Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Det er den ondskapsfulle blyanten

28.05.08 in Blogging

eller rettere sagt: det er det ondskapsfulle tastaturet. Det er ikke den svarte skjermen, det er den ondskapsfulle lille etellerannet’en som sitter inne i tastaturet, som gjør at det ikke ser ut til å være mulig å transformere tanker, ideer, sinne, humor eller dypdykk i databasene til SSB over til bloggposter om dagen. Jeg prøver, jeg vil, men jeg får det ikke til. Det var godt jeg fant denne illustrasjonen, for jeg trodde en stund jeg var gått tom for ord, og det ville være ille.

Inne i alle mine tastaturer sitter det en etellerannet og setter opp blokkeringer. Ikke før materialiserer det seg en morsom, interessant eller utfordrende tanke, så kommer etellerannet med blokkeringen. “Hit, men ikke lenger”, sier den. Dermed kommer det fint lite inn i wordpress i Iskwews Hjørne som så med rimelig god samvittighet kan publiseres.

Akk. Måtte det snart gå over.

Print Friendly, PDF & Email

30 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anathema says:

  Men, Iskwew – jeg synes du skriver kjempebra for tiden, jeg ❓

  Du har da skrevet masse spennende, om vås fra Lundteigen, om renter og privatliv på nett.

 2. Iskwew says:

  Takk, Anathema 😀 Men frekvensen min er lav, og det som kommer er tvunget frem, nærmest (“Nå MÅ du skrive noe for det fabelaktige Ytrings-prosjektet til Hjorthen”, for eksempel.)

  Det er ikke lett å skrive, der det normalt bare handler om å flytte tanker fra hode til tastatur, er det for tiden omtrent umulig. Jeg kan ikke huske å ha vært så nær total skriveblokkering.

  Jeg satser på at det går over!

 3. Elle says:

  Jeg heier på deg. Dagen blir ikke helt sen den samme uten Iskwew.

 4. Elle says:

  Uff – Det sitter visst en ”ettellerannet” i tastaturen min og- som sørger for feilstavning.

 5. Iskwew says:

  Det er nok fetteren til min etellerannet, Elle 🙂

 6. Anathema says:

  Jeg drister meg til å sitere deg: Blogging skal være lystbetont. Heller en fornøyd Iskwew en gang i uka enn en Iskwew som presser seg selv til hun får aversjoner mot blogging. Og så har du jo andre ting å tenke på for tiden, også. Ikke at dette merkes på kvaliteten hos deg på noen måte, men jeg tror det er naturlig å sette andre deler av livet først i perioder.

 7. Iskwew says:

  Ja, det nytter ikke å presse seg noe særlig. Fritidsbeskeftigelser skal stort sett være lystbetonte, ellers er de ikke verdt det.Og det har vært mye som har krevet den mentale energien i det siste.

  Men likevel, jeg skulle likt å komme ut av denne blokkeringen. Jeg kommer stadig vekk over interessante ting.. men ikke noe vil derfra og til en tekst, virker det som 😥

 8. Goodwill says:

  Det er våren, og den etterlengtede sommeren som stadig pirrer oss og viser seg i små glimt, men som ennå ikke har slått helt ut i blomst. Forventningene, som delvis inspirerer oss, og delvis lammer oss.

  Det blir nok bra igjen, Iskwew! 😛

 9. Håkon says:

  Kjøp deg en sånn der tastaturstøvsuger, eller kanskje du skal kontakte den kaolske kirken i Norge nå som de har ansatt en exorsist – han kan sikkert få renset dette tastaturet ditt for det meste (kanskje ikke kattehår, men det var denne støvsugeren da 😛 )

  Vanligvis blir skriveblokkeringen borte når du ikke tenker på de, for ikke å snakke om at andre slutter å spørre om denne skrivingen.

  Blogg med blyant ❓

 10. U. says:

  Skitt, bare du ikke begynner å jogge så, Isk! 😆

  Btw, man blir feit av å blogge. 👿

 11. U. says:

  Den siste var myntet på meg selv bare så det er sagt. Jeg har ALDRI vært feitere enn jeg er nå! *hysterisk*

 12. abre says:

  Blokkering? Med maks 2 – 3 dager mellom hver post? Du snakker tydeligvis et fremmed språk. 😉

 13. Lothiane says:

  Kjenner til det. Ofte hjelper det å skrive en post om hvor kjipt det er med blokkering… Da pleier det i hvert fall løsne hos meg. 🙂

  Men kvalitet er bedre enn kvantitet – og kvalitet har du virkelig mye av på bloggen din!

 14. Iskwew says:

  Ja, kanskje det er våren, Goodwill? Ikke vet jeg, men skriveevnen er bare til stede i begrenset grad. Kanskje det er bloggevårslapphet? 🙂

  Finnes det tastaturstøvsuger, Håkon? Vi som har katter og bærbar har etter noe tid et problem. Kattehår i tastaturet. En exorsist vet jeg ikke helt om jeg orker å ansette altså, jeg har et bilde i hodet av at de er rimelig slitsomme.

  Ikke tenke på det, ja 🙂 Det er nok best, når frustrasjonen blir stor 😯

  Det rimte, Undre!

  “Det er bare å logge;
  man blir feit av å blogge,
  det er bedre å jogge!”

  (For noen og enhver! 👿 )

  Abre, det er blokkering her i gården, ja. Normalt kommer det mye mer mye lettere ut i denne bloggen. Det er nok Hjørne’sk 🙂

  Ikke vet jeg om det hjelper å beskrive blokkeringen, Lothiane, men kanskje? *hååååper*

 15. U. says:

  *knegg*

  Ren poesi, Isk. :mrgreen:

 16. Iskwew says:

  Jepp. Jeg tror jeg skal satse på blogging på rim fremover, rett og slett.

  😀

 17. Goodwill says:

  Logge, blogge, jogge…javel, men hva med å sykle???

  😛

 18. Iskwew says:

  Få sykle til å rime med logge, blogge og jogge, Goodwill.

  😀

 19. Goodwill says:

  Et limerick er lettere å få til! 😉

  En dame fra Bærum måtte logge
  det er så vanskelig å blogge.
  Kanskje jeg skulle begynne å jogge?
  Nei slutt å hykle,
  stikk heller ut å sykle!

  😛

 20. Tiqui says:

  Kanskje det bare er ordene som må ha en ferie før de kommer tilbake for fullt? Det er lov å ha lavere frekvens når inspirasjonen også har lavere frekvens.

  Selv har jeg en tendens til å lammes av må-tanker. Nå _må_ jeg skrive ditt eller datt, nå _må_ jeg skrive ferdig det før jeg kan gjøre noe annet. Da får jeg antagelig ikke skrevet verken ditt, datt, gjort noe ferdig eller gjort det andre jeg skulle gjøre etterpå.

  Gi deg selv lov til litt rekreasjon uten ord. Helt uten ord – både talte og skrevne. Musikk (uten tekst), gå en tur, sitte i solen med øynene lukket i to timer – mange muligheter. Jeg har lest et sted at vi er så avhengige av ord som “stimuli” at dersom vi prøver å skjerme oss fra dem, vil hjertet, hjernen og sjelen kompensere for dette med å hente frem nye ord fra dypet som vi deretter kan skrive 😉

 21. Tiqui says:

  Ellers må jeg jo med skam innrømme at jeg tross din annenhverdag-frekvens er på grensen til misunnelig på det. Jeg har ikke blogget noe på flere uker – enda jeg også har mange tema på blokken. Det er disse MÅ-tankene som lammer.

  *jager må-tankene ut av hodet*

 22. Iskwew says:

  Strålende limerick, Goodwill 😀

  Det med å lammes av må-tanker er gjenkjennelig, ja, Tiqui. Det er nødvendig å dytte dem unna. Det kan uansett ikke tvinges frem. Men jeg har ikke hatt så lav frekvens før, og det er frustrerende. Som regel har det gått veldig lett å skrive.

  Jeg har også temaer, utskrifter og ideer. De bare materialiserer seg ikke i noe som helst 🙁

 23. Goodwill says:

  Et annet passende tips disse fine sommerkveldene kan jo være rødvin på balkongen. Om ikke det hjelper på skrivingen så er det uansett en fin ting å fordrive tiden med! 😉

 24. Iskwew says:

  Ja, det der er et godt tips, Goodwill 😎 Selv om jeg helst drikker hvitvin, men det blir jo omtrent det samme 🙂

 25. Elle says:

  Tror det må være rødvin- det er der kunsten bor :)- hvis ikke du skriver krim- Da tror jeg whisky også duger.

 26. Iskwew says:

  Det er mulig skrive-blokkeringen er en del av det generelle rødvins-problemet mitt, da – jeg tåler nemlig ikke rødvin så godt 😯 Dermed går det mest i hvitvin.

 27. Håkon says:

  Iskwews øl-blogg? 😛

  En veldig enkel kur er å ta en tur langt vekk fra det onde tastatur. Reiseblogging virker nesten alltid, gjør det ikke? Om ikke annet kan du blogge med bilder 😀 (Ok, det bildet sa kanskje ikke 1000 ord, men derimot flere tusen kalorier – de lager byens beste pommes frites. :mrgreen: )

 28. Iskwew says:

  😯 Øl-blogg høres litt rølpete ut, altså, Håkon.

  Reiseblogging virker, siden man da har noe å fortelle, ja. Men jeg vet ikke om powershopping på Sivilisasjonens endeholdeplass holder som reise?

 29. Håkon says:

  Rølpete ❓ Hm, og hva med meg som stadig vekk reiser til landet som flyter over av øl og sjokolade? 😕

 30. Iskwew says:

  Du er jo bare gjest der, Håkon 😀

Top