Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Praktisk spørsmål

02.03.09 in Blogging

Liker dere trådet kommentering?  Jeg har innstallert en plugin for det, siden ALLE har det. Grunnen til at det er en plugin er at templaten min ikke funker med innebyttet trådet kommentering uten store mengder koding.  Dermed omveien om en plugin i stedet.

Men jeg er neimen ikke helt sikker på om jeg liker det sååå godt. Er det nødvendig?

I tillegg har jeg fått en ny plugin som viser Populære poster.  Den finnes i tabber-boksen øverst i høyre sidepanel, helt til høyre.  Den vister de mest leste postene siste uke.

Og dessuten er jeg blitt rosa 1, som dere vel har merket.  Litt behov for mer lys når det går mot vår.  Selv om dét er en sannhet med modifikasjoner.  Det pøs-snør jo, som Tigerungen ville sagt det.  Jeg er lei snø nå, altså.

Forøvrig kjører jeg denne uken en repetisjon av vinterferieuken.  Har vært innom kontoret for å hente PC og er hjemme igjen for å jobbe mens Tigerungen ligger på sofaen med feber og vond hals.

Print Friendly, PDF & Email
 1. I håp om at kreativ omgang med form og farge gir skrivelyst []

22 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iversen says:

  Jeg er ikke noe særlig glad i trådete kommentarer. Selv om det er mer oversiktlig sliter jeg med å holde oversikten, på en måte.

 2. Iskwew says:

  Jepp, det er nettopp det jeg gjør også, Iversen. Jeg tror ikke jeg kommer til å bruke det noe særlig, skal jeg være ærlig.

 3. Eugenie says:

  Så lenge man følger en blogg via RSS klarer man å følge med, samtidig som det kan bli litt rotete. Jeg ser både fordeler og svakheter. Fordelen er jo at diskusjonen blir mer samlet, og minner mer om tråder i et forum 🙂 Ulempen er at leser man IKKE via rss men besøker kommentarfeltet, er det ikke alltid så lett å se hvor det har dukket opp noe nytt, når man er vant med at det nye havner nederst.
  En annen ting jeg ser, jeg som leser blogger og kommentarfelt via rss, er at siden folk svarer i trådede kommentarer, bruker man gjerne ikke navnet til den man snakker til slik man gjorde mer før, og da er det ikke så lett å skjønne hvem som sier hva til hvem.
  Ok, kanskje litt rotete forklart.

  • Iskwew says:

   @Eugenie, her klikker man på link som viser navn på den man svarer og link til opprinnelig kommentar. Det bør vel derfor løse det problemet? Jeg har bestemt i funksjonene til plugin’en at det skal vises. Nettopp av den grunnen du nevner.

   Ikke rotete forklart 🙂

 4. IvarE says:

  Er så enig så enig med Iversen (og deg, og Eugenie):
  Liker det dårlig.

  Selv om hensikten er å bedre temasamling og generell oversikt så blir resultatet som oftest det stikk motsatte.

  Du trenger disiplinerte brukere og en innarbeidet felles rutine for at resultatet skal bli bra. Slik sett kan trådete kommentarer funke bra på intranettsider og innen definerte grupper, men ikke i bloggsammenheng.
  Synes nå jeg, da. 😉

  • Iskwew says:

   @IvarE, det kan godt hende at trådet kommentering er borte aber plötzlich. Det er fordelen med å ha det som plugin og ikke som en del av templaten. Deaktiver plugin, funksjon borte.

   Vil ikke kommentatorene ha det, strengt tatt, så er det jo ikke noe poeng i å ha det.

 5. abre says:

  Tråding er egentlig en god idé, men det er så rotete lagt opp på bloggene at det er vel så greit uten.

 6. Hjorthen says:

  Jeg har jo også trådete kommentarer, samme plugin kanskje, og jeg synes det er praktisk når jeg f.eks ikke har hatt tid til å svare på kommentarer på en stund. Da synes jeg det er greit å kunne ta dem en og en, og ikke alle sammen i en lang kommentar. Men ellers er det litt hipp som happ om jeg bruker det eller ei. Men jeg liker å ha muligheten.

  • Håkon says:

   @Hjorthen, trådet kommentar for de som er litt late laid-back. Hmmm, det høres ikke så galt ut, men faren er at tråder lettere fører til avsporing. Et kommentarfelt med mange tråder blir fort en frynsete sak, liksom. (Kjekt for dem som far frynsete blogger, kanskje?)

  • Iskwew says:

   @Hjorthen, det er jo bare å la være å bruke den, ja. Det er ingen plikt, selv om det er en mulighet.

   Jeg prøver litt og ser om jeg skifter mening.

 7. Håkon says:

  Av andre praktiske spørsmål kan jeg jo anbefale blåbærsuppe med en dæsj sitron som avveksling fra kyllingsuppe, sånn mot sår hals og det der. 😉

 8. abre says:

  “@abre, synes du dette er rotete?”

  Ja. I gode, gamle dager, på usenets diskusjonsgrupper, var trestrukturen plassert for seg, der bare overskrift og signatur vistes helt til man klikket på det man ville lese, og så kom innlegget opp pent og pyntelig på siden. Og det man allerede hadde lest var merket forskjellig fra det som var ulest. Alt litt avhengig av programvare, naturligvis.

  Alle disse boksene og fargene i lag på lag utenpå hverandre synes jeg bare virker uryddig og forvirrende.

 9. Iskwew says:

  Jeg har faktisk lett med lys og lykte etter en plugin som gir den typen trådet kommentering som du snakker om, men det finnes ikke. For jeg liker også det mye bedre. Men bloggers kommentarfelt skal visst se sånn ut som dette.

 10. Titta says:

  Det går helt rundt for meg. Men det kan jo skyldes at oppmerksomheten min stadig dras til høyre og venstre mot det livlige mønsteret jeg først trodde var bier… 🙄

 11. Iskwew says:

  Det er roseblader, Titta! Og juryen er fortsatt uten på om den bakgrunnen blir. Den er litt… livat 🙂 Jeg fant bare ingen bedre etter å ha tilbragt en kveld på iStockphoto 😐

 12. Titta says:

  😳 *roser på kinn*

 13. Luka says:

  Ulempen med tråder er at de nyeste kommentarene ikke lenger havner nederst, så det blir vanskelig å følge med på diskusjonen over tid. Ellers mener jeg det kan være et poeng i store diskusjoner med hundrevis av innlegg hvor man uansett ikke ønsker å lese alt, men det er vel et stykke igjen før man blir så populær 😉

Top