Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

God morgen og litt *knurr*

17.07.06 in Liv og levned

Egentlig er det en fornøyelse å være kollektivtrafikant i juli. For alle matpakkebilistene er på ferie, og det er ingen køer. Så uten å måtte ta en tidlig buss, er det helt kurant å rekke buss videre. Som jeg må om jeg ikke skal gå veldig langt, og det gidder jeg ikke om morgenen.

Det er helt til SL kommer på den glimrende ide å bedrive opplæring av nye sjåfører om morgenen. Ikke skjønner jeg at det skal være nødvendig, de kan bedrive opplæring når det kun er gamle tanter og folk med god tid som tar bussen. Altså midt på dagen. Men SL ser tydeligvis det annerledes.

Så med en utrent sjåfør, som verken kan takstene, eller bilettmaskinen eller dørene eller for all del, ruten, blir det som er 15 minutters klaring til neste buss borte som dugg for sommersol og jeg endte opp med å måtte ta drosje. Det er penger SL skylder meg, i hvert fall har jeg tenk å ta den vinklingen når jeg ringer dem.

*knurr*

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

6 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. O! says:

  hihi..

  kan se for meg en stykk irritert iskwew mumle noen irriterte gloser.. 😉

 2. Iskwew says:

  Ja :o) Og hvorfor må folk operere med enkeltbilett og småpenger i rushen? *krurr*

 3. Søt jente says:

  Skjønner ikke hva du snakker om, for i juli er det kun en fornøyelse å være BILIST (eller kjøre MC som meg…).
  Alt kollektivt har jo sommerruter – ergo går de når det passer DEM. NSB tror f.eks. at alle i Oslo har sommerferie fra rundt 10.juni til 20.august. SL-bussen her jeg bor har i det minste skjønt at det holder å kjøre færre avganger kun i juli…mulig de er klar over at folk flest ikke tar mer enn 3-4 uker ferie om sommeren.

  Lykke til med kjøreopplæringsbussjåførene (nytt ord i ordboka) resten av uka. Kanskje du kan stille opp som guide når dere tar en laang tur utenom ruta? :-))

 4. Iskwew says:

  Å ja. Og her om kvelden oppdaget jeg at t-banen har halvtimesruter fra klokka 1900. Vi snakker her om den kollektive hovedåren i Oslo. Makan!

 5. Elisabeth says:

  Sjåfører som ikke kan jobben sin helt ennå er en prøvelse! På den andre siden så forstår jeg bussjåførene godt at det kan være vanskelig å vite helt hvor de skal kjøre i Oslo (og omegn for den sags skyld). Det er veldig stort i Oslo. (Jeg har selv vokst opp i en mindre by, og fikk litt “sjokk” da jeg kom til Oslo.)

  Ellers er jeg godt fornøyd med kollektivtilbudet i Oslo. Der jeg vokste opp er kollektivtilbudet betraktlig dårligere.

 6. Iskwew says:

  Det har du selvsagt rett i, det er bedre i Oslo enn mange andre, mindre steder. Men det er på den annen side betraktelig dårligere tilbud enn i den brasilianske bye jeg bodde i. Der hadde busser forrang i trafikken, og de gikk veldig ofte. Et utrolig bra system.

Top