Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dagbladet treffer med overskriften

11.06.07 i Litteratur

I hvert fall innimellom. Denne synes jeg traff godt:

bokstopp.jpg

Det er selvsagt en velsignelse for sakesløse lesere at vi slipper å få boken om veien fra partyliv på Lillestrøm til liv i sus og dus på Slottet med Europas kongelige fiff. Både helgens og julens (eller noe) store leseropplevelse er nettopp av vi slipper å uforvarende få den boken under treet til jul. Så kan vi kanskje få noen interessante bøker under treet i stedet, mener nå jeg. Noen av oss var allerede i gang med å planlegge førjulstid utenlands for å slippe å se boken i alle bokhandlere og under alle norske juletrær.

Hvem er det forresten som kjøper slike bøker?

Fra det vesentlige til det totalt irrelevante fra en tråd til den neste.

(Dette ble kanskje en litt brå overgang fra forrige post, men det meste hadde vel blitt en brå overgang fra den posten.)

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

19 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Marina sier:

  Ikke føl deg altfor lettet enda! Det er lenge til jul og masse avlegse annenrangs kjendiser (eneste sorten som finnes, spør du meg!) som kan skrive sine memoarer mellom nå og julehandelen.

 2. Iskwew sier:

  Ja, det har du helt sikkert rett i, Marina. Det er jo noen reality-serier på gang, og sånt blir det jo f.eks. gode biografier eller selvbiografier av.

 3. Tiqui sier:

  ÂÂh, du verden som jeg gleder meg til aa sette meg inn i argentinske aviser i stedet… 😉

  De to hovednyhetene her i byen er flyplasskaoset/konfliktene og en rettsak med innhold som mor-soenn-forhold, seksuelle overgrep og/eller andre kriminelle handlinger, jeg har ikke helt skjoent sammenhengen ettersom nyhetene gaar ut fra at folk kjenner saken.

 4. Iskwew sier:

  Det høres jo ut som nyhetene hjemme på forsommeren – da er det jo alltid flyplasskaos, og alltids noen skrudde forhold også.

  Godt du ikke trenger å savne de norske tabloidene!

 5. Goodwill sier:

  Helt ærlig så er jeg helt sikker på at den biografien kommer uansett, før eller senere…

 6. Iskwew sier:

  Det gjør den sikkert, men inn i min bokhylle kommer den ikke!

 7. Goodwill sier:

  Ikke i min heller!! 😀

 8. Iskwew sier:

  Tenkte jeg det ikke, du er like kjip som meg, Goodwill!

 9. Helge sier:

  En sten ble løftet fra mitt bryst – så slipper jeg å be om IKKE å få denne under treet!

  Dette VAR en stor leseopplevelse :O)

 10. Lothiane sier:

  Jeg får aldri sånne bøker under treet uansett. Kjenner familien og vennene dine deg dårlig, siden du risikerer å motta den type gaver – eller gjør de det bare på ert?! 😉

  Bøker er heldigvis noe av det som er aller lettest å bytte.

 11. Iskwew sier:

  Ja, ikke sant, Helge? Godt med hva man slipper å bekymre seg for :o)

  Lothiane, risikoen er vel ikke så stor, og som du sier, bøker er veldig byttbare. Heldigvis :o)

 12. Anne sier:

  Ingen som merket seg koblingen mellom «Helgas store leseropplevelse» og «Stopper boka om seg selv»?
  Jeg ble rent glad, jeg, da jeg leste at det ikke kommer noen bok om MM nå. 🙂

 13. Iskwew sier:

  Jeg merket meg det i hvert fall – og synes det var en glimrende kombinasjon, selv om det kanskje ikke var tiltenkt fra Dagbladets side.

 14. XmasB sier:

  Tror kanskje det er best for alle parter at vi vet minst mulig om hva MM har bedrevet sin ungdom med…

 15. Hold T. Forfall sier:

  Og alle husker vel hva Asgeir skulle med motorsaga?

 16. Sexy Sadie sier:

  Det hadde holdt hardt å skulle opptre glad for den der boka ja.

 17. pixelduck sier:

  Det var da litt av en surmavet kritikk. Forstå meg imidlertid rett, det er da vår neste dronning vi snakker om. Hennes bakgrunn, erfaringer er absolutt av interesse objektivt sett og vi slipper ikke unna. I neste omgang blir deres felles barn vår neste dronning og iblant tenker jeg at hun kanskje er lesbisk og da er vi jo forberedt på det gjennom å ha lest hvilke erfaringer og opplevelser denne MM har gjort.

  Dessuten har jeg lyst til å trekke paraleller mellom boken som ikke kommer om MM og Iskwews skriblerier om intet og fjas, ja bortsett fra noen (og egentlig mange) om alvorligere saker. Mao bør en passe seg litt, ikke bare slenge arrogante utsagn ut om alt annet mens en selv kanskje sitter i glasshus.

  Tigerungen, hakkespetter osv kan jo også oppleves som tøv og tull. Glem heller ikke at de fleste av oss har foretatt oss dumheter i ungdommen som vi er så heldige at ikke publiseres … interessante eller ikke!

 18. Håkon sier:

  Historiebøkene er fulle av kongelige med svært variert bakgrunn, personlighet og liv. Ingen av dagens medlemmer av de europeiske kongehusene kommer til å skille seg så veldig ut i framtidens historiebøker. :o) Det betyr selvsagt ikke at det er så viktig for dannelsen til den enkelte av oss å lese biografier om kongefamilien etter hvert som de kommer ut.

 19. Iskwew sier:

  XmasB, jeg føler i hvert fall ikke noe behov for å vite noe mer…

  HTF, det var da et ualminnelig bra bilde 😀

  Sadie, jeg er ikke i nærheten en gang, nei.

  Pixelduck, du må gjerne lese boken om du vil – jeg synes uansett den er komplett uinteressant, spesielt om den kommer ut. Som en del andre ting. Forøvrig har jeg ikke akkurat forsøkt å gi ut bloggen som bok, da. Og Tigerungen er ikke tøv og tull, uten at jeg pretenderer å gi ut bok med små hverdagshistorier om verken ham eller meg. MM skulle ikke starte en blogg, så vidt meg bekjent?

  Håkon, jeg tror kanskje det er best for dannelsen å la være å lese om dem, jeg :o)

Top