Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Oppskrift på hvordan du kan titte usjenert

25.07.06 in HumoristISK

på det annet kjønn på stranden.

Det er selvsagt bare å innrømme det med en gang; når vi er på stranden, titter vi på det annet kjønn. Sånn er det bare. Vi kan late som vi ikke gjør det, men det er bare tull og tøys. Selvsagt gjør vi det. Hadde vi ikke gjort det, kunne vi ha trukket inn årene. Jeg ble svært betuttet da jeg var på stranden og ikke så på menn. Noe er galt om man ikke gjør det. Man bør gå i seg selv, eventuelt bør man ta en tur til Doktor Dyregod.
Så til oppskriften.

Utstyr:

– solbriller

– avis

En hvilken som helst avis fungerer, og trolig er aviser som Vårt Land å anbefale, da det er en avis som kan indikere at man IKKE titter på det annet kjønn på stranden, og altså er et godt skalkeskjul for å gjøre nettopp det.

Når det gjelder solbriller, er det noe mer komplisert. De brillene som egner seg aller best, er de som er svært mørke, og store. De beste er det som går et stykke bakover, slik at øynene skjules sett fra siden. Mine nye egner seg utmerket, store og mørke som de er.

Det man så gjør, er følgende:

* På med solbrillene

* La blikket sveipe over stranden for å se om det er noen severdige objekter der. Det er det ikke nødvendigvis. I går var bestevenninnen og jeg enige om at det ikke var mye å skrive hjem om.

* Når du har funnet et egnet titteobjekt, setter du deg rolig ned med solbrillene på.

* Om du ønsker å titte over noe tid, så er det et godt tips å holde hodet litt på skrå bort fra objektet. Altså titter du med øynene litt skrått. Grunnen er selvsagt at det er mindre sannsynlig at objektet oppdager det, om du har hodet justert vekk fra han eller henne.

* Avisen forsterker illusjonen av at du er opptatt av noe helt annet enn å titte på det annet kjønn på stranden. Se ut som du leser svært interessert i en artikkel.

* Har du glemt solbrillene, eller er de for små, kommer dette med avisen inn for fullt. Med solbriller er avisen kun en forsterkende kamuflasje, men uten solbriller er den selve kamuflasjen. Problemet med å ikke ha solbriller gjenstår forøvrig; du KAN ikke stirre uhemmet uten solbriller. Men med avis, og særlig om det er en avis som Vårt Land, kan du i hvert fall titte raskt på objektet med jevne mellomrom, mens du later som om du er ivrig opptatt av den interessante artikkelen om konflikten i Midt-Østen.

* Om objektet flytter seg, flytter du etter. Endre vinkel, og fortsett bare med det du drev med. Bare sørg for å være diskre. La det gjerne gå noe tid før du snur deg, slik at det ikke blir så påfallende.

* At mennesker merker at noen ser på dem, det er mulig. Men de kan ikke vite at det er deg, om du følger denne oppskriften. Så om de brått ser skarpt i din retning, er det bare å ta det helt med ro. Du leser jo Vårt Land, om konflikten i Midt-Østen, og er slett ikke opptatt av å titte på det annet kjønn på stranden.

* God tur på stranden! Husk at det ER lov å titte, bare du er diskret. Selv på de som er mye yngre, og dermed ikke lovlige for deg. Dette gjelder både for kvinner og menn.

Til slutt får jeg vel nevne at brasilianske menn gjør dette helt annerledes. De ser deg som regel ikke i øynene, men i kløften. Det er normalen, og det var ikke så enkelt å venne seg til. Så ulike regler gjelder i ulike kulturer. Og norske menn på stranden i Tyrkia, for eksempel, trenger vel neppe bekymre seg for om de blir beskuet, for der er det så mye annet pent å se på. Derimot kan de nok uten solbriller glo uhemmet på skandinaviske kvinner. De er alt for opptatt av det andre de ser, til å oppdage det, så her er det en gyllen mulighet. Og det er jo bra, siden jeg neppe tror det er mulig å få tak i Vårt Land der.

Det samme gjelder på brasilianske strender, som er fulle av veltrente surfere, og ikke noe i surfermoten tilsier for små badebukser, så de er virkelig ikke til å kimse av, de surferne.

Blir du oppdaget har du to muligheter:

 1. Gå og bade, eller i kiosken.
 2. Smile, notere deg om du får respons, og smile sjarmerende om objektet ser velvillig ut. Hvis ikke må du velge utvei 1.

Og husk; de som sitter på stranden bak Vårt Land er sannsynligvis bare på stranden i ett ærend, og det er ikke å sole seg. Om de har store, mørke solbriller, trenger du ikke lure en gang.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

29 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hehehe…. det er så sant, alt du skriver her! Men det går helt fint med Dagbla` eller en bok også. Eller man kan bare late som man ligger og slumrer, med solbrillene på…

 2. Iskwew says:

  Skorpionkvinnen: Ja nettopp :o) Men solbrillene ER viktige. Det å investere i gode solbriller er av de beste investeringene man kan gjøre. Jeg er veldig godt fornøyd med mine nye, altså 😀

 3. Iskwew says:

  Morten: Det er jammen godt disse spionene har skjønt at det ikke er lurt å stille i støvfrakk på stranden, men at de må noenlunde skli inn blant massene. Og ja, solbriller OG Vårt Land ville få i hvert fall mine alarmklokker til å kime noe aldeles formidabelt. Så egentlig bør man velge en annen avis, kanskje?

 4. ponin says:

  Ikke alle er like diskrete når de titter på det annet kjønn, se bare her.

  http://www.ba.no/nyheter/article2200371.ece

  Ponin som sliter med postferiesyndromet

 5. Iskwew says:

  Isj da! Minner om tråden til Mihoe i går, i hennes blogg: http://mihoe.org/?p=118

  Jeg er heldigvis ikke ved postferiesyndromet enda. Det er tuuuungt å komme i gang.

 6. Morten says:

  Solbriller OG Vårt Land?
  Det må være det aller mest mistenkelige synet man kan finne på en strand.
  Vi er vel noenlunde jevngamle; husker du de “hvordan bli spion” bøkene (og dets like) fra barn/ungdommen på 70tallet?
  Det var det første jeg så for mitt indre øye da du nevnte solbriller og Vårt Land.

  En diskret spion som står oppetter husveggen med kragene brettet opp, solbrillene på, hatten langt ned i panna tilfeldigvis lesende i en avis…..

  M:)rten

 7. Ja solbrillene dine var stilige!! Mine er også store og mørke….innkjøpt på H&M for den nette sum av 49,90… 😉 (Jeg har en tendens til å miste/knekke solbriller, klok av skade satser jeg derfor nå på billigvariantene)

 8. Iskwew says:

  Lurt, Skorpionkvinnen! Siden du rett og slett ikke kan være uten solbriller om sommeren :o)

 9. Iversen says:

  Nei ærlig talt. Skal man stirre får man jaggu være forberedt på å ta konsekvensene også. Solbriller er stirrehjelp for pingler.

 10. Iskwew says:

  Iversen, dette handler om sosialisering. Dette er uskrevne regler du bør kunne for å ha suksess. Så på med solbrillene!

 11. Goodwill says:

  Like viktig som solbrillene er å ikke lese avisa opp-ned! 😎

 12. Søt jente says:

  …og husk for all del å bla til neste side innimellom. :-))

 13. Iskwew says:

  Goodwill: Jeg ser det poenget, og det burde selvsagt vært inkludert. Da er man raskt avslørt. Og det er jo ikke heeelt det man vil.

  Søt jente: Jeg ser problemet, men det er vel først og fremst et problem om man selv blir tittet på.

 14. Goodwill says:

  Hmm…å merke at man blir tittet på er kanskje ikke det verste? Tror jeg ville synes det var litt morsomt jeg…er ikke bortskjemt med slikt.

  Såvidt jeg vet, i hvertfall… 😉

 15. Iskwew says:

  Nettopp, Goodwill. Så vidt du vet ;o) Kan jo hende det er noen som har tittet godt og lenge fra bak noen mørke briller, vet du. Helt uten at du merket det, eller kanskje det var noe som sa deg at noen titter, uten at du fant ut hvem.

 16. Goodwill says:

  Ja, nettopp det, å ikke vite. Irriterende…

  På den annen side. Sitte på terrassen om kvelden med god varme, god mat og godt drikke oppveier for mye!

 17. Iskwew says:

  Å ja :o) Dessuten kan du jo velge denne varianten: SELVSAGT titter damene på deg på stranden. Noe annat hadde tatt seg ut!

  Og så lar du irritasjonen legge seg fort som lynet. Du vet ;o)

 18. Goodwill says:

  Høhø…den varianten er naturligvis helt utenkelig for en forsagt sørlending med solsvidd sommerhjerne…

 19. Iskwew says:

  Forsagt? Ja, det tror jeg på. Not.

  :o))

 20. iapetus says:

  Tror jeg foretrekker å bli titta på jeg. Sikkert godt for selvfølelsen.Liksom det er ille å slutte å tiite er det ille å ikke være en som blir sett på * skyter brystkassa LITT frem*

 21. Iskwew says:

  Jasså Iapetus – du har ikke skjønt at det handler om både å se og bli sett, du.

  Er du hjemme fra ferie, eller bare så vidt innom?

 22. iapetus says:

  Er nok leeenge til ferien min er over ;-)) Så solbrun og lekker er det lenge siden jeg har vært når denne sommeren en gang er over. Så her gjenstår mye gjensidig titting (eh..kikking?) skrev Iapetus fra en råtten mobillinje nede i Mandalstraktene. Ps. Imorgen skal vi spise blåskjell……

 23. Iskwew says:

  Såpass :o) Jeg er også brun, så-for-tenk, det går fiiiint her oppe også :o))

  Blåskjell er godt. Håper du har innkjøpt en særdels god Chablis også. Da blir det jo himmelsk, det hele.

 24. iapetus says:

  Hehe vi får spørre kokken…..men er vinen like knusktørr som sommeren skal du se det blir godt. 😉

 25. Iskwew says:

  Mmmm nei, ikke sååå tørr. Frisk, ikke støvtørr :o)

 26. Iskwew says:

  Du er ung, skjønner jeg :o) På 80-tallet var det mer vanlig enn det motsatte å sole seg toppløs.

 27. aLmAnZo says:

  Titting er da vell så langt fra farlig, jeg prøver å få øyenkontakt med fremmede på stranden jeg, det er en morsom ekstremsport. Merkelig nok har jeg aldri blitt utsatt for hverken kjefteskurer eller cola i ansiktet. En del velger å se bort, men det tar jeg virkelig ikke til meg.

  Det er egentlig lite å være redd for, lufta er vist for alle, og om noen ikke liker å bli sett på er vell ikke stranda plassen å være.

  En liten kommentar sånn til slutt, når det går på dette med blotting… Jeg har observert jenter på diverse offentlige strender gå rundt om kring uten det jeg som liten kalte “puppebeholder”. Altså BH, er ikke det blotting?

 28. aLmAnZo says:

  kan tenkes det, men jeg liker det ikke. Ikke at jeg har ett utrolig stort behov for å vise frem mine edle deler, men jeg annser pupper for å være en del av en kvinnes edlere deler. Hvorfor er det lov offentlig, men tissefant er fyfy? 😛

  Det er kanskje litt kverrulering, men det handler om prinsipper.

 29. Iskwew says:

  Jeg soler meg ikke toppløs lenger, selv om jeg også gjorde det på 80-tallet. Og det er få som gjør det nå.

  Forøvrig er nok motstykket til tissefanten din mer at kvinnen hadde gått uten bukse?

Top