Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Nordmannen og påsken

21.03.08 i Diverse

Myten om nordmannen forteller oss at ved påsketider løper det vi kan etter snøen, opp på fjellet og der koser vi oss på hytte, går skiturer og forbruker store mengder appelsiner, Kvikk Lunsj og (for all del) någgå attåt.

Men det er en myte. I følge SSB reiser bare omtrent 13% av oss på påskeferie, og av de som reiser på påskeferie, reiste 20% til utlandet. Resten av oss nyter vårens ankomst hjemme. Selv har jeg ikke vært på påskeferie siden jeg var 18. Bortsett fra en gang, da jeg var på Rhodos.

prosent-pa-ferie.jpg

Det er verdt å merke seg at bildet ser litt annerledes ut dersom man teller antall personer. Befolkningen var i 1976 omtrent 4 millioner, mens den i 2006 er på 4.6 millioner. Det vil si at 30% i 1976 representerer 1,2 millioner, mens 13% i 2006 representerer 0,6 millioner, eller en halvering i antall personer, snarere enn en tredjedel.

Det bør ikke være noen bombe at jo mer penger du tjener, jo større andel drar på påskeferie. Det er også naturlig nok flere som drar på påskeferie om de har egen hytte eller andelshytte.

paaskeferie-etter-inntekt.jpg

Men vi drar mye til slekt og venner også. 1/3 reiser på påskeferie til slekt og venner. Det gjorde vi også, da jeg var liten. Så kan det sikkert fortelles mange historier om hvor hyggelig slekt og venner synes det er. Om du er så uheldig at du bor i nærheten av en skibakke, får du garantert innrykk i påsken.

Hyttegrend antar jeg er slike borettslagsleiligheter i fjellheimen. Jeg var ellers overrasket over at det var så mange flere i den kategorien enn de som hadde egne hytter.

overnatting.jpg

Men som sagt, de fleste av oss blir hjemme. Og i dag bør vel det bli ganske bokstavelig talt, tenker jeg. Siden det snør noe så inn i helvete, og ikke måkes. Slikt snøvær når våren faktisk har kommet allerede, er jo bare TULL! Grmmmf.

Men jeg trøster meg med at jeg i hvert fall ikke er innesnødd på en hytte uten innedo og innlagt vann. DET hadde jammen vært verre! Jeg er virkelig ikke laget for primitive forhold, altså.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

3 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. bza sier:

  Til tross for at det er kun en liten andel av nordmenn som reiser på hytta i påska så er det en større andel som spiser Kvikk Lunsj. En tredjedel av årets Kvikk Lunsj salg skjer i påskeuken.

  bzas siste bloggpost er..Fra forumfyll til bidragsyter

 2. Håkon sier:

  Jeg er litt usikker på denne statistikken, og en mulig årsak er at mange definerer påskeferie som noe annet enn en i overkant oval weekend. Jeg drar gjerne på besøk til familie i påsken, og tar meg gjerne en overnattingstur om været er bra, men det kvalifiserer vel ikke som noen ordentlig ferietur. (Der er det vel 4 overnattinger eller mer som teller).

  Etter hva SSB forteller reiser vi så det holder, og antagelig er det flere enn meg som har funnet ut at det går an å velge bort den uken hvor folk går i kø på fjellet. Fleksitid gjør livet enklere, og en del virksomheter er veldig klar over at i resten av Europa er det kanskje fri på langfredag, men egentlig ikke så mye mer enn dét.

 3. Iskwew sier:

  bza, jeg har notert med at kvadruppelpakninger kvikk Lunsj er til salg for 19,90 – kanskje ikke så rart? 🙂

  Håkon, tallene for 2006 er fra reiseundersøkelsen, den teller alt. Før var visst tallene fra ferieundersøkelsen, og da var det 4 overnattingen som var normen for ferie. Jeg antar det er derfor det er en oppgang fra 1996?

Top