Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ting jeg har gjort i ferien

14.07.08 in Liv og levned

Klippet hekk
Da vi kom til min mor før vi skulle til Karlstad var hun lettere fortvilet over den relativt viltvoksende hekken sin. Men hun turte ikke bruke hekkeklippesaksenpåstrøm, det var helt sikkert. Men JEG turte. Etter opplevelsen med å male tak, er ikke en hekkesaks noen match for meg. Så dermed ble hekken stusset, hagen til mormor betydelig større, og fikk enda større selvtillit når det gjelder å gjøre ting jeg tror jeg ikke kan.

Heklet badematte
Siden jeg ikke har funnet en jeg likte, som var liten nok til mikro-badet mitt. Dessuten har jeg heklet grytekluter. Jeg liker håndarbeide.

Observert det tøffeste tordenværet siden Brasil
Jeg mener bestemt det er det tordenværet som var her i Oslo forrige lørdag. Maken til lyn, torden og bråk kan jeg ikke si jeg har opplevd siden jeg bodde i Brasil. Der har de imidlertid slikt vær hele tiden. Slikt vær er fascinerende, når det tordner og lyner samtidig og så pøsregner formidable mengder.

Kjøpt ny router
Samme morgen som det formidable tordenværet ble plutselig routeren helt død. Midt i en sesjon, der vi begge var på nett. Det var ytterst merkelig, og jeg lurer på om det enten skyldtes senskader fra tordenvær eller spenninger som allerede var i luften fra det som kom senere på dagen. Jeg har i hvert fall hørt at elektrisk utstyr kan se ut til å ha kommet seg gjennom slikt vær helt OK, for så å dø hen etter en stund p.g.a spenningskader. Ikke vet jeg, men jeg pilte selvsagt til Elkjøp og kjøpte en ny router. Er vi nettavhengige, så er vi. Selv om en av de tingene jeg har opplevd i ferien er har jeg har

Klart meg en uke uten nettkontakt
Og det gikk helt strålende, altså. Det var mer en befrielse enn en plage, selv om Tigerungen ikke var enig i det. Å ikke skulle oppdatere blogg og sjekke mail var rett og slett litt befriende, og det gjør jo at jeg spør meg om jeg skulle ha kjøpt den routeren i det hele tatt.

Reist kollektivt til Sørlandet
og det var faktisk veldig greit! I hvert fall får det greit dit vi skulle. Vi tok bussen til Oslo S, Sørlandstoget til Vegårshei og derfra tok vi togtaxi. Den sto og ventet på oss da toget kom, og kjørte oss helt til døra, og det for 100 kroner per person. Det er et glimrende tilbud. Da vi skulle hjem ble vi hentet og kjørt tilbake til Vegårshei for samme pris.

Vært på Lyngør
Det har jeg hatt lyst til lenge, og Lyngør var bare en liten 5-minutters båttur fra der vi bodde. Lyngør er vakker, velholdt og noe helt spesielt. Men dessverre er spesielt den ene øya preget av at strandlinjen er fullstendig oppbrukt, og det føltes som å gå i noens hage hele tiden. Den andre og større øya er mer å anbefale, der kan du gå rundt på småveier uten å føle at du inviterer deg selv til frokost hos de som bor der. Dessuten kommer du ut mot fyret og der var det vakkert.

Rutebåten ut er dyr, det kostet 65 kroner hver vei for meg og Tigerungen. Men spesielt den dagen vi var på Ytre Lyngør var det definitivt verdt det.

Hatt varierende vær
Vi har hatt alt fra strålende solskinn

til pøsende regnvær

til tordenvær

En typisk norsk sommerferie i juli altså. Jeg var litt betuttet forrige mandag, for da pøsregnet det stort sett hele dagen, og jeg lekte med tanken på at hele uke ville bli sånn. Det ble den heldigvis ikke.

Skrevet historier med Tigerungen
Vi fant på en morsom ordlek i ferien. Vi skrev historier. Annenhver setning. En begynte og så skrev vi i vei, uten å vite hvor historien endte. Tigerungen har formidabel fantasi, og dermed endte vi på de underligste steder, og historiene inneholdt de underligste skapninger. En veldig morsom ordlek, som selvsagt gjør det lystbetont for Tigerunger å øve seg på å skrive på en helt annen måte enn om han skulle gjøre det alene. Det ble mye latter og morsomheter av disse historiene. Kan man samtidig spise is, er livet så bra som det kan være.

Lest en bok
Jeg har lest “Paktens voktere” av Tom Egeland, som jeg ble tipset om i tråden “MystISK”. Den var drivende godt skrevet, det hadde mine kommentatorer helt rett i. Nå skal jeg få fatt i “Sirkelens ende” også.

Spist god mat
På Lyngørporten, der vi bodde, har de en ganske skummel gourmet-restaurant. Det er skummelt fordi det selvsagt blir dyrt. Men vi spiste der 4 av dagene, og det var fabelaktig god mat. Spesielt var jeg begeistret for stedets tapas-tallerken. Namm!

Drukket alkohol
i store mengder, til meg å være altså. Det vil si en flaske hvitvin og to øl. Jeg er ingen stordrikker lenger, men ikke noe er som et glass chablis på balkongen etter en dag ute i frisk luft.

Hatt tildels veldig støyende naboer
i to omganger. Først var det noen som arriverte i relativt store båter, og var veldig glade i dårlig musikk og stort kokeutstyr. Da de fyrte opp en hummerkoker på størrelse med en velvoksen tønne, var jeg temmelig sikker på at de var i ferd med å sende opp en rakett.

Den var nemlig gassdrevet, og vi snakker her om en diger gasstank. Du milde som den støyet. Så festet de og spilte dårlig musikk til de små timer. Dagen etter var de mer tystlåtne, og da hadde de en diger gassdrevet stekepanne1 der de stekte store mengder egg og bacon. Tenker det smakte etter festen kvelden før.

Den siste kvelden var det speedbåt-entusiaster som sto for festen. De hadde enda større og enda sintere båt, og skulle på båtrace i Tvedestrand. De spilte ikke fullt så dårlig musikk, men til gjengjeld spilte de mye høyere. Det mest interessante var da en “stakkar” ikke ville drikke mer.

Det satt veldig dårlig hos resten av gjengen. Drikkepress skal du ikke kimse av. Folk tar gjerne manglede ønske om å drekka som et personlig angrep. Snodig, det der.Jeg vet ikke om han klarte å stå imot, for jeg gikk og la meg.

All good things must come to an end
Og nå er vi hjemme igjen, dagen står i klesvaskens tegn, og Tigerungen reiser snart til Spania med bestefar, i tre og en halv uke. Snakker om heldig unge – han får sammenhengende ferie i 8 uker eller så i år. Jeg skal jobbe… kanskje med en langhelg fri dersom det blir fint vær.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sannsynligvis en Paella-panne []

Tagged With: , , , ,

Comments are closed.

Top