Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Tenk deg om før du tilstår på trikken

22.03.07 in Diverse

Alle har vi vel opplevd å være på offentlig sted, men å glemme det. Altså du du sitter der med enn venninne, og snakker åpent om både det ene og det andre, uten å tenke på at det sitter en masse mennesker rundt deg som selvsagt hører alt du sier.

Selv klarer jeg ikke å la være å lytte til andres samtaler. Om noen sitter ved et kafebord og snakker om ting, så lytter jeg. Om noen sitter og snakker høyt i mobil på bussen, så er det umulig å unngå og få med seg hva det snakkes om. De fleste er konstruert slik, er jeg redd. Ergo er det lurt å tenke på hva du faktisk sitter og snakker om i det offentlige rom, for du vet nemlig aldri hvem som overhører hva du sier.

Det fikk en mann på trikken på vei til Oslo Tinghus erfare. Han nektet for alt i rettssalen. Men så tok han altså trikken sammen med en venninne.

Politiet fant først 1,3 gram hasj på stuebordet og ni patroner uten at mannen hadde våpentillatelse. Begge disse forholdene tilstod mannen, men da politiet også fant 21 gram hasj i et kjøkkenskap, ville han ikke vedkjenne seg det.

Men på trikken sa han noe annet:

– Var det din hasj, da? spurte venninnen.

– Selvfølgelig er det mitt. Men jeg kommer aldri til å erkjenne det, sa han.

Foran ham på trikken satt aktor i saken og hørte alt sammen. Hun ga seg ikke til kjenne før hun var inne i rettssalen, hvorpå hun ble kjent som inhabil som aktor og vitnet i stedet. Tilståelsen på trikken ble tatt til følge, og mannen ble dømt til 15 dagers fengsel.

«Retten legger ved bevisvurderingen vekt på hans uttalelse på trikken rett forut for hovedforhandlingen 05.01.07 der han erkjente forholdet. Retten finner ingen grunn til å betvile riktigheten av denne uttalelsen som var gitt i fortrolighet mellom bekjente»

Som sagt, du vet aldri hvem som sitter foran deg på trikken.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

25 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Shoaib says:

  poetic justice 😉

 2. Iskwew says:

  It’s beautiful :o))

 3. Goodwill says:

  Herlig :-)))

 4. Iskwew says:

  Ja, det er nydelig 😀

 5. Sexy Sadie says:

  Uansett, fengsel for å eie hasj og bruke hasj er virkelig sløsing av skattebetalernes penger.

 6. Iskwew says:

  Det jkan jo diskuteres, selvsagt, men det er en annen diskusjon.

 7. Elle says:

  Nesten så en synes synd på ham- Tenk å være så ”uheldig”. På den annen side, hadde han vel uansett blitt dømt så lenge hasjen var i leiligheten hans (dersom han bodde alene). Men han tenker seg vel om to ganger før han neste gang ytrer noe inkriminerende på t-banen.

 8. radiohode says:

  Dette blir vel for noen / mange av oss en akademisk diskusjon? 🙂

  Det antas at dine lesere i liten grad står i fare for tilsvarende rettsaker, mener jeg. (Selvfølgelig med fare for å ta feil.) Er det ikke sånn, Iskwew, at det mer er tale om overholdelese finanslovgivningen som er den største ufordringen? 😉

 9. Lenemor says:

  Huff da, jeg får be mannen slutte å skryte av den store nye tv´n i mobilen når vi er utendørs jeg da. Vet jo aldri om det befinner seg en lisensmann i sivil i nærheten 😉

 10. Goredom says:

  Bare 15 dager for 21 gram? Ikke verst. Han ble tydeligvis trodd på at det var til eget bruk da.

  Det er som jeg alltid har sagt: Det er lov å tenke. Selv når man sitter på trikken og snakke med en venn!

  🙂

 11. Goodwill says:

  Uansett så er dette det man på godt norsk kaller selvmål.

  I Bjarte Flem-klassen.

 12. Tiqui says:

  Merkelig det der, men på tross av å være en skravlebøtte, har jeg alltid hatt sperrer mot skravling under transport. Ikke fordi jeg har noe å skjule, eller fordi jeg sjeneres av om andre mennesker kan lytte, men transport gjør meg rett og slett lite pratsom. Dagdrømmer, tanker, bøker osv er mye bedre da, selv om jeg har selskap under transporten. Kanskje flere burde skru av samtalen under spesielt offentlig transport?

 13. Britt M. says:

  Jeg er også en sånn som skjerper ørene når jeg tar offentlig transport. Jeg håper virkelig ikke denne historien får som følge at folk holder mer kjeft på trikken – da blir det jo ingen moro igjen for oss som sitter og lytter… 🙂

 14. Tiqui says:

  Ups, sorry, Britt, ikke meningen å ødelegge for underholdningen. Det er sant at offentlig transport er kjedelig nok fra før om man i tillegg skal fratas all underholdning det måtte representere. 😉

 15. Iskwew says:

  Elle, det hadde han vel sannsynligvis. Litt synd er det jo på ham, men strengt tatt er det til pass for ham.

  Radiohode, jeg tipper alle mine lesere holder seg godt innenfor finanslovgivningen – og ikke gjør like dumme innsidehandler som Rune Brynildsen for eksempel.

  Lenemor, lisensmenn finnes det overalt – de skal man passe seg for :o)

  Goredom, jeg syntes heller ikke 15 dager var lenge for 21 gram, men jeg har ikke satt meg særlig inn i praksis. Det er lov å tenke, og det er faktisk også lov å tenke stille inne i seg :o)

  Goodwill, selvmål er fornavnet :o)

  Tiqui, jeg er heller ikke veldig snakkesalig ombord på busser og baner. Mest fordi jeg gjerne blir bussyk, spesielt om jeg ikke ser rett frem.

  Britt, helt enig. Denne posten burde nesten ikke vært skrevet! Jeg kan jo ikke lese avis på bussen en gang, med mindre det er den jeg kjører hver dag.

 16. radiohode says:

  Ha! Innsidehandel? Det er jo modus operandi på OsloBørs, er det ikke? Snakk om ulik tilgang til informasjon. Med det var jo litt off topic.

  Jeg tror deg så gjerne, du har vel de mest lovlydige leserne i hele landet. 🙂

 17. Britt M. says:

  Ja, det er viktig å passe seg. Det kunne fort bli bloggtørke flere steder dersom trikkene ble tause… 😉

 18. Iversen says:

  Det var sikkert langeren til røverne i branntrappa vår!

 19. Iskwew says:

  Å ja! Det skal du se det var, Iversen. Da blir det ikke noe å spionere på hos dere lenger da.

 20. Milton Marx says:

  Det var da en søt historie. Vet ikke helt om hva jeg hadde gjort som aktor, jeg – men han hadde kanskje litt tilleggsinformasjon som ikke ble gjengitt i pressen.

 21. Iskwew says:

  Jeg tror vel jeg hadde gjort som hun gjorde, hun kunne vel ikke annet, lovens lange arm som hun er. Og det kan ha være en lengre samtale enn det som ble gjengitt.

 22. Milton Marx says:

  Jeg kom akkurat over denne i Jyllands-Posten. Også en variasjon over samme tema.

 23. Iskwew says:

  Hakket alvorligere den der… men har de ikke noen tekniske bevis? Er det bare avlyttingene som gjelder? Folk lyver jo stadig vekk, om de er den rette typen.

 24. Milton Marx says:

  Det har de nok sikkert, all den stund de ikke starter avlytting av alle og enhver. Men det er jo unektelig morsomt: Jeg fatter altså ikke hvorfor jeg er så full av løgn

  Gad vite om han ikke hadde vært tjent med en annen forsvarer – eller så er det nettopp saken at de ikke har andre beviser, som du spør.

 25. Iskwew says:

  Ja, den er strålende. Han hadde vel tjent på å ikke vitne i det hele tatt, tenker jeg.

Top