Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Vil hjem til Norge

10.05.07 i Brasil!

En av de siktede etter Aker Brygge skytingen sitter som mange sikkert har fått med seg fenslet i Brasil.  Og nå vil han hjem, for det er ikke spesielt trivelig å sitte i brasiliansk fengsel, mener han.  Han har norsk advokat på plass i Natal, og det er sendt utleveringsbegjæring.

Det er fristende og si at de godt kunne ha ventet med å sende den begjæringen.  Det er sikkert betydelig mer lærerikt for en kriminell av dette kaliber å sitte i brasiliansk fengsel enn å sitte i norsk fengsel.  Han hadde vel regnet med at ingen kom til å finne ham i Brasil – men slik gikk det altså ikke.

Dakkar.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: , ,

12 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Elle sier:

  Jeg synes ofte det blir for mye fokus på de »stakkars» kriminelle her i landet, i stedet for ofrene. Irriterer meg grønn hver gang Orderud-paret får spalteplass, og behandles som kjendiser. De er medskyldig i mange menneskers død- Jeg ønsker ikke å høre om hvordan de er skeptiske til å få barn i denne urolige verden, hvordan »hverdagen» i fengselet er eller hva de utdanner seg til.

 2. Iskwew sier:

  I denne saken er det jo snakk om folk som gjerne skyter med maskingevær i folkemengder.

  Helt enig i vurderingen av Orderud-paret. Bunnen var nådd med middagsintervjuet hos Fru Biskop Kvarme.

 3. Frode sier:

  Det kan hende jeg er litt tungnem: Det du mener er altså at soningsforholdene i Norse fengsel burde ha vært dårligere, og da særlig for de som har begått alvorlig kriminalitet?

  I Norge skal straffen ligge i frihetsberøvelsen, ikke i nedverdigende behandling, blant annet gjennom kummelige boforhold, under frihetsberøvelsen.
  Selv er jeg glad for at vi har det sånn, og for at den norske stat er forpliktet av internasjonale konvensjoner som ikke tillatter soningsforhold tilsvarende de i mange Sør-Amerikanske fengsel.

 4. Iskwew sier:

  Nei, det mener jeg egentlig ikke, jeg har bare veldig store problemer med å mønstre sympati for folk som skyter rundt seg midt i folkemengden på Aker Brygge.

 5. Håkon sier:

  Det er vel kanskje slikt man kaller skjebnens ironi, eller poetic justice for dem som foretrekker engelsk.

  En ting er om fyren bare hadde trodd han hadde rømt litt lengre enn den norske lovens lange arm rekker, men han har brutt andre lands lover også. Da nytter det ikke å plutselig ønske seg hjem til Norge fordi straffeutmåling og soningsforhold passer ham bedre. Hadde han klart å holde lovene i landet hvor han søkte beskyttelse hadde det nok vært enklere å oppfylle ønsket om rask retur, men nå må han nok finne seg det tar litt tid å behandle søknaden om å sone dommen han får i et annet land. Det er selvsagt ikke umulig, men noen brev fram og tilbake mellom to lands byråkrater må han nok regne at det går med for å oppfylle ønsket.

  Forbrytere på flukt fra loven klarer jeg ikke å mønstre noen sympati for. Den sparer jeg til dem som gjør opp sitt regnskap og forsøker å holde seg på matta etterpå.

 6. Iskwew sier:

  Ja, det er et godt poeng, Håkon. Han sitter jo allerede fengslet for ting har har gjort i Brasil, så det er ikke uten videre slik at de vil sende ham hjem. Jeg forsto det slik at det var minstestraff på 10 år for det han hadde gjort også.

  Jeg har ingen sympati, rett og slett.

 7. Vidar sier:

  Litt malapropos kanskje: Har ikke særlig sympati med medlemmer av organisert kriminalitet, og politiet har nå gjort jobben sin. Fint. Men jeg reagerer på at NRK og TV2 står klare i to land ved en større politiaksjon, som de tydeligvis er godt informert om, og som de rapporterer løpende fra. Er det del av godt politiarbeide å sørge for god pressedekning? Liker ikke tanken på at politiet er like opptatt med å vinne sakene i media som i domstolene – det må da bære galt avsted?

 8. Iskwew sier:

  Sto NRK og TV2 klare da? De kan jo ha vist intervjuer uten å ha utført dem selv.

 9. Milton Marx sier:

  Er meget enig med Håkon. Norge praktiserer ikke eksterritorialrett, og har ikke makt til det heller. Vi som lever under andre himmelstrøk må akseptere at straffesystemet ikke bare er annerledes enn i Norge, men at vi også må påregne vesentlig verre behandling i et latinamerikansk fengsel enn de lokale får fra medfangene. Man skal være forsiktig med hva man foretar seg når man er i land som har helt andre vilkår enn snille og omtenksommme Norge.

  I denne saken, hvor en av de som anklages i Norge allerede soner en annen straff i Brasil, så håper jeg ærlig talt at myndighetene ikke feiger ut og frafaller straffen i Norge, bare fordi mannen har vært straffet for noe annet i Brasil. Norge skal kreve mannen utlevert først når han har sonet for sine synder i Brasil. Da bør han sone i Norge – med så strenge sikringstiltak som måtte være nødvendig, og uten strafferabatt.

 10. Iskwew sier:

  I hvert fall har brasilianske myndigheter ingen planer om å utlevere noen av de arresterte. Snarere ser det ut til at de vil kreve noen av de som er arrestert i Norge utlevert til Brasil.

  Så det ser nok ut til at de blir der de er. Og jeg er enig, om du begår kriminalitet i Brasil, får du forholde deg til at det er et annet system enn her.

 11. Sexy Sadie sier:

  Enig, gi rassholene smekk, her må man holde seg på den smale sti.

  *Sexy; streng men rettferdig*

 12. Iskwew sier:

  Etter det jeg har forstått blir de nok værende i Brasil en stund, ja.

Top