Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Ta ansvar, jenter!

I dagens Aftenposten forteller UP at i sommer skal de ta trafikkverstingene. Spesielt skal UP være på utkikk etter unge bilførere, siden “Vi ser at jo mer uerfarne sjåførene er, jo fortere kjører de. De er ofte unge gutter som har overdreven tro på egne kjøreferdigheter og kjører gamle biler. Det ender i forferdelse”, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård.

Humlegård fortsetter med å si at det mest virkningsfulle er at venner sier fra når farten blir for høy. Og så kommer han med en spesiell oppfordring:

“Spesielt vil vi oppfordre jentene til å si ifra til guttene når det skal kjøres hjem fra festligheter i sommer: Kjør edru og følg fartsgrensen.”

Det er godt mulig det er virkningsfullt. Men det etterlater meg med en emmen følelse av at signalet som sendes ikke er at de som faktisk kjører som villstyringer skal ta ansvar for egne handlinger, men at jentene skal bruke sin emosjonelle kapital og mindre risikosøkende atferd til å sørge for at gutter blir snillere. Jentene skal være de som sørger for at guttene ter seg.

Det er jo litt det samme jenter skal gjøre i forhold til voldtekt, for eksempel. Altså kvinner skal begrense sitt handlingsrom, dempe sin atferd fordi det provoserer til at de voldtas. Kvinner og jenter skal være moralske, ikke bare på egne vegne, men også for å sørge for at menn og gutter er det. Det kan vi jo ikke forvente at de er helt av seg selv, ikke sant, eller at det er deres ansvar. Og dermed er det kvinner som skal drikke lite, gå sammenn hjem, ikke være der de ikke bør være og så videre.

Jeg synes det er på tide å snu på flisa her, og sette inn støtet der det hører hjemme: Menn og gutter må ta ansvar for sine egne handlinger! Det er menn og gutter som i all hovedsak kjører for fort og som idioter med dårlige ferdigheter. Det er menn som voldtar. Dermed er det de som bør få kampanjene rettet mot seg. Dette handler om ansvar for egne handlinger.

Kvinner skal ikke behøve å ta ansvar for annet enn sine egne handlinger, eller være et moralsk fyrtårn for menn. Det er på tide at menn får beskjed om å ta ansvar for egne handlinger. Og menn er ikke viljesløse og impulsstyrte individer som bare ikke kan hjelpe for at de gjør dumme og farlige ting.

Det er ikke tvil om at en viktig grunn til at levealderen er forventet å være 76 år for menn og 81 år for kvinner, er at menn har en betydelig mer risikosøkende atferd. Og det er menns ansvar.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

40 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Rockette says:

  Vel talt, Isk! Jeg likte spesielt denne: Kvinner skal ikke behøve å være et moralsk fyrtårn for menn.
  Veldig enig. For er det ikke den rollen kvinner på et vis har måtte ta? Jeg er som vanlig redd for å generalisere, men jeg har så ofte hatt denne følelsen om at hvis kvinnene dropper den moralske ansvarsfølelsen så er det ingen andre (menn) som plukker den opp. Og slik burde det ikke være…

  Hva er denne tilnærmede frykten for ansvar og moral hos noen mennesker? Finnes den virkelig, eller får vi bare en fornemmelse av den når menn som Humlegård får lov til å uttale seg uten å tenke seg om først?

 2. Iskwew says:

  Jo, den rollen har kvinnen måttet ta. Hun skal være dydig og skikkelig, for det kan vi ikke forvente at mannen er. Dette handler om at alle må ta ansvar for egne handlinger.

  Humlegård har vel bare uttalt seg slik han ser virkeligheten, og han ser den åpenbart slik at kvinner bør sørge for at menn ter seg.

  Jeg synes menns handlinger bortforklares med modeller som går ut på at de ikke kan styre seg, i alt for stor grad. Og i de bortforklarings-modellene ligger det et budskap som bidrar til å forsterke den holdningen.

 3. Rockette says:

  Det er jeg veldig enig i, Iskwew. Den primitiviteten er sikkert behagelig å leve med, men hvordan har den seg?

  Så vi ikke dette i en skoledebatt for litt siden også? At jenteelevene måtte være korrekser for gutta…

  Civilization? I’ll say – what a great idea:-)

 4. Iskwew says:

  Ja, si det? Hvorfor ses menn som litt infantile og uten evne til å ta ansvar?

  Sivilisasjon er brillefine saker!

 5. Bluebird says:

  Hm… ikke for å være uhøflig, men mer for å nyansere debatten litt. Det er jo tross alt fullt mulig at menn har anlegg for f.eks. mer risikotaking enn kvinner (i hvert fall hvis vi ser på hele befolkningen samlet). Mulige forklaringer er vel hormoner (testosteron bl.a) og evulosjonsbiologene/psykologene kan sikkert komme opp med noen forklaringer de også.

  Det fratar ikke menn noe som helst ansvar, vi må alle akseptere ansvaret for våre handlinger, men på den andre siden blir det kanskje litt lettvint å sitte på gjerdet og være kvinne og predike at det bare er å ta seg sammen? 😉

  Og bare så vi slipper det, jeg ekskluderer voldtektsdebatten i dette innlegget.

  Men hvis en slik forskjell (hvis den finnes) gjør det mer effektivt (i den forstand at det reduserer antall trafikkulykker/tapte liv) å forsøke å påvirke risikotakende atferd i trafikken indirekte gjennom kvinner/jenter, så er jeg for å gjøre det. Mao. ofre litt av likestillingstanken for noen reddede liv.

  Mvh Bluebird, som igjen siterer Milton Marx
  “dukker”

 6. Iskwew says:

  Javisst, kan vi gjøre det. Kvinner kan jo ta ansvar for å holde menn ute av enhver presumptivt farlig situasjon. Det er bare å innse at de ikke klarer det selv. Menn er bare laget slik, det blir bare sånn, og de kanke no for det, altså.

  Det jeg synes disse jentene, som spesielt oppfordres til å ta ansvar, skal gjøre, er å ta ansvar for seg selv og ikke gå inn i bilen til villstyringen. Siden de ikke en gang kan forventes å ta ansvar for egen atferd.

  Sånn gjør vi det, Bluebird. Er du ikke enig?

  *smiler blidt*

 7. Bluebird says:

  [quote post=”858″]og de kanke no for det, altså[/quote]

  Med ditt grep på tall og statistikk så vet du nok godt at det ikke er sammenheng mellom det individuelle “kanke no for det” og det gjennomsnittlige “større tendens til risikoatferd”

  og når det gjelder det siste forslaget ditt, med et skjevt tilbakeblikk på egen ungdomstid, det skjer vel omtrent samtidig med at vi erklærer seksualdriften død for godt i Norge vel ?

 8. Iskwew says:

  Kanskje det er det som skal til! Jeg har jo foreslått streik der før :o)

  Forøvrig handler dette om holdninger, ikke statistikk, Bluebird.

 9. Rockette says:

  Hm… Det er jo i grunnen en ganske heltemodig rolle vi kvinner har fått, Iskwew.

  Interessant vinkling forresten, Bluebird. Det er jo ellers kvinner som blir beskyldt for å være hormonstyrte:-)

 10. Iskwew says:

  Jepp, Rockette, det er det :o) Vi skal redde verden, intet mindre.

 11. Bluebird says:

  [quote post=”858″]Kanskje det er det som skal til! Jeg har jo foreslått streik der før :o)[/quote]

  Ooops, denne diskusjonen tok feil retning. Tar alt tilbake.

  Mvh (en lettere bekymret)

  Bluebird

 12. Iskwew says:

  :o)) I grunn håper jeg vi aldri havner i streik altså – bedre løsninger må finnes!

 13. Keera says:

  Velger å kommentere denne selv om mange diskusjoner her har fascinert meg.

  Jeg er opprinnelig fra California og i sin tid fikk vi kjøreopplæring på high school. Aldersgrensen for førerkort er 16 år, så det var 15- og 16-åringer som fikk øvelseskjøre sammen. Fordelen? Vi lærte av hverandres feil, vi lærte å kjøre bil med passasjerer som fulgte med på alt vi gjorde (galt), og når en gutt prøvde seg på noe, spurte sjåførlæreren oss jenter i baksetet om vi ble redd. Vi sa ja, som sant var, og det ga gutten et tips om at for å imponere jenter, er det bedre å kjøre pent (i motsetning til når man skal imponere kameratene).

  Når oppfordringen går til jentene om å minne guttene om å kjøre pent så skyldes det to ting: Jenter pleier å være mer forsiktige enn gutter, og ved å si fra, minner jenten gutten på å vise hensyn (og etter det jeg ser, så er dette noe guttene lærer senere enn jentene så de trenger nok den påminnelsen). Vi er ikke ansvarlige for sjåførens ansvar bak rattet, men skal vi dermed utsette oss selv for risiko fordi vi er redde for å bli oppfattet som festbrems?

 14. Iskwew says:

  Hei, Keera :o)

  Nei, selvsagt skal man ikke utsette seg for risiko for å unngå og kalles festbrems. Jeg ville gått ut av bilen.

  Mitt poeng er at jenter ikke skal læres opp til at de skal være moralske, ikke bare på egne vegne, menn også på vegne av gutter. Gutter skal derimot oppfordres til å være moralske og gjør de rette tingene. Det er deres ansvar.

  Slike spesielle oppfordringer etterlater meg med det inntrykk at kvinner skal ha morsfølelse overfor alle menn, og ikke bare sine barn.

 15. Keera says:

  Jeg er enig i at det er på tide med kampanjer rettet mot menn. Debattene her hos deg om feil fokus på hvilket kjønn som har ansvar eller “ansvar” er nettopp grunnen til at jeg er blitt fast leser.

  Jeg tar den om morsfølelsen. Tenkte ikke helt i de baner da jeg skrev kommentaren min, men tenkte mer på en positiv bruk av gruppepress (for en gangs skyld). Men, jo, du har et vesentlig poeng: Morsfølelsen er det for mange kvinner som har, for feile folk, og tar på oss et ansvar på områder vi ikke skal (f.eks. klage over rot på jobben med samme minen som når vi klager over rot hjemme).

  Jeg frydet meg over Robin Skynners bok om familier og hvordan overleve dem (skrevet sammen med John Cleese), hvor han påpeker at frem til ektefeller får barn, er det ingen klare kjønnsroller. Kjønnsrollene dukker opp sammen med barna. De mest vellykkede ekteparene går tilbake til et samliv som ikke er basert på tradisjonelle kjønnsroller når barnefasen er over. Skynner sier rett ut at de eneste en kvinne skal være mor for, er egne barn.

  Besnærende tanke, er det ikke?

 16. Undre says:

  Jeg mener at man må få inn et moment i føreropplæringa og førerprøven som måler graden av modenhet til den som ønsker å kjøre opp.

  Unge menn er overrepresentert på “vonde” statistikker, men det er ikke ensbetydende med at “alle” unge menn er uansvarlige, og de unge mennene som faktisk kan å oppføre seg blir blant annet straffet for sine medbrødre som ikke kan å oppføre seg når de må skaffe seg ekstra dyre forsikring på bilene sine. (Vel, det blir vel egentlig også unge jenter.)

  En god kjøreskole vil være bevisst på å sørge for at eleven får opplæring i god trafikkmoral, men ikke alle kjøreskoler er like nøye på det, og jeg tror de ikke kan nekte en elev å melde seg opp til førerprøve på grunnlag av manglende modenhet.

  Nå kan man jo lure på hvordan man skal måle en bilførers modenhet, men jeg mener at en løsning er at den som vil kjøre opp må inn til en samtale hos Statens vegvesen for å bli vurdert. En enkel samtale der vil fort avsløre om den som ønsker å melde seg opp til oppkjøring er moden nok til å ha det ansvaret det er å være bilfører (når jeg ser enkelte av villmannskjørerne i distriktet her er jeg ikke tvil om at du kunne og burde ha vært luket ut av trafikken) samt at det vil understreke viktigheten av å være aktsom i trafikken.

  Trafikkstasjonene dekker så store områder nå, at det skulle ikke være umulig at de har minst én person på hver trafikkstasjon som er utdannet til å ta seg av denne jobben.

  Og blir du vurdert for som umoden, kan man gi deg utsettelse. 3 mnd, 6 mnd, ett år, jeg vet ikke, men det vil definitivt være en effektiv måte å sørge for at en del unge menn og noen unge kvinner blir fortalt hvor skapet skal stå.

 17. Hei Iskwew!
  Dette blir en liten avsporing- men du inviteres herved til å komm. den siste posten min:0)
  Mvh Anja

 18. Tiqui says:

  Jeg skriver under på at kvinner ikke skal måtte ta det moralske ansvaret for menns handlinger – heller ikke i dette aspektet.

  Det som også kom frem et par steder når man har diskutert menns ansvar på andre områder er at de generelt lettere hører på andre gutter/menn enn på kvinner. Hvis en mann gir etter for en kvinnes anmodning blir han gjerne oppfattet som en tøffel av andre menn. Dersom det er menn som sier fra og skaper en holdning om at dette er uakseptabel adferd vil det også være større sannsynlighet for at guttene/mennene retter seg etter det…

 19. Flopsy says:

  “Spesielt vil vi oppfordre jentene til å si ifra til guttene når det skal kjøres hjem fra festligheter i sommer: Kjør edru og følg fartsgrensen.”:

  Jeg hang meg litt opp i at det blir sett på som et premiss at det bare er guttene som kjører hjem fra festlighetene jeg…

  Forøvrig en glimrende post, iskwew! Typisk at kvinner skal ta ansvar for alt som er galt her i verden 😉

 20. Iskwew says:

  Keera, selvsagt vil det kunne vært en effekt av at jenter sier “Ikke kjør som en galning”. Men i lengden er det jo inne i sjåføren den forståelsen må sitte: Han må skjønne selv at det er dumt å kjøre som en gal.

  Jepp, det er en besnærende tanke at kvinner bare skal vært mor for sine barn :o) Kanskje vi kommer dit en gang?

  Undre, jeg tror det er forskjell på forsikringen for unge menn og unge kvinner. Forsikringsselskapene kan det der med å se på skadestatistikk, og baserer i stor grad vurderingene sine på den.

  Jeg skjønner ikke helt hvordan den modenhetstesten skal være vanntett, og vrien blir den. Men noe bør i hvert fall gjøres. Det må bli ut å tøffe seg med et potensielt mordvåpen mellom hendene.

  Skal kikke etterhvert, Anja!

  Tiqui, jeg tror også det er viktig at menn seg imellom legger lista for ok oppførsel, og det gjelder vel her også. Jeg tror signaleffekten blir mye sterkere.

  Flopsy, den filosoferte jeg ikke over, men den er jo helt i samme gate, ikke sant? Kvinner skal ta ansvar ja. Bare ikke i styrerom og annet styre og stell :o)

 21. Søt jente says:

  Hmmmmm…. Jeg klarer ikke helt å se hvor det står at jenter skal ta ANSVAR for guttas oppførsel i trafikken. UP-sjefen ønsker jo at det skal bli færre trafikkulykker, og i all hovedsak sier han at han oppfordrer venner til å si fra dersom det blir kjørt for fort.
  For meg blir det helt meningsløst å legge dette fram som en form for diskriminering, ‘morsrolle’ eller kjønnsdebatt – jeg trodde det viktigste var at noen faktisk sier fra. Om det er jenter eller gutter går da ut på akkurat det samme?

  Kanskje kommentaren til UP-sjefen i stedet vil få jenter til å TØRRE å si fra når de sitter på med noen som kjører for fort?

  Storm i et vannglass etter min mening…

 22. Iskwew says:

  Det har du selvsagt rett til å mene, selv om jeg ikke er enig :o)

 23. Milton Marx says:

  Jeg tror det her kreves et kunnskapsløft. Norske ungdommer vet kort og godt ikke nok om promillekjøring. Uten at vi skal ta hele teorigrunnlaget opp i denne kommentaren, kan det være på sin plass å minne om enkelte fakta:

  Når man kjører med en langpils i hånden, har bilen en tendens til å trekke til høyre eller venstre som følge av vekten – alt ettersom hvilken hånd man bruker – dersom man holder begge hendene på rattet. Problemet er spesielt stort i starten av flasken.

  Langpilsflasker har intet med bilkjøring å gjøre. De er trafikkfarlige. Drikk sprit eller boksøl. Invester eventuelt i din egen sikkerhet, og kjøp en hjelm/lue med ølboksholder og sugeslange. Ta ansvar, både gutter og piker!

  Av samme grunn skal man unngå tunge ølkrus, både de på en halv, men i særdeles de som er på en hel liter. De er trafikkfarlige, i tillegg til at slike krus gjerne er fører til griseri i bilen når farten er høy og veien dårlige og svingete – eller når rush-trafikken er hektisk.

  Ikke minst gjelder dette på vinterglatte veier! Den som har prøvd å få en firehjulssladd med et fullt literskrus i hånden i høy hastighet og med motgående trafikk, vet hvor mye griseri en liten liter med øl kan lage – og velger boksøl neste gang!

  Videre må man også unngå halvliters ølbokser. Vel nok er de ikke så tunge at de normalt vil påvirke bilens kjøreretning, men de er avgjort et risikomoment når den siste slanten skal ned.

  Med mindre man kjører buss, lastebil, trailer eller cabriolet, vil boksen nemlig ta i taket når den skal tømmes, slik at man faktisk er nødt til å veive ned sidevinduet og drikke det siste på denne måten.

  Det sier seg selv at dette er trafikkfarlig. Ikke minst har man jo risikoen for at en motkjørende bilfører samtidig er i gang med samme prosedyre. Da risikerer man jo at de to bilførerne vil komme til å gi hverandre en uønsket hard klem!

  Så ta ansvar, gutter og piker. Gi sjåføren en hjelpende hånd når han/hun skal drikke, og veiled han om flaske- og boksvalg allerede i butikken.

  Trafikksikkerheten er vårt felles ansvar!

 24. Iskwew says:

  Hehe Milton – jeg vil tro UP-sjefen er uenig i denne skoleringen. Men jeg noterer meg at du sier gutter og piker – det burde han gjort også :o)

 25. Undre says:

  Man vil selvsagt ikke ha muligheten til å få i nærheten av en 100 % utluking av umodne sjåfører, men jeg er sikker på at kompetente folk kan sette ned foten for en del av rabbagastene, og det er trafikkstasjonene som må ta den biten.

  I dag er det teoriprøve og så en oppkjøring der du blir prøvd i forskjellige typer trafikkmiljøer og situasjoner slik at Statens vegvesen kan forvisse seg om at du har adekvat kunnskap om trafikkregler, at du kan håndtere en bil og at du kan lese trafikken når du beveger deg i den. (I tillegg ble det noen innstramminger på hvilke kunnskaper man må ha før man kan begynne å øvelseskjøre og for den som er ledsager for et par år siden, men jeg er ikke kjent med det nye regelverket.)

  Hvordan man metodisk skal gå frem for å måle modenheten har ikke jeg kompetanse til å si så mye om, men det må antakelig handle om en samtale der man diskuterer en del problemstillinger. Det er nok kun et fåtall av guttene og enda færre av jentene som i en slik diskusjon vil kvalifisere til å få utsettelse, men det viktigste er å sette temaet skikkelig på dagsorden og ha muligheten til å luke ut de mest opplagte “synderne”. Kanskje kan man til og med tenke seg at man må underskrive en slags trafikketikkontrakt?

  Hvor mye ekstra de forskjellige forsikringsselskapene vil ha ekstra for å forsikre unge bilførere varierer. Sjøl valgte jeg Gjensidige hvor jeg fikk tilbakebetalt det jeg hadde betalt i ungdomstillegg (som ble på en del tusen ekstra til sammen) da jeg ble 25 siden jeg hadde kjørt skadefritt. Jeg vet ikke hvordan forsikringsselskapene regner ut hvor mye de vil ha, men jeg vil synes det er rart om ikke noe av den ekstra byrden blir lagt over på unge jenter også. I tillegg er det ganske stor forskjell på hva det koster deg å forsikre bilen alt ettersom om du kjører en typisk ungdomsbil eller om du kjører en gubbebil (noe har selvsagt med sjansen for tyveri og slikt, men noe må også ha med hvor ofte de forskjellige biltypene er innblandet i det ene eller det andre trafikkuhellet tror jeg etter å ha sett på en del forskjellige forsikringer for forskjellige typer biler opp igjennom åra).

 26. Iskwew says:

  Her er jeg helt klart på mitt inkompetansenivå – så jeg sier bare: Godt resonnert, Undre!

 27. Keera says:

  Det er skjedd en utvikling de senere årene: Unge kvinnelige sjåfører er begynt å kjøre like risikabelt som unge mannlige sjåfører. Dvs. flere under 25, nå uansett kjønn, kjører mer uforsiktig enn eldre sjåfører.

  Det er forøvrig en diskusjon mellom likestillingsombudet og forsikringsbransjen om kjønnsmessig forskjellsbehandling i forsikring. Det første som røk var forskjell i bilforsikringspremie mellom kvinner og menn.

  Kanskje UP er en smule uoppdatert?

 28. HvaHunSa says:

  Hele problemstillingen “jenter som moralske fyrtårn for gutter” hadde vært unngått om vi sluttet å føre videre den litt utdaterte oppdragelseskulturen der gutter blir speilet på “tøff” adferd, og der jentene blir speilet på “flink” adferd. Jepp, vi må være bevisst dette allerede i oppdragelsen, først da kan vi unngå disse skjeve og meningsløse kjønnsrollemønstrene.

  Jeg kan ikke understreke nok hvor inderlig lei jeg er av å bli møtt med hodninger som forfekter at menn må bli tatt litt vare på av oss kvinner, for de er jo stakkars ikke like “kloke” som oss. Liksom. De er jo så sjarmerende ustyrlige, disse gutta. Liksom. Bare de får seg et grepa kvinnfolk som kan holde de litt i øra, så skal det nok ordne seg. Liksom.

  Blærgh! Det er så sinnsykt usexy med slike menn som krampaktig holder fast ved “rabbagasten” i seg. Like usexy er disse jentene som klister seg til slike mannfolk som fluer på fluepapir, og lykkelige inntar rollen som en forlengelse av hans mor, eneste forskjellen er at det er sex involvert.

 29. Iskwew says:

  Keera, det var jo helst ikke den veien det skulle gå, nei. Merkelig at forsikringsselskapene ikke fikk lov til å forskjellsbehandle. De får jo forskjellsbehandle på all annen forskjell i risiko.

  Jepp, HvaHunSa, den kunne det. Det handler om ansvar. Og det tror jeg også bidrar til at det fortsatt er slik at kvinner ses som bedre foreldre, for eksempel. De er jo opplært til å ta ansvar for seg selv, barn og menn i tillegg. Da er ikke veien lang til at det omtrent er umulig å få foreldrerett om mor ikke er helt totalt på bærtur. Holdninger i det små og i det store henger sammen.

  Ellers er jeg helt enig i beskrivelsen av Blærgh når det gjelder rabbagaster :o)

 30. Håkon says:

  Det er ikke lett. I den ene fordommen er kvinner farligere sjåfører enn menn, og i den andre fordommen er det galt når kvinnelige passasjerer sier fra når den mannlige sjåføren oppfører seg som en farlig sjåfør :o)

  Eneste mulige årsak til oppfordringen om at det er jenter som bør si i fra at det kanskje vil bli oppfattet på en annen måte. En gutt som sier fra kan oppfattes som en pyse og kanskje sjføren til og trår litt hardere på gassen for å skremme stakkaren.

  Nå vel, jeg tror det er like greit om alle passasjerer sier i fra dersom sjåføren kjører fort og farlig, og kanskje lar være å sitte på flere ganger om vedkommende ikke vil høre. Det beste hadde uansett vært et bedre kollektivtilbud, så vi slapp all denne bilkjøringen 😉

 31. Milton Marx says:

  Denne kjønnsvinkelen tar jeg ikke helt. Det er en kjennsgjerning at mange gutter tøffer seg for damer – på den ene eller andre måten. Og det er en kjennsgjerning at slik har det alltid vært. (Og at det trolig er et slik inngrodd mønster fordi strategien virker).

  Det mannen sier er vel egentlig ikke annet enn at damer skal gi f.. i å la seg imponere av rabagastene? At dersom det er slik de har tenkt å imponere, så er de ikke interessante?

  Jeg tror det er det han prøver å si, eller at han i alle fall ikke ville protestere hvis han ble utlagt slik.

 32. Iskwew says:

  Håkon, jeg ser jo ikke bort fra at det kan virke, jeg. Men budskapet som formidles når jenter spesielt oppfordres til å si fra, er at jenter skal te seg som en slags moralske fyrtårn for gutter. Jeg mener nå snarere at det er gutta som bør få beskjed om å skjerpe seg.

  Milton, jeg leser det at han spesielt oppfordrer jenter til å si fra til å bety at jenter skal få gutta til å te seg, siden de ikke klarer det selv.

 33. Håkon says:

  [quote comment=”22247″](Og at det trolig er et slik inngrodd mønster fordi strategien virker).[/quote]
  Tja, spørsmålet er vel om det er den beste strategien, eller kanskje det bare er en enkel strategi som flest mulig får til. Kanskje er det den mest kostnadseffeltive strategien med hensyn til innsats og kvaliteter kvinner liker i forhold til “resultat”.

  (I denne forbindelse aner jeg ikke hva den enkelte vil legge i ordet resultat, og derfor bruker jeg anførselstegn og tar alt mulig forbehold om at det kan være noe ganske annet enn verdiene på resultatlinja i finanskurset til Iskwew.)

 34. Håkon says:

  [quote comment=”22272″]Håkon, jeg ser jo ikke bort fra at det kan virke, jeg.[/quote]
  Neida, men at et råd virker er ingen garanti for at det er basert på riktige forutsetninger 😉

 35. Iskwew says:

  Det har du helt rett i, Håkon :o)

 36. Pål says:

  Når jeg flyttet fra den vesle hjembygda for sju år siden rullet gutta rundt i hissige Audier og kjørte seg halvt ihjel for å imponere jentene. Når jeg vender tilbake nå har det skjedd en liten revolusjon. Nå er det jentene som suser rundt i såkalte gatebiler, og viser fram g-strengen sin i blader med underlig fiksering på bilvask.

  Hva er det med biler somgjør at de hemmer hjernefunksjonen vår? Er det avgassene?

 37. Iskwew says:

  Ja, det kan du spørre om. Jeg har ofte lurt på hvordan det har seg at selv den fredeligste sjel blir hissig som en lemen så fort han eller hun har et ratt i hendene. Merkelige greier.

  Kanskje det er avgassene, ja. Mulig vi kan få orden på mer enn klimaet om det blir dyrere å kjøre bil.

 38. Elle says:

  Støtter delvis opp om Undre og Keera her. Vi skal selvsagt ikke pålegges ansvar for uansvarlige menn, men det skader ikke å vise at enkeltes kjøreholdninger er uakseptable heller- det bør vi gjøre uansett om vi er menn eller kvinner- og uansett kjønn på sjåfør. For å redde liv kan vi vel allle bidra?

 39. Iskwew says:

  Selvsagt Elle, men det er jo ikke poenget i tråden. Poenget er at jenter SPESIELT oppfordres. Det synes jeg er problematisk. Hvorfor ikke oppfordre alle?

 40. Elle says:

  Enig med deg der 🙂

Top