Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Iiiik! En FISK!

17.09.07 i AstrologISK

I Aftenposten i går sto det om en dame som ikke fikk jobb fordi hun var født i Fiskenes tegn.

Interiørdesigner Pia Dahl-Hågensen hadde sittet i jobb-intervjuet i en time da det uventede spørsmålet kom: Hvilket stjernetegn var hun født i?

– Da jeg svarte fiskene, ble intervjueren helt stille. Det var visst ikke så bra. «Jeg skulle visst svart noe annet», sa jeg, jeg trodde faktisk hun fleipet. Men hun forklarte meg at hun alltid pleide å spørre om stjernetegn i jobbintervjuer, fordi hun hadde erfaring med at det fungerte. Fiskene gikk visst ikke så bra sammen med hennes stjernetegn, så da fikk jeg ikke jobben.

Her må noen ha gått skoene solid av seg, i tillegg til å ikke en gang ha peiling på astrologi, egentlig. Altså. Om jeg ville tenke i stjernetegn-stereotypier, så ville jeg i hvert fall ha hoppet av fryd om det satt en fisk der. Vi er jo i henhold til hva alle stjerner sier som laget for design og andre kunstneriske retninger. Om oss står det jo bare om kunstneriske evner og sånt. Det står ikke noe om evne til å regne, metodisk bygge opp modeller og ta raske beslutninger, derimot. Så jeg skal vel være rimelig glad for at han som i sin tid ansatte meg ikke husket på å spørre om stjernetegn, for da hadde jeg sikkert blitt sendt rett på hodet ut av døren igjen.

Eventuelt er den som skulle ansette en interiørdesigner uvitende om det faktum at selv om solen stråler fra fiskenes tegn, så kan det ligge masse annet flott og fint eller bare rør, for den sakens skyld, gjemt i de 9 andre himmellegemene som plasseres i horoskopet.

Eller kanskje det er av frykt for virus?

WARNING — NEW CELESTIAL COMPUTER VIRUSES DETECTED!

While the Hale-Bopp comet may not have any spaceships in its tail, it apparently has released several new celestial computer viruses into our galaxy. Initial reports indicate 12 such viruses have been detected. The following is a listing of the new viruses and their attributes:

The ARIES virus continuously creates new *.ini files, and repeatedly reboots your computer to initiate them.

The TAURUS virus automatically backs-up all files on your hard drive and prevents you from ever deleting any information or files.

The GEMINI virus opens any available communication software, logs on to the internet and uses your web-browser to search for gossip about celebrities and politicians, starting a new search every 2 minutes.

The CANCER virus fills up your hard drive with cooking recipes, home repair tips, and old Dear Abby columns, and then installs a screen-saver that flashes 1-800 numbers for various 12-step programs across your screen.

The LEO virus announces its presence with a RealAudio roar (often followed by a QuickTime clip of the MGM lion if supported by your hardware) and proceeds to delete files from your hard drive to make room for the long list of computer systems it has conquered.

The VIRGO virus continuously eliminates any files or programs you haven’t used for a month and defrags your hard drive every time you exit a program.

The LIBRA virus downloads from the internet any optional features it can find for your installed software, and installs pop-ups for each new feature that describe its pros and cons and asks whether you want it installed now or later.

The SCORPIO virus lurks in the background, surreptitiously downloading x-rated binary files every time you surf the net (now you know the real reason web-browsers are so slow!).

The SAGITTARIUS virus immediately begins searching your hard drive for the one true Source code, identifying and deleting all mere object code in its path.

The CAPRICORN virus constructs and continually updates a database of all information on your hard drive searchable by file name, creation date, file size, author’s name (and last known address), subject, and Library of Congress classification code.

The AQUARIUS virus deletes all old versions of any software on your hard drive, and provides new wireless remote connection capability for obtaining the latest version of each program by FTP transfer.

The PISCES virus reconfigures your hard drive(s) to eliminate any artificial boundaries such as partitions, directories and files, and instead unites all software code in one universal string.

Eventuelt er denne bedriftslederen angrepet av alle disse astro-virusene allerede.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

15 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. tonita sier:

  Vi mangler en – formodentlig vital informasjon: hvilket stjernetegn hadde bedriftslederen?
  Selv kan jeg ikke noen ting om astrologi, – men kanskje det er ett spesielt stjernetegn som er eksepsjonelt uheldig i forhold til fisker?

 2. Iskwew sier:

  Ja, for han/henne er vel det vital informasjon :o)

  Jeg har ikke oppfattet at det er noen tegn jeg bør holde meg helt unna, ellers går det til helvete, i hvert fall. På den annen siden har jeg det ikke med å spørre alle hvilket tegn de er født i. Der kan jeg ha gått glipp av noe.

 3. Iskwew sier:

  Da leste jeg en gang til. Det er en hun. Hun sier til Aftenposten at hun ikke husker episoden :o) Kanskje hun er fisk. Vi er jo så dagdrømmende at vi glemmer hva vi heter, sies det.

 4. Minneapolise sier:

  Den jobben hadde jeg blitt glad for å ikke få tror jeg.

 5. Håkon sier:

  Jeg er helt på linje med Minneapolise her. Den jobbsøkende fisk burde vel egentlig være glad og fornøyd over at hun allerede under jobbintervjuet fikk en klar indikasjon på at hun risikerte å få en sjef som ikke er riktig navla.

 6. CyberGhost sier:

  Fra mitt fiskeperspektiv ser hun stor og farlig ut, med masse kvasse tenner…

  *svømmer vekk – fort*

 7. Helge sier:

  Vel, strengt tatt så sorterer vel dette under religiøs forskjellsbehandling. Hadde jeg blitt spurt hadde jeg ikke svart, fordi det er å innrømme å tro på noe jeg ikke tror på.

  Og hadde jeg ikke fått jobben, så hadde vel det gått bra – jeg jobber ikke med hvem som helst.

 8. Håkon sier:

  Om noen hadde spurt meg om dette i et jobbintervju ville jeg nok svart med et spørsmål om det var mitt stjernetegn i følge tropisk eller siderisk astrologi. :o) Og om ikke intervjuet hadde stoppet der ville jeg ønsket å snakke litt om kinesisk astrologi også, før jeg hadde ruslet videre til neste jobbinervju.

 9. Iskwew sier:

  Minneapolise, jeg hadde definitivt ikke blitt lei meg, jeg heller. Man kan jo bare lure på hvordan problemer løses og kunder velges ut i den bedriften.

  Håkon, jeg vil tro det neppe er forhandlinger eller opptak av nye kunder med Merkur i retrograd der i firmaet, for eksempel. Det er skummelt det!

  CG, jeg ville også svømt veldig fort bort, ja.

  Helge, jeg vet ikke riktig hva jeg skal kalle det jeg… men snurrig er det, i hvert fall.

  Håkon, hun hadde sannsynligvis blitt satt litt ut da, ettersom hun baserer relativt store beslutninger på overfladisk informasjon, som altså soltegnet i denne sammenhengen er nødt til å være.

 10. Fiskekvoter. Er de redde for overbeskatning av bestanden. Eller kanskje det ikke er plass til flere fisker i den lille dammen.

  mmmm…..fisk… ovnsbakt laks *sulten*

 11. Iskwew sier:

  Godt at fISK er spiselig for noen, PS.

  (Ahh. Jeg er morsom, jeg.)

 12. Marina sier:

  Duverden! Den dama får jo nesten Microsoft til å høres smarte ut der de spør hvem av de syv dvergene som er søkerens favoritt.
  Min favoritt er Grumpy, for vi har så mye til felles. Vi har kanskje samme stjernetegn?

 13. Iskwew sier:

  Unnskyld? Microsoft spør søkere om hvem av de syv dvergene de foretrekker?

  Jeg synes også Grumpy er fin :o)

 14. Marina sier:

  Jeg har hørt de har sluttet nå, men det var engang et spørsmål de brukte, ja. Pluss endel andre i samme stil. Jeg gikk engang til et intervju der bare så jeg også skulle ha noen komiske ting å fortelle om; kunne ikke tenke meg å jobbe der.

  Og Sleepy er også fin. Akkurat nå har jeg visst mer til felles med Sleepy, tror jeg.

 15. Iskwew sier:

  Interessant! Jeg lurer på hva de mente de ville finne ut av ved å stille det spørsmålet… :o)

Top