Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tolkehjelp, por favor

13.04.08 in Diverse

VG har for øyeblikket en avstemning om hvorvidt leserne er imponert over den nye operaen. I skrivende stund ser resultatet slik ut:

avstemningoperaen.jpg

Sier det mest om den nye operaen:

operaen.jpg

eller VGs lesere:

vg.jpg

Av de norske nettavisene vil jeg bestemt mene at VG har den estetisk minst tiltalende og mest rotete portalen. Alt er feil, synes jeg. Fontene må de helt garantert ha kjøpt på et overskuddslager et eller annet sted der ingen ville tru at nokon kunne bu. Steget er ikke langt til å si noe om lesernes estetiske sans.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

28 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marina says:

  VG-lesernes estetiske sans faller vel i samme kategori som politikere som sier sannheten, skulle jeg tro: Ting som ganske enkelt ikke finnes.
  Jeg synes igrunnen operaen er helt grei, jeg, men ikke akkurat imponerende. Mulig jeg ville hatt en annen mening hvis jeg kunne se den på nært hold, selvsagt.

  Marinas siste bloggpost er..Det obligatoriske bildet…

 2. Iskwew says:

  Jeg synes den er mer imponerende på innsiden enn på utsiden. Jeg må få tatt en tur ned en gang. Det er noen materialvalg og vinkler som er temmelig imponerende.

  Det store spørsmålet er om de kommer til å bygge den så inn med blokker at vi ikke ser den, om vi ikke har båt 😕

 3. Iskwew says:

  Det ligger en ganske stor bildeserie hos Aftenposten der du ser både interiør og eksteriør:

  http://www.aftenposten.no/kul_und/article2362918.ece

 4. Weinberg says:

  Ethvert nettsted som skriver “Bilder: Se kjendisene!” er vel dømt til å ha mange lesere som synes at opera per definisjon ikke er imponerende?

  Bildeserien i D2 forrige fredag var i alle fall imponerende (men det er jo alle bildeseriene deres).

  Weinbergs siste bloggpost er..Helvetet i nord: Paris – Roubaix

 5. Iskwew says:

  Ja, jeg vil mene det, Weinberg, spesielt ettersom samme nettsted har så utrolig lite lesevennlig layout. Folk som leser mye der, lever jo helt fint med dårlig estetikk.

  D2? Hva er D2?

 6. Bluebird says:

  Hm… og jeg som leser vg.no hver dag. Jeg er kanskje litt usikker på om lesere av nettaviser like lett kan kategoriseres etter hva de leser som man kunne med papiraviser. Det er vel både lavere kostnader ved å lese flere aviser (dvs. et tastetrykk kontra gå i butikken for å kjøpe VG) og mindre signaleffekt (ingen andre som ser hvilket nettsted man leser)

  Så jeg er ikke uten videre overbevist om sammenhengen melom designet på VG.no (som i det minste ikke er ufunksjonelt, gitt antall lesere de har) og hva slags estetisk sans de samme leserne har.

  Og avstemningen er vel samme utvalgsproblemet som med SMS avstemninger på TV? Bare de som er meget engasjerte gidder stemme.

  Så jeg fortsetter vel å tro at jeg i det minste har litt estetisk sans selv om jeg altså leser Vg.no

 7. Iskwew says:

  Bluebird, du tilhører selvsagt de 39% som har estetisk sans 😉

  Det er ikke ufunksjonelt kanskje, men du verden så dårlig designet det er! Sammenlign med omtrent hva som helst av store norske nyhetsformidlere.

 8. Anathema says:

  Denne tok du på kornet. VG har en særs rotete forside, og overskriftene var vel heller ikke laget for å tiltrekke dem som er interessert i opera eller arkitektur?

  Anathemas siste bloggpost er..Dumme søkeord…

 9. Iskwew says:

  Ja, den er vanvittig rotete, men en fontbruk som er helt utrolig, lassevis med menyer og bøttevis med reklame.

  Overskriftene var nok laget for dem som ønsket å se kjolene til Mette Marit og Celina Middelfart, ja.

 10. Weinberg says:

  D2 er fredagsmagasinet til DN. Jeg tok det for gitt at finansguruer visste slikt 😉

  Layouten til VG blir bedre med en gang man blokkerer reklamen. Og som bluebird er inne på: det kunne ikke falle meg inn å kjøpe VG, men jeg ramler innom nettsiden hver dag, det er greitt å få med seg nyheter som ikke står andre steder. De har vel landets høyeste oppdateringsfrekvens? Jeg tenker også at det gjerne er mer slik at Aftenpostens lesere går til VG for å se om det er noe Aftenposten ikke skriver om, enn omvendt.

  Weinbergs siste bloggpost er..Sitat for dagen: Per Lønning

 11. Iskwew says:

  Aha 🙂 Jeg leser DN på jobben, og det magasinet ser aldri ut til å følge med.

  Jeg er jo også innom VGnett, men jeg merker at jeg er der mye mindre enn i andre aviser, og det har ikke bare med innhold å gjøre (der er det like tynt hos Dagbladet), det har med layouten å gjøre.

 12. Tiqui says:

  Du har nok rett i at dette sier mer om VG’s lesere enn om operaen. Det sier også litt om spørsmålsstillingen.

  “Lar du deg imponere av operaen?” legger liksom i kortene at man gjerne ikke skal la seg imponere.

  Hadde man spurt: “Synes du operaen er imponerende?” tror jeg kanskje til og med vgs lesere ville svare litt annerledes. Det blir litt som “lar du deg lure?” vs “Synes du det er smart?”

  Ingen vil vel være den stakkaren som lar seg lu.. eh, imponere.

 13. Iskwew says:

  Ja, det har du helt rett i, Tiqui. Og det er jo gjerne en kjent trekk med slike undersøkelser – spørsmålene er laget for å få et bestemt resutat.

 14. Søt jente says:

  Operaen har vel fått nok omtale i det siste, og jeg orker ikke bry meg mer, men det snodige er at jeg faktisk tenkte akkurat det samme som deg om forsiden på VG i går kveld.

  VG på nett er helt håpløse når det gjelder bruk av ‘krigstyper’ i forskjellige varianter, og de kliner en hel drøss linker under alle hovedsakene. Det er hpåløst å finne fram, og ikke minst finne hvilken link som går til selve hovedartikkelen.

  Egentlig er VG på nett mest brukbart til å sjekke utetemperaturen mens jeg sitter på jobb, og hvor mye nedbør som har falt de siste timene. 🙁

 15. Iskwew says:

  Ja, det er en helt vanvittig fontbruk de har, og masse illrøde linker. Det er umulig å finne frem og ofte er det faktisk linket til feil artikler også 😯 Det er alltid den siste nettavisen jeg leser, og jeg leser sjelden der veldig lenge.

  For nedbørsmengder funker det kanskje, ja, for da vet du hvor du skal.

 16. Iskwew says:

  Nå er det forøvrig bare 35% som er imponert av operaen. 29.000 stemmer.

  På den annen side er det slik at du kan stemme flere ganger. Jeg stemte jo i går også, og stemte igjen nå. Det kan jo være noen ivrige operahatere på ferde 😀

 17. Lothiane says:

  VGs nettavis er det lenge siden jeg sluttet å besøke. Den er forferdelig! 😯 (Og absolutt ikke ME-vennlig, men det er vel neppe et mål.)

  Jeg synes den nye operaen er flott! Spesielt fra sjøsiden. Da jeg så åpningsshowet på tv i går må jeg si jeg falt for innsiden av bygningen også. Har veldig lyst å ta turen dit en gang.

  Lothianes siste bloggpost er..Operaåpning

 18. Iskwew says:

  Jeg tenkte faktisk også på det i går, at den i hvert fall ikke er ME-vennlig, den er jo alt for bråkete. I “nye” MEblogg har jeg også fjernet bakgrunnsbildene, der er bakgrunnen helt grå.

  Jeg har også veldig lyst på en tur dit, for jeg synes spesielt innsiden ser fantastisk flott ut.

 19. Lothiane says:

  ME-bloggen er fin, synes jeg! Men jeg er vel ikke den som er mest vár. Men VG er bare grusom og totalt uleselig. Ikke at jeg føler jeg går glipp av så mye. 😉

  Lothianes siste bloggpost er..Operaåpning

 20. Iskwew says:

  Jeg tror du klarer deg bra uten, ja, Lothiane.

  Det jeg ikke skjønner er at ikke folka i VGnett ser det selv. Det er nesten så jeg får lyst til å spørre en gang. Det ER Norges styggeste nettavis.

 21. tb says:

  For det første; jeg er og har alltid vært sterkt tilhenger av å bygge en ny, staselig opera. Og jeg liker moderne arkitektur.
  Fredag ettermiddag gikk jeg så omsider rundt og beså den nye operabygningen, mens jeg venta på toget. Sola strålte. Jeg hadde en bayer og en ypperlig iskeder kebab innabords, alt var i grunnen helt ok. Og operaen? Den fikk meg til å tenke på en sånn saltørken? Blendende hvit, kald, gold og livløs. Det var bildene jeg fikk i hodet mitt. Dessuten, i en liten krok av tankene, surret ordene “flott, pompøs, og litt harry” rundt og rundt. Ser den ikke ut litt som en hurtigbåt på Vestlandet? (Hvor selger de svelene?) Eller en av de nye høyhastighetsfergene til Danmark? Den er finest sett på avstand, synes jeg. Var egentlig litt skuffet. Men det jeg fikk sett inne, var fint.
  Om VGs arkitektur synes jeg ikke…

 22. Iskwew says:

  tb, jeg synes også den ser mest imponerende ut på innsiden, ja. Men jeg har ikke sett den annet enn på bilder.

 23. Anne says:

  Jeg ble imponert av både utside og innside av operaen, jeg! Enda jeg bare har vært i vestibylen, og da var det fremdeles kabler overalt.
  Aller mest ser jeg fram til at de setter opp en uteservering på promenaden mot fjorden – det må de bare gjøre! Tenk store hvite flater med utsikt mot sola som speiler seg i vannet mens du holder et glass med noe kaldt i…

  Jeg har fått et lite krasj-kurs i intranett-publisering en gang i tida, der VG Nett ble brukt som eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det. Feil fonter osv.

  Annes siste bloggpost er..Ærlighet varer lengst

 24. tb says:

  Noen som er med på et veddemål om hvor lenge det går før noen går ut over kanten og havner i sjøen?

 25. Goodwill says:

  Jeg syns operaen er kjempeflott, både utvendig og det jeg har sett innvendig. Spørsmålet om man lot seg imponere av operaen, som VG stilte, syns jeg er helt på trynet ledende. Som man roper i skogen får man tømmerstokker til svar.

  Jeg syns Sigrid Hvidsten i Dagbladet treffer godt idag: “Det er opera. Det er kanskje ikke for alle, men det er søren meg ikke Ole Ivars heller.”

  http://www.dagbladet.no/kultur/2008/04/15/532579.html

  Goodwills siste bloggpost er..Plastposen og miljøbyråden

 26. Iskwew says:

  Jeg har ikke vært der enda, Anne, men ser virkelig frem til det. Og uteservering på promenaden hører supert ut, ja!

  tb, jeg har tenkt akkurat dét. Å gå der med små barn som ikke har helt kontroll, tror jeg at jeg betakker meg for, altså.

  Du har rett, Goodwill 🙂 (Noterer: “Som man roper i skogen får man tømmerstokker til svar.” til senere bruk)

 27. tb says:

  Jeg har så utrolig veldig lyst til å synes at operabygningen er kjempeflott, også på nært hold, men får det ikke til. Jeg husker bare en gold, livløs og hvit ørken… Så skremmende ren, liksom. Så nå håper jeg de fyller den med masse heftig og kjempeflott og uren og spennende samtidsmusikk fra hele verden, og gjerne ispedd litt svartmetall (gjerne i samarbeid med nymusikk, som her: http://www.adressa.no/kultur/musikk/article1064647.ece) og ett og annet danseband også, operaen bør være solid nok til å tåle det. 🙂

  Men nei, gå ikke tur der med små barn uten at de holdes forsvarlig i bånd! 😉

 28. Iskwew says:

  Jeg vil sette pris på om de ikke slipper inn Ole Ivars og Trekkspillere i Norge, foren eder i det nye operahuset, tb. Virkelig!

  Jepp, barn bør holdes i bånd!

Top