Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Allergi mot å reise hjem fra Spania

18.01.08 i Liv og levned

Tigerungen er overbevist om at han har det. Han får nemlig omgangssyke hver gang. Han fikk det i sommer da han kom hjem, og han fikk det denne gangen også. Det må være en allergisk reaksjon, mener han. Været tatt i betraktning tror jeg han kan ha rett. Å komme fra varme sommerkvelder til pøsende norsk regn, enten det er sommer- eller vinterregn, kan i hvert fall ta motet fra noen og enhver.

Selv har jeg vært sykemeldt siden tirsdag. Den importerte kanariske mikroben bestemte seg for å krangle på de nye omgivelsene natt til tirsdag, med dertil hørende feber opp mot 40. Jeg klarte med stor anstrengelse å komme meg til Dr. Fastlege, som tok prøver og delte ut antibiotika. Den ser ut til å ha hjulpet, men det skal ikke store anstrengelsene til før jeg ikke føler meg spesielt pigg. Heldigvis skal Tigerungen uansett gå på brød og vann, så jeg må ikke lage middag, i hvert fall.

Jeg er omgitt av på den ene siden en katt med skikkelig cabin fever, som maser noe forskrekkelig og helst vil ligge oppå PC-tastaturet, og på den andre siden en Tigerunge som forholder seg i ro på sofaen mens han ser på TV. I tillegg deltar jeg på lange telefonkonferanser på jobben. Noe som i hvert fall ikke er lett med en katt som vil ligge på tastaturet. Pondus ble dermed abrupt stengt inne på et soverom. Italienerfrøkenen ligger stort sett i en krok og sover, med mindre hun tror det skjer noe på matfronten på kjøkkenet.

Når det gjelder vær og føreforhold kan jeg ikke si annet enn at jeg virkelig ikke er laget for dette regnværet. Jeg kan leve med vinter om det er minus 10 og tørr snø, men dette tar rent ut motet fra meg. Det er så grått og trist at jeg ikke helt kan beskrive det. Om dette er hva global oppvarming kommer til å lede til, så blir det ille å bo i Norge.

Nå er jeg trøtt, kjenner jeg. Jeg tror jeg jammen skal lage meg en kopp te og gå å legge meg litt, jeg. Jeg har oppe til vurdering om jeg kanskje skal gå og kjøpe noen aviser og litt sånt først. Men da må jeg jo ut…

Jeg sover litt på det, jeg.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: , ,

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Håkon sier:

  Tja, allergisk reaksjon på flymat er det vel ikke, så da er det nok en spansk mangelsykdom, ja. Fastlegen bør skrive ut en bedre værmelding på blå resept. Helst til oss alle 😉

 2. Iskwew sier:

  Ja, det er nok spansk mangelsykdom. F.eks. savnet av ferskpressede kanariske appelsiner til frokost.

  Jeg tror vi kan glemme bedre værmelding. Så den akkurat :o/

 3. Tiqui sier:

  Med mikrober i bagasjen blir det ikke akkurat bedre, men jeg stemmer helt klart for å sørge for å IKKE vende tilbake til Norge i Desember/Januar. Neste gang jeg drar utenlands skal jeg sørge for å komme tilbake til vårnorge. Da blir det ikke fullt så allergisk. Forhåpentligvis.

 4. Iskwew sier:

  Ja, jeg stemmer for det samme, altså. Vinter-Norge med pøsregn i januar er virkelig oppskrytt!

  Jeg fikk ikke de samme allergiske utslagene da jeg kom hjem fra Brasil i juli, i hvert fall.

  :o/

 5. Goodwill sier:

  Her er vi helt på linje, Iskwew. Dette januarværet er virkelig deprimerende. Litt bedre nå enn det var, og en skitur nord i Romeriksåsen igår hjalp, men likevel…

  Ellers lurer jeg på om kanskje Tigerungen kan ha vikarierende argumenter for å mene at han er allergisk mot å reise hjem fra Syden.

  Som f.eks ønske om å fortsette å nyte sol og sommer og slaraffenliv på stranda.

  *bare et innfall ;)*

 6. Iskwew sier:

  Det kan være han har noen vikarierende motiver, ja, Goodwill. I så fall vil jeg har stor forståelse for dem :o))

  Det innfallet tror jeg var spot on, faktisk.

  Godt du fikk deg en skitur i går!

 7. Goodwill sier:

  Jah, etter den regnærsuka kan jeg love deg at jeg trengte den!

 8. Iskwew sier:

  Fordelen med å ha vært syk er jo at jeg ikke har behøvd å bevege meg ut i regnværet.

  Like før jul kjøpte jeg meg en riktig varm, fin og DYR vinterkåpe. Lurer på om jeg får bruk for den denne vinteren? Så langt er den brukt en dag. Etter det har det vært allværsjakken som gjelder.

  :o/

 9. Goodwill sier:

  …og jeg tenkte på å kjøpe meg dunjakke. Det er lagt på vent det også.

  Uansett går det rette veien nå, selv om det er tidlig å tenke på våren. Ettermiddagene er blitt merkbart lysere, det er en god ting! :o)

 10. Iskwew sier:

  Det var nok lurt å sette det på vent. Det skulle jeg ha gjort også.

  Jeg har satt opp nedtelling til vårjevndøgn :o))

 11. Goodwill sier:

  – og det er jo bare bittelitt over en måned til! Juhuuu!! :-))

 12. Iskwew sier:

  Ja, bare litt over en måned :o) Og da begynner den perioden på året jeg liker aller best. Våååååren!

Top