Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En stund siden OL på Lillehammer

29.12.06 in Liv og levned

I hvert fall var det det i ettermiddag, da vi arriverte her på Lillehammer, med toget. Etter å ha kommet oss i hus, tenkte vi at vi skulle rusle rundt og titte litt i butikker. Det gikk fort over. For i Storgata i Lillehammer stengte de butikkene klokka 15:00. Og da var sentrum tømt for folk.

Bruker virkelig Lillehamringene ikke sentrum mer? Jeg ville jo tro at fredag i romjulen ville være rulsedag, handledag, byttedag etc. Men nei, ikke på Lillehammer, og OL fra 12 år tilbake virket som et veldig fjernt minne. Da var det jo liv og røre så det holdt i Storgata, til langt på natt. Vi danset i Storgata da. Vi danset, sang og drakk Glühwein (hvordan nå enn det skrives). Midt i Storgata, og vi gikk ikke hjem før lenge, leeeeenge etter midnatt.

OL på Lillehammer var en skikkelig høydare, selv om sparkstøttinger ble overmarkedsført, og alle amerikanere fortsatt tror vi går på jobb i folkedrakter, eller rettere sagt at vi sparker til jobb i folkedrakter på sparkstøtting. Det gjør ikke noe, for det var vanvittig morsomt. Slik så det ut i Storgata da:

Det så ikke slik ut i dag. I det hele tatt. Men flott er den, Storgata i Lillehammer, men sine gamle hus og små smug rundt.

Så i morgen må vi tidlig opp. Spise frokost (Tigerungen simpelthen elsker hotell-frokost) og så rusle rundt til butikkene stenger klokka 14:00 mener jeg det var. Og da kan vi jo rusle bort til Maihaugen. Om det er åpent da.

For uansett om butikkene stenger alt for tidlig – flott er det på Lillehammer, og hygger oss, det gjør vi, på den lille nyttårsferien vår :o)

Forøvrig glemte alle Norges finansfolk nettopp finansmarkedene under OL på Lillehammer. Det var ikke bra, for mens vi heiet og festet så begynte rentene å stige. Da vi ble edrue av festrusen igjen en gang i mars, var markedet i det store og hele gått fra oss. Det var ikke morsomt. I det hele tatt….

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

12 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Goodwill says:

  Lillehammer er en fin by, nå som den gang. Fin å være turist i, Maihaugen, hoppbakkene og mere til, og fin å bo i, i hvertfall hvis man liker vinter.

  For meg er Lillehammer to ting: En by jeg bruker å være veldig sliten i, etter Birken, og så er det dem byen der jeg var virkelig full for første gang. Og da mener jeg VIRKELIG full…

  Håper morgendagen din blir bedre enn det min var den gangen 😉

 2. Iskwew says:

  Lillehammer var fin å vise frem til brasilianere også.

  Det er ikke noe vinter her nå, men sjarmerende uansett.

  Og Goodwill… du får da fortelle litt mer om den fylleturen? Var det under OL? Om det er noen trøst var jeg i så fall ikke helt edru til enhver tid jeg heller :o))

 3. Goodwill says:

  Det var ikke da nei, det var mye tidligere. Jeg var i militæret på Lillehammer, og det var ikke en men mange kvelder på by’n som ble nokså fuktige. Uten at sersjanten tok noe særlig hensyn til det dagen etter. Snarere tvertimot.

  Han visste nok av egen erfaring hvordan vi soldatene hadde det 😀

 4. Goodwill says:

  …og vi snakker tidlig 80-tall her…gyldne tider 😉

 5. Goodwill says:

  …nå derimot, er det natta like over midnatt, på en fredag i ferien…

  *nattaklem*

 6. Iskwew says:

  Ahh hehe – det høres da ut som slik livet skal leves når man er 20 :o))

  Det blir tidligere sent nå ja – jeg har inntatt 2 glass rødvin og er trøtt som en dupp :o)

  *nattaklem*

 7. Tiqui says:

  Mens jeg faktisk klarte å komme meg i seng _før_ midnatt denne gangen, men rakk ikke slaget 8 i morges likevel. Det trengs tydeligvis litt innkjøring i starten.

  Lillehammer forbinder jeg med ekstrem kulde. Jeg kom dit fra Bergen sammen med et band som skulle ha konsert under OL-dagene. Vi skulle overnatte på bakrommet til utestedet, og med 28 minusgrader ute ble det nesten panikk da strømmen gikk midt på natten etter at alle de ansatte som visste hvor sikringsskapet var hadde dratt hjem. Det var med nød og neppe vi fikk startet bilen dagen etter. 5 bergensere som aldri har sett verre kuldegrader enn sånn ca -5 var verken kledd eller forberedt på en slik sprengkulde. Men vi overlevde uten for store frostskader alle sammen.

 8. Iskwew says:

  Å ja det var kaaaaaaaldt! Jeg kan ikke huske å ha vært så kald som da jeg var på Super G i Kvitfjell. Det var rett og slett ikke liv i tærne mine da vi var tilbake på Lillehammer.

 9. Tonje says:

  Feirer du nyttår på Lillehammer, Iskwew? Så hyggelig! Jeg var der i jula ;o)

  Folk på Lillehammer bruker fortsatt sentrum, men som alle andre folkeferd har de en tendens til å flokke mot disse kjøpesentrene vettu… Standtorget en lørdag ettermiddag etter 14 – sukk…. nei, hold deg i gågata du – det er der stemningen er, selv uten snø :o)

  I russetida kyssa jeg vakta på Jørstadmoen (for å få et eller annet i lua..), men det var uheldigvis etter at Goodwill hadde tjenestegjort ;o)

 10. Iskwew says:

  Ja, det gjør jeg Tonje, og det er riktig hyggelig, spesielt nå som isen har forsvunnet og det går an å gå noenlunde trygt på gatene. Jeg fikk tips om dette kjøpesenteret, meeeen fant ut at det har jeg nok av hjemme, rett og slett. I morgen er det snøballkrig på Maihaugen – så langt turte vi ikke gå i dag.

  Uheldig for Goodwill, tenker jeg vi sier, Tonje :o)

 11. Tonje says:

  Ja, kjøpesenter er kjøpesenter uansett hvor man er – akkurat DET kan du la være å bruke tid på denne helga!

  Kos deg med snøballkasting på Maihaugen i morgen – det blir gøy!!!!!! Og vær glad du slipper regnbygene her “nede”… Å bruke paraply mens man ser på fyreverkeri?!? Isj…

  Ønsker jeg deg et riktig godt nyttår, Iskwew! Takk for mange flotte blogginnlegg i året som har gått! You’re the best!!!

 12. Iskwew says:

  Oh takk, snille Tonje! Godt nytt år til deg også!

  Her er det i hvert fall fortsatt snø, så vi får komme oss ut og bruke den :o)

Top