Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Krise! Drama! Kursras!

20.09.06 i Finans/økonomi

I følge Dagbladet raser kursen på Thailandske Bath. Børsene er stengt, og det internasjonale finansmarkedet er i ferd med å slukke lyset, låse døren og kaste nøkkelen. Det har jo vært kupp.

Det er bare det at finansmarkedene ikke helt ser ut til å se dette som drama i det hele tatt. Kursen har svekket seg med 1,6%, og det er ikke noe som kan kalles noe som ligner verken drama, krise eller kursras.

Finansmenneske som jeg er, var selvsagt dette det første jeg sjekket i dag tidlig. Vi er nå en gang slik laget at vi tenker på pengene først. Og da jeg så tallene var min tanke at her var det veldig lite drama, tatt i betraktning at det har vært kupp. Drama er det først når kurser begynner å gå i størrelsesorden 10%. Og det er vi jo ikke i nærheten av.

Noe sier meg at Dagbladet ikke har greie på valutakurser og når det virkelig er drama.

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med:

14 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. Goodwill sier:

  Dagbladet – alltid foran, som vanlig 😀

  Noe helt annet ved dette kuppet er dette: Hvordan vil det være å dra på ferie til Thailand nå? Altså, ikke sånn rent sikkerhetsmessig, for der har sikkert UD oversikt og gir gode råd og anbefalinger, men – å reise til et ferieparadis, som styres av hærsjefen etter at han bare bestemte seg for å kaste den demokratisk valgte statsministeren?

  Nyte sol, varme og paraplydrinker og med det støtte et diktatur?

  Det er ikke sikkert at statsministeren var så populær at det gjør noe, men militærkupp er uansett ikke noen løsning på slikt i et sivilisert land. Da bruker man stemmeseddelen i neste valg.

  Nå har ikke jeg planlagt noen reise til Thailand, så jeg slipper dilemmaet, men jeg tror jeg ville hatt en litt emmen smak i munnen.

 2. Iskwew sier:

  Ja, Dagbladet var godt i forkant her, og det er ikke noe nytt. Forøvrig er det et godt råd at når tabloid-avisene sier at du skal kjøpe aksjer, skal du selge. Da har nemlig som regel markedet gått alt for langt.

  Visstnok var denne statsministeren veldig korrupt, og hadde lurt unna en del milliarder kroner. Og visstnok har det vært folkelige demonstrasjoner mot ham lenge. Men likevel, jeg er helt enig. Det kan uansett ikke vært slik at militæret bare kjører over den demokratiske prosessen på den måten her. Virkelig ikke. De har jo dessuten så vidt jeg forstå overtatt høyere rettsinnstanser også, med tanks og maskingevær.

  Og det at de sier at dette bare er en «mellomperiode» det er det jo all grunn til å ikke tro dem på helt uten kritisk sans.

 3. Goodwill sier:

  Velfunderte demokratier har rettsapparat til å ta seg av denslags, også korrupte statsministre. Og om det nå skulle være slik at det bare blir en kort mellomperiode, og de får valgt en ny statsminister på demokratisk vis, så er det likevel ikke greit. For hvem kan vite hvor lenge hærsjefen ser seg fornøyd med den nye statsministeren?

  Nei, dette er ugreit. Fikk ikke akkurat mer lyst til å reise til Thailand nå, akkurat.

  Noe helt annet er at det skal bli interessant å se hva verdenssamfunnet gjør. I forhold til «ondskapens akse» var det handling umiddelbart. Selvsagt fordi det var utført terroraksjoner mot andre land, men også fordi disse landene var viktige for den vestlige verden – olje. Thailand er ikke noen oljenasjon såvidt jeg vet, og kanskje ikke så viktig?

 4. Iskwew sier:

  Verdenssamfunnet? Kommer ikke til å gjøre noe som helst. Muligens kommer det en litt halvhjertet resolusjon uten innhold fra sikkerhetsrådet, men det er ikke sikkert det en gang.

  Militæret kan ikke sette folkevalgte organer til side etter eget forgodt befinnende. Det vil si at man ikke har demokrati. Det får jo bare fungere så lenge militæret synes det er greit.

 5. Tiqui sier:

  Finansmenneske som du er, så har du kanskje en mening om dette:

  http://www.dagbladet.no/dinside/2006/09/20/477315.html
  «Spår slutten for bank og finans» står det også i Dagbladet i dag.
  Dette skjønner jeg ikke så mye av, men kanskje det henger sammen på en finurlig måte med denne artikkelen du fant først?

 6. Iskwew sier:

  Hmm. Jeg skjønte ikke artikkelen jeg heller. Så jeg skal lese den en gang til senere i kveld.

 7. Ole sier:

  Jeg er på ingen måte et finansmenneske, så PANIKK!!! PAAAAAANIIIIIIIIIIKK!!

  Tror jeg må ringe megleren min og selge alle aksjene jeg eier i Thailandsk industri, samt veksle alle mine bath til kroner.

 8. Iskwew sier:

  Ja huttetu, Ole! Selg deg ut av alt. Det er jo kriiiiise!

 9. iapetus sier:

  Pøh! Linken til Dagbladet viser en nøktern analyse!

 10. Iskwew sier:

  Hysterisk!!! De har endret artikkelen! Kanskje de har lest bloggen min??

  *ler og ler*

 11. iapetus sier:

  Nei det har de ikke gjort. Men kanskje en av disse to var «synderen din» ?

  http://n24.no/utenriks/article1464960.ece

  http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id=230058&cat=100

 12. Iskwew sier:

  Neida, Dagbladet beskrev kursras for Thai Bath. Men det var det visst andre som gjorde også :o)

 13. Iskwew sier:

  Om den mener jeg ikke mye – du betaler omtrent 3,1 Zloty for en $, hvilket skulle bety at du betaler omtrent 2 kroner og 10 øre for en Zloty. Og jeg vedder på at du kan ha veldig mye moro i Polen for lite penger. Det er bare å hive seg i det!

 14. Iversen sier:

  Men Isk, hva er dine råd angående polske Zloty? Jeg og Ole skal jo på heisatur om få dager.

Top