Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Fotball+Impotens=Sant

16.06.08 in StatistISK

I følge en undersøkelse gjengitt i Aftenposten i dag, frister det norske menn mer å se på sport på TV enn å ha sex. Undersøkelsen er gjort av Elprice (jeg skal komme tilbake til hvem dette er), på internett. 1666 menn har deltatt, og 83,9% er under 50 år. Unge menn i sin beste alder, altså.

Aftenposten sier dermed at “Norske menn nedprioriterer sexlivet sitt i sommer.” De blir altså impotente eller helt uinteresserte i sex når det er fotball på TV. Vel, her er mitt tips at det er relasjonen de nedprioriterer, ikke sexlivet per se. Jeg tipper de fleste menn i noenlunde viril alder alltids klarer å snike inn tid til sex, selv om de ser mye på fotball, altså. Spørsmålet er vel heller om det blir noe på dem. Om mannen har sittet med all oppmerksomhet rettet mot fotball-EM på TV i flere uker, sier det seg selv at det muligens ikke blir noe på ham om han synes han kan ta seg fem minutter til et nummer.

Det er nok forklaringen, snarere enn at menn blir impotente av fotball-EM. Nå er jeg ikke mann, så dette kan jeg ikke vite, men jeg tror ikke Fotball+Impotens=Sant.

Så til kilden. Elprice, altså. Det er et selskap som selger elektronikk på nett. I følge Wikipedia har “Elprice har flere ganger vært forbrukerombudets søkelys for villedende markedsføring og utsendelse av produkter som ikke samsvarer med oppgitte data.” Det kan de muligens ha gjort her også, uten at jeg har klart å finne noe om denne undersøkelsen på nettsiden deres. Men om det er som de fleste slike undersøkelser, så kan de vanskelig generaliseres.

Er det slik at de har svart på en undersøkelse som ligger på et nettsted der man kan kjøpe TV, og det rett før fotball-EM og OL litt senere på året, så er de gjerne veldig interessert i nettopp “å se på TV”. Dertil er det gjerne slik at de som svarer er de med sterkest meninger om ting, så her kommer feilkildene på rekke og rad. Så om 36% av disse mennene sier at de vil se 11-40 timer TV-sport i sommer, så trenger ikke det å bety at det gjelder generelt.

Men, som sagt er jeg ikke mann, så dette vet jeg ikke. I hvert fall er det 783 menn som har svar at det blir lite tid til å “dyrke kjærlighetslivet”. Hvorvidt det gjelder de andre 1.052.000 mennene i Norge mellom 18 og 49 år vet jeg heller ikke. Men det kan jeg vel finne ut noe om, ettersom jeg kan legge ut en poll til Hjørnets lesere. Og generalisere som det passer meg 😀

n

{democracy:10}

Det er lov å legge til egne alternativer1, som begrunnes i kommentarfeltet.

Stem og kommentér!

Print Friendly, PDF & Email
 1. Selv om jeg ikke vet om det virker, da, har ikke prøvd det før. En gang må bli den første! []

Tagged With: ,

38 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Litt om » Blog Archive » Fotball+Impotens=Sant | 17.06.08
 1. Hjorthen says:

  Jeg er mann og både puler som en kanin og ser på EM samtidig, etter at vi fikk flatskjerm på soverommet?

 2. Iskwew says:

  :mrgreen:

  Hjorthen, legg det til som alternativ!

 3. Cat says:

  Jeg lanserer følgende alternativ:

  “Jeg er kvinne, og han kan bare tro det blir noe på ham om han ser på/gjør/er ute med/er opptatt av XYZ hele jævla tiden”

  Erstatt XYZ med det som måtte passe. En mann som ikke gir deg noe særlig oppmerksomhet fordi alt annet kommer først, kan ikke vente at vi står klare og kåte når han først har fem minutter til overs uansett!

  🙂

 4. Rockette says:

  Om mannen har sittet med all oppmerksomhet rettet mot fotball-EM på TV i flere uker, sier det seg selv at det muligens ikke blir noe på ham om han synes han kan ta seg fem minutter til et nummer.

  Jeg tror nesten ganske sikkert at du er inne på noe, Iskwew:-D

  Slutter meg forøvrig til Cats kommentar

  *Prinsesse Rockette*

 5. Rockette says:

  Hvordan lager man sitater i denne bloggen dah? 🙄
  sitat ??

 6. tb says:

  Blir det i det hele tatt så mye på menn som tar seg fem minutter til sex. Unsett om det er fordi de ser på TV eller ikke? Det er innmari lite, er det ikke? Fem ninutter? Kan da ikke bli så mye kåthet og glede på fem minutter? Men jeg vet så lite om dette, så ha meg unnskyldt. 😯

  Ellers har jeg nettopp gjenoppdaget fotball, etter å ha blitt lei av hele greia, i takt med at the beautiful game flyttet seg fra sportssidene til finansside i avisene, og laget med mest pluss i regnskapene var vinnerlaget. Kanskje derfor, fordi jeg har oppdaget at fotball kan være morsomt igjen, at jeg har gått helt glipp av dette millionærmesterskapet som jeg skjønner pågår nede på kontinentet? er Sverig emed? Tyskland er sikkert med? Men haar de sex der? I fem minutter eller mer?

 7. Iskwew says:

  Cat, jeg tror definitivt og temmelig sikkert du er inne på noe 🙂

  Rockette, her bruker man blockquote og hakeparanteser. /me fix 😎

  tb, du er inne på noe der, ja. Jeg kan ikke skjønne at det blir noe særlig på menn som avsetter fem minutter innimellom andre gjøremål, nei.

  Fotball kan være artig det, men stort sett synes jeg det er dørgende kjedelig 😯

 8. Ben Dover says:

  Jeg skjønner ikke dette snakket om 5 minutter. Pausen varer jo i 15 minutter 😎

 9. Iskwew says:

  Nja, du skal jo ha tid til dobesøk og å hente øl og pottitgull også, Ben – da er det vel neppe mer enn 5 minutter igjen?

 10. Ben Dover says:

  Det er her det med å gi og ta (få?) kommer inn i bildet. Ditt første punkt må fases inn i løpet av 1.omgang. Punkt 2&3 er ikke det beste afrodisium, da er det bedre med et glass “ska’bli” hver før pause. Da er det 14 minutter igjen etter forspillet. 😀

 11. Iskwew says:

  Aha. Dette har du tydeligvis tenkt grundig gjennom, Ben 😀

  (Men, jeg er fortsatt i tvil om det virker, altså.)

 12. Martin K says:

  “Jeg er mann, og det blir ikke noe på meg for alle veninnene mine sitter og sikler foran TV-skjermen og diskuterer spillernes fysiske atributter (og fotball, av og til)”.

  Tror forøvrig ikke det funker å legge til i spørsmålene..

 13. Martin K says:

  Forøvrig ligger poenget i nøye utvelgelse av hvilke kamper man skal se. Jeg dropper glatt Polen vs. Kroatia for en kvinne. Nederland-Sverige er litt vanskeligere. (Som om problemstillingen var aktuell for tiden. hah!)

 14. Milton Marx says:

  Fem minutter? Det må da gå an å gjøre det på halvannet?

  Hva gjør man forresten hvis det er motsatt, slik at dama vil se TV, mens mannen vil dyppe? Det kan da ikke telle som voldtekt, kan det vel? I alle fall ikke dersom man lar TVen stå på og ikke blokkerer synslinja? Hvis man i tillegg blir ferdig på under tre minutter? Sånt må være lov!

 15. Iskwew says:

  Grunnen til at Portugal bør vinne har du i ditt alternativ, Martin 😀

  Jeg tror det hjelper godt om du ikke må se absolutt alle kampene, altså.

  Milton, dersom du ikke forstyrrer “Sex and the City” eller hva det måtte være som er ønskelig å se på tv, tror jeg du er på trygg grunn.

 16. IvarE says:

  Jeg er mann, og synes fotball er hakket *mindre* spennende enn å se maling tørke.
  Hvis din kjære er for opptatt, så stikker jeg gjerne innom en tur.
  🙄

 17. Iskwew says:

  🙂 Her er det ingen kjære i det store og hele, Ivar.

 18. Simrel says:

  “Jeg er lesbisk, og bryr meg ikke så hardt om hva mannfolka driver med. Det er sol og sommer, og mye bedre med en bok ute i det fri!”

  Har sniklest på bloggen din i lengre tid, så tenkte det var på tide med en liten hilsen… Takk for mye bra lesing!

 19. Iskwew says:

  Det høres ut som et uproblematisk alternativ, Simrel 🙂 Eventuelt “Jeg er homse, og ser på kampene sammen med partner”.

  Hyggelig at du både leser og skrev en kommentar 🙂

 20. Tamen says:

  Greit nok at det er ment å være satt på spissen, men dersom man er uinteressert i eller nedprioriterer sex så er ikke det det samme som impotens. Litt kunnskap om menns seksualitet må man vel forvente.

  Selv regner jeg med at EM passerer uten at jeg engang aner om Norge er med eller ikke. Men dersom vi alle er ærlige så har vi vel alle en eller flere ganger bortprioritert sex til fordel for andre aktiviteter. Her er det to stereotyper om menn som “kolliderer” – 1. Menn er ekstremt opptatt av fotball (evt. annen sport). 2. Menn tenker kun på sex. Her er det stereotypen om at menn kun tenker på sex og er til enhver tid klar for det som får et skudd for baugen. Hvorfor blir det reagert så sterkt på det? Det er jo til fordel for både mannen og kvinnnen å gi slipp på den feiloppfatningen.

 21. Iskwew says:

  Hmmm. Du tror jeg ikke vet forskjellen, Tamen? Da så.

 22. Tamen says:

  Jeg tror nok DU vet forskjellen. Men du er vel ikke uenig i at det er alt for mange som konseptuelt setter likhetstegn mellom de to? Først antok jeg at Aftenposten hadde blandet begrepene – men det var det (overraskende nok) ikke. Men jeg vet ikke _hvorfor_ du valgte å sammenstille nedprioritering og impotens? Var det bare et utslag av “desk-itis” – lemfeldighet med begreper og fakta for å få en bra overskrift – eller lå det noe bak? Eller var det mer ubevisst? Jeg lurer virkelig på hva som fikk deg til å skrive det? Virkelig som i oppriktig – ikke som i “my mind boggles”…

 23. Iskwew says:

  Posten var skrevet på omtrent 10 minutter, for å harsellere over at Aftenposten bruker en undersøkelse foretatt på nett av en TV-selger som innhold i en artikkel. Og velger Sex i overskriften, selv om jeg tipper det handler om å nedprioritere relasjonen, ikke sex per se.

  Om undersøkelsen hadde omhandlet noe annet, kunne den hett “Sex and the city+frigiditet=sant”, noe som ville vært enda mer harsellerende, gitt tittelen på TV-serien. Det lå altså ingen grundig gjennomtenkte tanker bak, i det hele tatt.

  Harsellerende humor, ironi og sarkasme går ikke alltid hjem. So ist es.

 24. Goodwill says:

  Skarpt observert og kommentert som alltid. Nei, fotball er virkelig ikke så viktig. Det er det ikke.

  Holmenkollens femmil, derimot! Da snakker vi om noe! Eller Tour de France! Men den varer jo så lenge at man får tid til både det ene og det andre før spurten! 🙂

 25. IvarE says:

  Goodwill:
  Femmila eller TdF, du.
  F-1!!! Da snakker vi sport!
  Og det stopper sex’en kun 2 timer annenhver søndag!
  :mrgreen:

 26. Iskwew says:

  Hehe Goodwill, det er mulig å få tid til en del underveis på ei 5-mil, ja!

  Ivar, TdF er vel om mulig enda kjedeligere enn fotball..

 27. Tamen says:

  Eller eventuelt Shopping+frigiditet=sant og Rydding+frigiditet=sant. Det er tydeligvis tretten på dusinet av disse undersøkelsene.
  I den første halvdelen så generaliserer du heftig basert på resultatet av undersøkelsen – for så å i andre halvdel argumentere for at man ikke kan generalisere basert på en slik svak undersøkelse. Den siste halvdelen av posten var bra.

  Men nå er jeg alvorlig for tiden.

 28. Iskwew says:

  Jeg vet ikke hva mer jeg skal si enn at denne posten stort sett er en harselas. Om leserne så er alvorligere enn meg, så er det helt greit 🙂

 29. Martin K says:

  Tamen: Internet is serious business… 🙂

  Iskwew: …men han har et poeng med at rydde-fiksering i en god del av tilfellene er lik frigiditet :mrgreen: Jeg har møtt jenter som ikke kunne slappe av i magemusklene (for ikke å nevne andre muskler) med mindre tellekantene på håndklærne på badet var i riktig vinkel.

 30. Iskwew says:

  Jeg antar at det var relativt flyktige bekjentskaper, Martin? 😯

  (Var du på badet da du oppdaget det? :mrgreen: )

 31. Martin K says:

  Det var relativt flyktige bekjentskaper, ja, Isk. Det er noe med en leilighet som ser ut som et interiørmagasin som skremmer ihvertfall meg. Det vitner (for meg) om en tendens til å sette fasade foran livskvalitet. Men så er nå jeg mest komfortabel i selvbygde hytter og i gamle kjøkken også, så det er vel hippie genet. Sett den brysomme mannen?

  (Også er det noen jenter som får en rar rynke i panna når man legger seg på den perfekt opredde sengen deres *og rynker til laknene*. Men når det kommer så langt er det nevrose, ikke bare en tendens..)

 32. Iskwew says:

  Det skjønner jeg godt, Martin. Jeg er en kvinne som verken er utstyrt med shopping-gener eller rydde-gener.

  Men, i ettermiddag har jeg i hvert fall sydd nye gardiner til badet. Jippi! Jeg var en gang veldig flink med symaskinen, og det har ikke helt forlatt meg 😀

  (Lakner er til for å rynkes og rotes til.)

 33. Ben Dover says:

  Martin K, det høres ut som om nedslagsfeltet ditt for flyktige bekjentskap er litt fjernt fra ditt eget ståsted. Hvis du er litt Lars Monsen-type, så blir det sosial kræsj å satse på minkdamer a la Tutta Must som kun er opptatt av fasade (du vet hvordan mink får mink).

  Mitt råd til deg er at du tar med damen(e) til din bopel først, da får du se med en gang om det er ekte kjærlighet eller ikke. Da slipper du unna skrukkete-lakenhysteriet.

  Men hva har dette med fotball og imptens å gjøre?

 34. Iskwew says:

  Om du føler tråden oppover, så har det relevans. Og her er det ikke noe absolutt krav om å holde seg strengt til tråden hele tiden 🙂

 35. Martin K says:

  Ben Dover: Forutsetningen for din lure plan er at jeg jobber metodisk og intensivt for å skaffe meg disse kvinnebekjentskapene. Det har nok handlet mer om lett berusede tilfeldigheter hvor det som regel er meg som blir sjekket opp av rødvinsdrikkende nevrotikere som får angst når man vel har kommet hjem… 🙂 Det skal sies at jeg blir lett sjarmert av den type jenter, noe med omsorgs-gen (pluss at de er sexy på en litt underlig måte som jeg av bluferdighetsgrunner kanskje ikke skal gå inn på her… 😯 )

  Isk: Jeg er god på å finne fine ting i containere, det er min vinkling til interiørdekorasjon. Har et helt fantastisk maleri av en stokk som blir til en elefant på veggen, takket være rote-og-finne genet. SYing er god terapi, selv foretrekker jeg å klippe og lime. Collage = gøy. Du som har barn er vel relativt vant med en smule rot?

 36. Iskwew says:

  Jeg er vant med litt mer enn en smule rot, Martin 🙂 Tigerungen går også under navnet Demolition man.

  Sying er ok, ja. Kanskje jeg skal få meg gardiner? Ehh. Nei. Støvsamlere.

Top