Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Dumme menn og troll til kjerringer?

21.08.06 i Onlinelivet

Som nevnt i prospektet er jeg da altså tilbake på side2.date etter et fravær som har vart i noe over et halvt år. Å si at stedet på den tiden har endret seg synderlig i mer seriøs retning, er å ta i. Fortsatt er side2.date stedet der du får sextilbud fra vilt fremmede menn med enten veldig kinky profiler eller veldig anonyme profiler. Og det vet du når du logger inn der, at slik er det. Det er ikke en gang noe å bli indignert over, spør du meg. Faktisk er det nesten slik at det er like greit at det finnes et sted der det er større grad av takhøyde for det meste, enten det er bilder, innhold i profilen eller hva et voksent menneske ka komme på å sende av frekke innspill til et annet voksent menneske. Det er bare sånn det er på side2.date. Og stedet har nok gitt meg både innsikt i annerledeshet og respekt for annerledeshet, det skal stedet ha.

Hadde jeg fått lignende meldinger på Blink hadde jeg sendt dem rett til Kundesenter, men det gjør jeg ikke på side2. For det første fordi de ikke har noen synderlig effektiv klageinstans, og fordi det bare er slik det er på side 2. Og jeg skal innrømme at jeg morer meg litt over disse «Sex? Meg? Nå?»-meldingene også. Det er jo utrolig hva voksne menn kan finne på å sende til vilt fremmede kvinner. Undres på om de får noe napp på tilfeldig og uforpliktende sex med kvinner som ikke kjenner dem.

Sannsynligvis får jeg lite slibrige/frekke/teite meldinger i forhold til mange andre. Det kommer selvsagt av at jeg nå har en rimelig nøytral/seriøs/kjedelig profil i forhold til mange. Jeg bruker omtrent samme profil overalt, det gjør at det blir mye mindre å holde orden på, og jeg er jo på side2.date også, for å se om det kan finnes en potensiell fusjonspartner der, ikke for å få meg et nummer eller spille et spill.

Eller tjene penger, som mange gjør der. Nå nærmer jeg meg bagrunnen for overskriften. På side2.date kan man nemlig ta betaling for bilder i bildegalleriet. Enten betaler man selv 30 kroner til side2 slik at det er gratis. Det er det en del som gjør. Eller så har man et betalings-galleri, og da koster det 10 kroner for hver gang noen titter i galleriet. Av de 10 kronene tar side2 – som jo er tv2 – 5 kroner og så får du selv 5 kroner. Her er det altså penger å tjene.

side2.date har lagt ut en oversikt over de 50 mest besøkte billedgalleriene. Av disse er 19 listet som betalingsgallerier. Til sammen er disse 19 besøkt 497.569 ganger. Altså; noen har betalt tilsammen omtrent 5 millioner kroner for å se på disse bildene. Og noen privatpersoner har tjent 2,5 millioner, siden de altså får halvparten. Tallet er selvsagt større, for det er helt sikkert mange gallerier som har under de 10.000 besøkende som galleri nr. 50 har, som også har tjent mange penger. Dessuten kan gallerier være betalingsgallerier i perioder, og åpne i andre perioder. Det best besøkte betalingsgalleriet har hatt 110.567 besøk, noe som vil si at profileieren har tjent ikke mindre enn 552.835 kroner over de to årene denne ordningen har eksistert på side2.date

Her snakker vi mange penger, altså. Og det trenger ikke å være bilder av den personen som har galleriet en gang, ofte kan det rett og slett være lettere soft-pornografiske bilder du finner på internett. Det er altså bare å samle sammen masse bilder på nett, legge dem inn i et galleri, og få betalt 5 kroner hver gang et naut klikker på galleriknappen. Og det er det vel stort sett dumme menn som gjør, tenker jeg. Denne typen bilder, ja faktisk akkurat disse bildene, kunen de jo ha funnet på nett. Helt gratis. Så del 1 av overskriften stemmer nok godt med virkeligheten.

Men stemmer del 2, altså den om troll til kjerringer? Det er det jo mange vinklinger på. Mange kaller disse profilene for bildehorer. Det er ikke jeg enig i. Har de ikke bilder av seg selv i galleriet, så er det rett og slett lureri og ikke horeri. Og har de bilder av seg selv, så er det jo en presentasjon av seg selv de bedriver, og det er ikke horeri det heller. Og er gallerieierne horer, så er i så fall tv2 hallik.

Dessuten mener nå jeg at det faktum at det finnes dumme menn (for det er de, virkelig) ikke gjør at de i motsatt ende av ligningen automatisk er troll til kjerringer. Vi snakker her om å delta i et nettsamfunn der eierne av stedet har laget disse fascilitetene for å tjene penger. Dette er noe som ligger i stedets natur, og det er ingen grunn til å hisse seg opp over at noen bruker muligheter de får tildelt. Stedet er rett og slett et litt kinky sted, og det er ingen som tvinges til å klikke på et billedgalleri og betale 10 kroner for det. Det bør ikke ta lang tid på side2.date før man skjønner hva slags sted det er. So: Live with it!

Noe jeg imidlertid finner interessant i denne sammenhengen er om inntekten fra salg av bilder inntektsføres og skattes for? For dette er jo inntekt så det holder for noen. Kanskje er det en god del inntekt som holdes unna beskatning her. I så fall bør skattemyndighetene være på ballen.

Og jeg? Jeg har selvsagt gratis bilder på iskwew.com. For om jeg hadde valgt betalgalleri, ville jeg jo skuffet mange. Siden jeg ikke har noen kinky bilder, og ikke synes det er ok å lure folk med falsk profil og bilder jeg har funnet på nett.

Og om jeg blir på side2.date, det er et åpent spørsmål. For det er virkelig ikke helt min type sted, i lengden :o)

Print Friendly, PDF & Email

Tagget med: ,

4 kommentarer

Trackback URL | Kommentar-feed

 1. O! sier:

  Lese til og med «troll kjerringer» og nikker anerkjennende.. så deilig å ta alt ut av sammenhengen 😉
  nåå kom igjen da… veit du har det.. sprit opp galleriet ditt nå med noen saftige bilder.. 😉

  huh.. nei nå var det ut på sykkelen, minsten kom godt i gang på skolen.

 2. Iskwew sier:

  Å ja, det er selvsagt deilig å ta bare fragmenter :o) Du hoppet elegant over dumme menn da eller?

  Det blir null og niks oppspriting av det ikke-eksisterende billedgalleriet :o) Jeg har sannsynligvis side2.dates kjedeligste profil :o) Men du kan jo bare opprette en dameprofil og finne noen lett snuskete bilder på nett du, og tjene penger til ny sykkel :o)

 3. O! sier:

  Nja, jeg får vel holde meg for god til det vel.

 4. Iskwew sier:

  Ja, det synes jeg nok :o) Men det er det nok noen som gjør.

Top