Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Epitáfio – Titãs

22.09.07 i Brasil!, Musikk

«Livet er kort», var det en som sa til meg i går. Og i det kosmiske perspektivet er det kort. Så kort at det er om å gjøre å leve det, kjenne det og ikke vente med alt til det er for sent. Etter samtalen i går kom jeg på en sang fra Brasil, som sier noe om å leve livet hvert øyeblikk. Den heter «Epitáfio» og det betyr noe ala gravskrift eller epilog, om du vil. Og da er det for sent.

Gruppen Titãs, som har laget den, er megastore på rockefronten i Brasil. Arnoldo Antunes, som er med i Tribalistas er lederen i Titãs. For ikke portugisisk-talende har jeg oversatt teksten – jeg antar at det er de fleste.

[youtube]65kl-14nGMs[/youtube]

epitafio2.jpg

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Vakker sang…og vakker tekst, til ettertanke for noen og enhver…

 2. Iskwew sier:

  Ja, den er det. Den er også den første virkelig interessante teksten jeg oversatte da jeg lærte portugisisk. Og den har festet seg godt og grundig, og den tas frem i perioder der hverdagens kav får meg til å glemme at det er selve livet som leves i hvert lite øyeblikk, hvert møte og hver mulighet.

 3. Håkon sier:

  Livet er for kort til å ta lange pauser. 🙂

  Fin sang, og kanskje jeg får bruk for noen fraser dersom brevvekslingen min med et kontor i Portugal blir mer forvirrende enn den er nå. 😀

 4. Iskwew sier:

  Send dem hele sangen!

  Livet er definitivt for kort til å ta lange pauser, Håkon, det har du veldig rett i :o)

  (Eventuelt kan jeg jo lære deg å banne skikkelig på portugisisk)

 5. -> erik ® sier:

  Uten at jeg snakker om brasiliansk epigoneri – de fleste idéer er brukt av en eller annen: Denne teksten minner litt om en gammel traver på usenetgrupper, «If i had my life to live over» (av en 85-årig kvinne på dødsleiet):
  http://www.omidia.com/thought/p_nadine.html

  I’d dare to make more mistakes next time.
  I’d relax, I would limber up.
  I would be sillier than I have been this trip.
  I would take fewer things seriously.
  I would take more chances.

  I would climb more mountains and swim more rivers.
  I would eat more ice cream and less beans.
  I would perhaps have more actual troubles,
  but I’d have fewer imaginary ones.
  ……
  If I had my life to live over,
  I would start barefoot earlier in the spring
  and stay that way later in the fall.
  I would go to more dances.
  I would ride more merry-go-rounds.
  I would pick more daisies.

  Finnes også en norsk oversettelse
  http://home.no.net/feline/dikt.html

 6. Iskwew sier:

  Er ikke det en urban legend? Altså at damen skrev den på dødsleiet. Mener jeg leste det en gang.

  Uansett er det kloke ord, og noe å tenke på den, som andre og lignende tekster.

 7. Edith sier:

  Hello this is about Norway

Top