Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

To geniale herrer på tv

08.04.08 in Musikk

I kveld var det Di Derres “Jenter” som ble analysert av Ravi i programmet Landeplage. De to geniale herrene er altså Ravi og Jo Nesbø. Programmet Landeplage er noe jeg bare må få med meg, for ikke bare er Ravi veldig morsom, han er en formidabel pedagog også.

“Jenter” er en sang jeg har nynnet på dann og vann siden den kom i 1994, og Ravi forklarte meg hvorfor, og dette hadde jeg ikke helt forstått før i kveld:

Dette er altså en tilstandsrapport fra en mann. Men det er jentene som er den aktive part. De er ikke passive nikkedukker, de er handlende, de tar initiativ. Når de vil, gjør de det slutt. Derfor er dette en hyllest til den sterke nordiske kvinnen. Slike jenter vil vi nordiske matadorer ha. Ikke tause Birgitter eller temmede lerkefugler, men selvstendige, aktive, handlende kvinner, som gråter når de er fulle og synger når de er blide, tegner i morgendugg og seiler sin vei hvis de synes de må det. Det er derfor denne hit’en er med oss den dag i dag.

Go Ravi! Go Jo!

Programmet kan ses hos NrK

Låten kan høres på YouTube:

[youtube]n1Y9t3ynfJE[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

6 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Weinberg says:

  Helt enig. Jeg synes Ravi er overraskende god som programleder (musikken kan vi la ligge). Jo Nesbø er vel omtrent verdens mest akseptable romsdaling, dem finnes det ikke mange av.

  Begrunnelsen er god, den. Det er nok mange menn som kjenner seg igjen i den maktesløsheten hovedpersonen opplever også 🙂 Alle menn enten er eller har vært en sliten matador.

  Weinbergs siste bloggpost er..Lave skatter bra for offentlig sektor

 2. Iskwew says:

  Ravi er veldig god som programleder, jeg liker godt Landeplage. Han er strålende når han går rundt med den gigantiske kasettspilleren 😀

  Jo Nesbø er jo et multitalent av dimensjoner. Fra aksjemegler til musiker til forfatter. Min siste leseopplevelse meg ham var forøvrig en barnebok. “Doktor Proktors prompepulver”. Veldig god bok, og så godt skrevet at den var en fryd og lese høyt.

  Jeg vet ikke hvor mange matadorer det finnes, men noen er det vel 🙂

 3. bza says:

  Jeg fikk ikke med meg programmet på TVen, men tror jeg skal pløye gjennom det på nettet. Jeg har også fått et positivt inntrykk av Ravis evner til å formidle informasjon og kunnskap. NRK har gjort et scoop da de fikk han inn i et programkonsept som dette.

  bzas siste bloggpost er..15 skritt for å bli eliteblogger

 4. Iskwew says:

  Ravi er genial og veldig god på formidling. Han kombinerer jo stor fagkunnskap med en lysende interesse. Veldig bra!

  Tigerungen liker også programmet. Jeg tror det er et slikt program som kan bidra til generell musikkinteresse. Selv om det er hits han snakker om 🙂

 5. tonita says:

  Dette programmet var dagens debatt i lunchpausen – og jeg hadde ikke fått det med meg.

  Desto hyggeligere når jeg blir reddet av Isk.

  Jo visst, jeg kunne ha funnet det fram på egen hånd, – men så er det hukommelsen da.

  Bra program, – verd å ta vare på – derfor takk til isk.

  tonitas siste bloggpost er..Vår, – og vår

 6. Iskwew says:

  Så bra, tonita! Jeg synes det var storveis, det programmet. Hva sa kollegene da?

Top