Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Saturn return

05.04.07 i AstrologISK

En ting det ikke ble plass til i tråden om astrologi, er fenomenet som er kjent som Saturn return. Som beskrevet så bruker Saturn omtrent 29 1/2 år på å gå rundt dyrekretsen. Hvilket vil si at den etter 29 1/2 er tilbake på den posisjonen den sto i da du ble født.

Saturn er skjebneplaneten, og den strenge læremester. Han styrer over ansvar, restriksjoner og begrensninger vi er dømt til å møte. Saturn drar oss mot en strategi og en mening med det vi gjøre.

Når Saturn så vender tilbake til der den var da du ble født, er tiden inne til å få orden på de tingene du ikke har orden på, til å finne en retning og til å vite hva du vil. Det er på tide å bli voksen, rett og slett. Det er en skjellsettende og opprivende tid, der mange strever, er deprimerte og angsten for 30 års dagen setter inn. Saturn returns. Han krever av deg at du setter ditt hus i orden og rydder opp i fortidens gruff så du kommer deg videre i livet.

Fenomenet Saturn return er noe av det som alltid har fascinert meg ved astrologien.

Jeg hadde det fryktelig slitsom tid rundt 30 års dagen. Jeg måtte ta vanskelige veivalg, store beslutninger, og jeg måtte velge hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Alt i alt førte det til at jeg var rimelig deppa hele det året, egentlig.

Om du deler opp Saturns runde rundt i dyrekretsen i 4 deler, så får du omtrent 7 år (eller 7,375 år for å være pinlig nøyaktig) i hver del. Og de samsvarer med viktige punkter i et menneskes liv.

6-8 år – begynner på skolen
14-15 år – puberteten
20-22 år – studier og yrkesvalg
28-30 år – da er det virkelig på tide å bli voksen

Aspekter er noe det ikke ble plass til i astrologi-posten. Det handler om forholdet planetene står i til hverandre. Og posisjonene planeten står i til sin egen posisjon i fødselshoroskopet. Saturn står i vanskelige aspekter til sin posisjon i fødselshoroskopet 3 ganger i løpet av sin gang rundt dyrekretsen.

Den står i kvadratur på 7 og 21 år. Det vil si et 90 graders aspekt (270 grader på det siste) til posisjonen i fødselshoroskopet.

Den står i opposisjon (180 grader) ved 14 1/2 år. Det er det vanskeligste aspektet, og ganske riktig, det er puberteten. Kanskje den vanskeligste overgangs-perioden i et menneskes liv.

Og der ble jeg da påmint om at jeg nå er 45, hvilket vil si at Saturn står i opposisjon igjen. Det sies at dersom ikke du ordner opp i det du skal når han var på 30-års besøket sitt, så blir det et lite helvete. Det er nok det vi kaller 40-års krisen. Men den kjenner ikke jeg noe til, tror jeg.

I USA har man et begrep kalt «The seven year itch». Det har å gjøre med at etter 7 års ekteskap, så begynner det å kjennes som en tvangstrøye man vil ut av. Saturn står da i kvadratur.Forøvrig er tallet syv et viktig tall i Bibelen. Det er på mange måter et magisk tall.

In the Book of Revelation the number SEVEN is used throughout. There are SEVEN churches, SEVEN Spirits, SEVEN stars, SEVEN seals, SEVEN trumpets, SEVEN vials, SEVEN personages, SEVEN dooms, and SEVEN new things. SEVEN symbolizes Spiritual Perfection. All of life revolves around this number. SEVEN is used over 700 times in the Bible. It is used 54 times in the Book of Revelation.

Saturn er den 7.planeten i Zodiaken. Og den er gigantisk. Den har en radius 10 ganger jordens. Dette bildet av Jorden sammenlignet med Saturn viser hvor gigantisk Saturn er.

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Undre sier:

  Men det jeg lurer på er hvorfor skal det ha mere å si når man er født enn når man er unnfanget?

 2. Iskwew sier:

  Det er det sikkert noen som har sagt noe om, vil jeg tro. Kanskje det har noe med «puste selv» å gjøre? Vet ikke.

 3. Undre sier:

  Det er jo interessant dette med stjernetegn, for man kjenner jo folk som passer veldig godt inn i den generelle beskrivelsen av egenskapene for et stjernetegn. Men … Njaaa… skeptisk.

  😉

  Men siden personligheten vår er så tett knyttet opp til genene våre, og genene våre er fastlagt så fort sammensmeltinga av et egg og en sædcelle er gjort, så burde fokuset ligge i andre enden av svangerskapet enn fødselen, altså om man er «sommerunnfanget», «høstunnfanget» og så beint etter …

 4. Iskwew sier:

  Her er et svar som sto i en astrologibok jeg har. Jeg har ikke tid til å lese så nøye, siden jeg skal ut på tur :o)

  5) Ifølge arvelæren er det unnfangeisesØyeblikket som bestemmer våre arve-egenskaper. Hvis astrologien skulle ha noe for seg, burde den iallfall ta utgangspunkt i befruktningsØyeblikket,som i praksis neppe kan fastslås, da unnfangelsen kan skje opptil et dØgnetter seksualakten.

  Svar: Astrologien har fra oldtiden av vært sterkt opptatt av førfødselshoroskopet og forskningen innen embryologien (studiet av kimen og fosteret). UnnfangeIsesøyeblikket kalles i astrologi Epoke – det hellige Øyeblikk da et nytt individs iboende egenskaper blir preget. Det mannlige prinsipp ( I) forener seg med det kvinnelige prinsipp (-) i oppbyggingen av et nytt mikrokosmos (O = ‘egget’). Det astrologiske symbol for mennesket blir derfor $.

  Hvis astrologen kjenner det nøyaktige tidspunkt for Epoken, vil han dermed også være istand til å kartlegge barnets karakteregenskaper og legemsbygning ca. 9 måneder før fødselen. For de 9 månedene må vel også ha betydning for de iboende egenskapene? Ja, men en sekundær betydning – på samme måte som astrologen også tar i betraktning de såkalte ‘tomme tegn’ – de to eller tre Zodiak- tegn vi ikke gjennomlever i vår fostertilværelse, dvs. i praksis de to-tre månedene som følger etter fødselsdagen. Er man fØdt 20. aug., vil Jomfruen, Vekten og Skorpionen være ‘tomme tegn’ – man er unnfanget i Skytten . . .

  Men hvorfor er Epoken og de 9 månedene til syvende og sist av underordnet betydning? La oss se på en uhyre interessant erfaring og oppdagelse som blir gjort alt i oldtiden:

  Den persiske astrologen Hermes, som vi tidligere har omtalt, utformer en lov – ‘Hermes’ lov’ – som lyder:

  Det tegn og den grad Månen står i under Epoken, blir Ascendant (1) ved fØdselen når Månen er voksende, Descendant (2) hvis Månen er avtagende.

  Loven står fullt ved lag i dag. Den bekreftes stadig ved de astrologiske forsknings-sentrene i Amerika. Får man f. eks. ved fØdselenAscendanten 22o i Kreps, er man unnfanget under voksende Måne 22 o i Kreps ca. 9 måneder tidligere – skjer Epoken i avtagende Måne 70 i Fisk, blir Descendanten 70 i Fisk ved fødselen. Av Ptolemaios blir den tidlig brukt til å korrigere fødselstiden eller tidfeste Epoken, det samme kan gjøres i dag.

  For astrologen er Ascendanten/Descendanten, MC (horoskopets zenit) og IC (horoskopets nordligste punkt) selve nøkkelpunktene i horoskopet. Hva skjer så? De samme nØkkelpunktene gjentar seg ved fØdselen! Menneskets sol-tegn (Vær, Tyr osv.) er MC/IC i Epoken! (virkeliggjøreIsen av jeg’et = soltegnet).

  Etter astrologisk tanke blir mennesket fØdt i det øyeblikk da planet- og tegnposisjonene er i overensstemmelse med hans karma (handlingsbestemmelse) og karakter, som ligger som en kim i Epoken, men bevisstgjØres ved fødselen.

  Konklusjon: astrologen tar utgangspunkt i fØdselsØyeblikket – ikke fordi han ikke kan regne ut Epoken – men fordi erfaringen viser at fødselsøyeblikket simpelthen er en g j e n t a g e l s e av Epoken!

  Dette gjelder for ‘normale’ fØdsler. Man ser ikke bort fra at både fremskyndet og forsinket fødsel vil endre karakteren mer eller mindre radikalt og kanskje komplisere karmaet for den nye, vesle verdensborgeren.

  I enkelte tilfelle kan man faktisk avlese fra horoskopet et kunstig inngrep.

  (1). Ascendant: det tegn som stiger over den østlige horisont i fØdselsØyeblikket.
  (2). Descendant: det nedgående tegn i vest.

 5. Lothiane sier:

  Gjett om jeg kjenner meg igjen i å fortida i bakhuet da jeg nærmet meg 30! Det var en tøff tid, men nå er alt så meget bedre. 🙂

 6. Iskwew sier:

  Jeg tror det er mange som kjenner seg igjen i den, Lothiane. Livet går på merkelig vis omtrent i 7-års sykluser. Det er bare å tenke tilbake det.

 7. nessie sier:

  Så det er derfor jeg er i 30-års krise. Plutselig har det blitt så viktig å ha det ryddig & rent rundt meg, til venners store forfjamselse 😉

 8. Undre sier:

  Ok. Jeg skjønner at det går i sykluser ifølge astrologien.

  Pussig.

 9. Milton Marx sier:

  Milton vil lese astrologipostene før han sier for mye. Noen ganger er denslags bra.

  Det som generelt er min filosofiske motforestilling mot astrologien, sånn bortsett fra at jeg ikke helt ser hva stjernene skulle ha å si, er at man etter mitt syn ikke kan gi en karakteristikk av en personlighet i én retning uten at den samridig fjerner seg fra den motsatte retningen. Man kan ikke gå mer mot vest uten å gå mindre mot øst, liksom.

  Det er mange ting som avgjør våre muligheter. Gener f.eks. Gener er renspikket determinisme. De avgjør hva du har anlegg for, og hva du ikke vil være god til. Jeg steiler litt mot at stjernene skulle ha en lignende funksjon.

  Jeg skal imidlertid lese begge postene et par ganger til, og kanskje til og med sove på dem. Jeg kommer til å ha tid. Jeg skal ikke ut på skitur.

 10. Nessie: Selvsagt er det planetenes posisjoner som får deg til å rydde. Husk bare at plutselig har de endret posisjon og vennene er ikke så overrasket lenger.

 11. Jill sier:

  Saturn er ikke alltid like grei å ha med å gjøre, nei. Spesielt om den skulle slumpet til å ha en sentral posisjon i horoskopet. Man får nok tenke på det som opprydding, tror jeg 🙂

 12. Iskwew sier:

  Nessie, det forklarer nok 30-års krisen ja. Selv om jeg aldri fikk ryddemani av den.

  Håkon, det er en bedre løsning enn på mobil, ja.

  Undre, sykluser ja, på alle vis.

  Milton, jeg fikk ikke lest så mye mer astrologi, selv om det ikke er noe snø – heldigvis!

  Sukkerspinnengelen, om jeg noen gang har htt ryddemani, så går den alltid over.

  Jill, Saturn er ikke grei, rett og slett. Det er best å holde sitt hus i orden, tror jeg. Har du den litt kilent aspektert, så kan den være en urimelig streng læremester.

 13. Laila sier:

  «Min» Saturn er i 7. hus. Som 29-åring søkte jeg å skape en stabil tilværelse med en samboer som jeg dypest sett ikke elsket. Håpløst. Etter 9 måneder tok det slutt, hvorpå jeg trodde min verden falt i grus. Idioti. Jeg rakk å bli 31 før Saturns stabilitet for alvor gjorde seg gjeldende (les: jeg fant min utkårede, som jeg fremdeles er lykkelig gift med). Vi merket pussig nok ingenting av «7-årskrisen», selv om jeg var obs på fenomenet (har drevet med astrologi selv).

 14. Iskwew sier:

  Jeg har min i 3. hus så vidt jeg husker. Kommunikasjon.

  Jeg fikk barn da den sto 90 grader unna, i kvadratur.

  Og jeg har fått orden på tilværelsen de siste par årene, altså med Saturn i opposisjon. Det er fascinerende med disse 7 års syklene. De er der for veldig mange, om man tenker etter.

Top