Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vart du skræmt no, Gjedrem?

21.09.08 i Finans/økonomi

Følgende er sakset fra NA24:

En eiendomsmegler i Molde retter en advarende pekefinger til Gjedrem, om at setter han ikke ned renta nå, går det skikkelig åt skogen.

Men får psykologien nakketak, kan dette bli tøffere enn vi tror. Dette kan sentralbanksjef Gjedrem bidra til å forhindre.  Vi har importert den negative fremtidstroen hit, selv om vi nesten ikke har arbeidsledighet, og det meste går veldig godt i Norge. Men psykologien er for tiden en mye sterkere drivkraft enn realøkonomien. En kan si det slik at boligprisfallet ikke er skapt av dårlige tider, men at prisfallet på boliger kan komme til å skape dårlige tider i Norge.
Eiendomsmegler Peder Normann Raknes

Raknes har en strålende gjennomgang av makroøkonomien jeg tror vil få Gjedrem til å endre alle planer om å ikke holde renten uendret.

Det er selvsagt ingen som tror at Raknes snakker for sin syke mor, eller noe.  Det hadde vel tatt seg ut.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: , ,

11 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Milton sier:

  Snodig det der med at vi først kan få en boom drevet av globaliseringen – og etterpå slippe unna den internasjonale nedgangen fordi koblingen til den internasjonale økonomien er svak.

  Vi får ønske Raknes’ syke mor god bedring.

 2. Iskwew sier:

  Ja, vi får gjøre det!

  Det er ikke slik at det norske boligmarkedet er i krise som det amerikanske. Fall i boligprisene er mer sunt enn noe annet, fra de høye nivåene som har vært.

 3. Håkon sier:

  Egentlig ikke så snodig, Milton.

  Vi har en håndfull subprime-lignende boliger, og et begrenset antall spekulanter som har satset penger de ikke har på boliger de ikke skal bo i selv (men som kanskje kan leies ut). Jeg tror ikke boligmarkedet er det som skaper krisen, og den norske byggebransjen kan nok fortsatt sysselsettes med å bygge barnehager, skoler og veier (for å nevne noen muligheter).

  At børsen en gang i blant rister av seg investorer og spekulanter med høye lån og lite cash er da bare helt naturlig og antagelig bare sunt for økonomien.

  På den annen side er det ikke sikkert nedgangen i den internasjonale økonomien er helt ferdig ennå. Denne uka skal amerikanske politikere diskutere en kjempekrisepakke samtidig som de driver valgkamp.

 4. Milton sier:

  http://e24.no/makro-og-politikk/article1895542.ece?service=print

  En sånn liten gjennomgang om hva folk sa i 1986-88

 5. Iskwew sier:

  Jeg så en dame på tv her i sted, som mente at Gjedrem burde høre på handelsnæringens råd om å sette ned renten. Siden nordmenn burde få unne seg nytt kjøkken. Det er flere som snakker om sin syke mor.

 6. Håkon sier:

  Hm, glem boliger og nye kjøkken. Salget av sko og elektronikk stuper, og da snakker vi vel om eksistensielle behov for kvinner og menn. 😀

 7. Iskwew sier:

  Noen av oss kan heldigvis få sko og vesker innkjøpt i Brasil, Håkon. Jeg fikk to par sko og en veske fra Brasil i dag. Da spiller det liten rolle om det er dyrt her 😀

 8. Avil sier:

  Eg heng meg litt opp i det med læren om den menneskelege psyke.
  «Men får psykologien nakketak, kan dette bli tøffere enn vi tror. Dette kan sentralbanksjef Gjedrem bidra til å forhindre.»

  At Gjedrem skal bidra til å forhindre læra om psyken i å ta ‘nakketak’, og på kva måte denne vitskapen skal ta ‘nakketak’, og kvifor ein eigedomsmeklar skulle engste seg for dette, det står litt uklårt.

 9. Iskwew sier:

  Ja, det hadde vært veldig interessant å vite hvor han har kjøpt metaforene sine 😀

 10. Iversen sier:

  Nummer tusen?

 11. Iskwew sier:

  Innlegg nummer 1.000? Nei, det er posten under, som innledes med: «I sommer suste det et meme rundt i Blogglandia, som jeg skal knabbe for å markere at dette er innlegg nummer 1.000 i Iskwews Hjørne på www»

Top