Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dette og hint og et par WordPress 2.5-tips

26.04.08 i Diverse

Dette…

En gang hver annen måned er Tigerungen og jeg i byen og klipper hår. Det har vi vært i dag. For meg er det en skikkelig velværedag. Litt kjedelig for Tigerungen, siden han er klippet omtrent en time før jeg er ferdig, men det har han vent seg til. En av ulempene (eller kanskje en fordel?) med å være sønn av enslig mor er at han må være med på en del dameting.

Etter klippet ruslet vi ned til Aker brygge og spiste på TGIF. Tigerungen vil heller dit enn til McDonalds nå, takk og lov. Der har vi ikke vært på veldig lenge. Han synes nemlig TGIF-sandwich er supergodt. Jeg spiste kinesiske spareribs. Namm!

og hint…

Så kom dagens høydepunkt. Vi hadde litt ekstra tid før bussen gikk, og jeg kom på den Cavalli-vesken jeg hadde sett i byen for en og en halv måned siden. Veldig dyr, men akkurat en slik veske som jeg kunne tenke meg. Jeg er altså ikke forfengelig av meg, men jeg er veldig glad i kvalitet og pene ting. Den vesken hadde surret i hodet siden.

Og den var ikke solgt. Ikke bare var den ikke solgt, jeg fikk den for halv pris også. Her er den, fotografert på buss-stoppet:

Ahhhh så fornøyd 😀 Og fordelen med at Tigerungen er med sin mor på slike frisørturer og handleturer er at han skjønner at dameting er dyrere enn manneting, og at damer liker pene kvalitetsting og flinke frisører veldig godt. Spesielt blide og fornøyde bli de om de dertil får Cavalli-vesker for halv pris.

og et par WordPress 2.5 tips

Jeg har funnet to plugins i dag tidlig, som gjør det mulig å reorganisere Dashboard i WordPress 2.5 (eller 2.5.1 som jeg er på nå).

Dashboard i WP 2.5 er egentlig en samling av widgets. Men i sin visdom har ikke WordPress kommet på at de skal inkludere en mulighet til å organisere den som man selv ønsker. Det har imidlertid noen plugin-kodere kommet på. Jeg skal se om det er flere slike nyttige plugins, men så langt har jeg lastet opp

 • Dashboard widget manager – den gjør det mulig å skifte rekkefølge på visningene, og det løste litt av problemet for meg på PDA
 • Technorati reactions extended – inkluderer visning av Technorati links som en widget. Technorati linker oppdateres raskere enn google-linkene som WordPress nå (uvisst av hvilken grunn) inkluderer i dashboard. Jeg hadde en annen plugin for dette tidligere, men den gjorde at Technorati-linkene kom over siste kommentarer i dashboard
 • Recent posts extended – siste poster var fjernet fra dashboard i 2.5.  Jeg liker å ha dem på første side, og denne plugin’en legger den til.

Dette var tre svært hjelpsomme plugins. Nå har jeg snart det jeg trenger der jeg vil ha det. Jeg vet ikke om noe slikt er mulig å få på wordpress.com-blogger, men det er altså mulig på wordpress.org. Finner jeg mer som er nyttig, skal jeg oppdatere posten med det.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Bluebird sier:

  «fordelen med at Tigerungen er med sin mor på slike frisørturer og handleturer er at han skjønner at dameting er dyrere enn manneting, og at damer liker pene kvalitetsting»

  He-he, det eneste du trener ham til er å gripe etter lommeboken når han og kommende kjærester står utenfor Lous Vuitton butikken. Jeg som trodde du var for likestilling? 😎 Best å sørge for at han blir en finansnerd han også så han får råd til å betale 🙂 😀

 2. Iskwew sier:

  Det gjør jeg ikke 🙂 Han observerer jo gjentatte ganger at mor betaler for moroa selv! Det er det han vil synes er normalt 😀

  Den satt, tenker jeg 😉

 3. Bluebird sier:

  Som den snille gutten han sikkert er, vil han nok gjerne kjøpe til mor tenker jeg. Og derifra er det en slippery slope, og dessverre vet de fleste menn av smertelig erfaring hvor det ender. 😈

  Off-topic. Hvorfor vises ikke gravataren min? Må jeg gjøre noe spesielt? Jeg som har funnet en ekte mountain bluebird til bruk som gravatar.

 4. Iskwew sier:

  Håh. Jeg tenker han kommer til å være tilvendt at mor betaler selv, jeg! Satser på det i hvert fall 😯

  Gravataren skal vises om den er knyttet til den e-mail adressen du bruker når du kommenterer. Men det kan noen ganger ta litt tid før den vises.

 5. Iskwew sier:

  Noe som forøvrig er vanskelig for en liten Tigerunge som bare har sin mor i husholdningen, er at han ikke får kjøpt bursdagspresang til meg 🙁 Det er han lei seg for. Jeg kan jo ikke kjøpe den for ham.

 6. Bluebird sier:

  Hva med å låne ham visa/mastercardet ditt? Internett vet han sikkert hvordan fungerer allerede tipper jeg? 🙂

  Bluebird (som fraskriver seg ansvaret for alle konsekvenser av den foreslåtte løsningen 😎 )

 7. Iskwew sier:

  Du synes jeg skal lære ham at damer er lettlurte, Bluebird? Jeg tror kanskje ikke det er en så
  god idé!

 8. Bluebird sier:

  Hm…. vanligvis er det vel menn som er lettlurte (er det ikke? 😯 )

  Det er vel ikke lenge til han kan spare selv til bursdagsgave og til du tør slippe ham til nærmeste butikk for et lite innkjøp, alternativt stå utenfor mens han går inn selv.

  Jeg husker når min sønn kjøpte sin første gave for egne sparepenger til sin mor. Da var han faktisk blitt 10 år, og det hadde gått bra (tror jeg) å sendt han inn alene i en vennligsinnet butikk med lite folk.

  Det var en opplevelse med lysende øyne, og hint om hvor fin gave det var i ukesvis før overrekkelsen. ( det var nesten verdt de ekstra pengene jeg måtte legge til for at han skulle få kjøpe den gaven han hadde sett seg ut, selv om jeg ikke fikk hverken skattefradrag eller gehør hos hans mor for at det burde gi grunn for redusert bidrag (kidding 😉 )).

 9. Iskwew sier:

  Neida, det kan han snart gjøre 🙂

  Tigerungen kjøpte et veldig pent smykke til meg, for egne penger (eventuelt med bidrag fra bestefar), da han var i Spania i fjor. Han struttet formelig av stolthet, og blir like glad hver gang jeg bruker det.

  Det er veldig sjarmerende 😉

 10. Lothiane sier:

  Du har en meget tålmodig sønn!

  Den veska likte jeg også veldig godt. Jeg er på utkikk etter en, men så langt har jeg bare funnet en ganske liten en som er ganske fin, men irriterende når den ikke har plass til halvparten av hva jeg ønsker å ta med meg. Det var uansett den eneste i butikken jeg likte. De andre var altfor store. En mellomting hadde vært noe. Jeg får lete videre… 🙂

 11. Iskwew sier:

  Den der er akkurat passe stor, Lothiane. For liten til å få avis og sånt i den, men den er ikke beregnet til å brukes på vei til jobben. Stor nok til å få plass til paraply, sminkesaker og diverse annen stæsj. Glidelåslommer både her og der.

  Jepp, Tigerungen er tålmodig 🙂

 12. Stilig veske, grattis! Passe tøff og passe stor etter hva du forteller over her.

Top