det motgift uten bivirkninger heller!

 12. Liz the Tailor sier:

  Spiser sneglene sine egne? Det er jo genialt, problemet burde være på vei mot en løsning. VG hadde tatt/kjøpt et skikkelig nærbilde på en snegle som nærmest ser ut som en dinosaur. Like, hey vi har dette kule sneglebildet – hva med å lage en sak på det?

 13. Iskwew sier:

  Hinter du om at fer-de-lance er skumlere enn norsk huggorm, Milton? Hørt på maken! Skorpioner er vel heller ikke verre enn flått?

  Ellers enig i at den nevnte nordlige ormeyngelen heller burde stått på forsiden til vg, ja 😉

  Det skal du se, Liz, bildet var bare for bra til å ikke havne på forsiden!

 14. Håkon sier:

  Det særeste med den forsida er og blir at den toppes av oveskriften «40 sider hageekstra» og sånn umiddelbart så jeg for meg en sommer med hardt arbeid i hagen. (Heldigvis kom jeg på at hagen min er konstant oversvømt og slapp med skrekken.)

 15. Iskwew sier:

  Jeg tror de må mene hardt arbeide for å ta alle mordersneglene og unngå flåtten, Håkon?

 16. Maria20 sier:

  Det er på tiden å våkne nå !!!!!det er ikke dumt at man ikke vet om slike ting, men det verste er at man ikke vil vite og leve i en dummhet :\ jeg er blitt bit av flått i fjor og slitter fortsatt med dette…. fikk hjerne infeksjon +++.
  for 20 år siden bar ikke flått så mye bakterier, men de er mest farlige insekt i 2008 og 2009…. Dere må VÅKNE nå :0

  • Iskwew sier:

   Jeg tror de fleste vet at man kan bli syk av flåttbitt. Men det er fortsatt få som gjør det, og det å utbasusunere at vi nå står foran en skrekksommer, blir helt feil. Eventuelt kan vi flytte til Svalbard, der det vel ikke er flått, men det synes jeg ikke er noen god løsning.

 17. rolf sier:

  Slike forsider passer best i uopplyste middelalder , da folk var uopplyste og uten utdanning, sukk.

 18. Iskwew sier:

  Jepp, Rolf, men jeg er temmelig sikker på at de kommer denne sommeren også.

Top