Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Sol.ratings eller ranting.sol?

02.07.06 in Cyberspace

Jeg har har akkurat meldt meg på i sol.ratings, en tjeneste som måler besøk på siden min, og lager en liste over best besøkte blogger. Presumptivt skal tjenesten telle antall IP-adresser som er innom. Men det er nok noen bugs i det systemet. Som Esquil påpekte i en kommentar hos Iversen, viser den noen ganger seriøst rare tall.

Det skjedde med meg i går. Lørdag er normalt en veldig slapp dag, og i går var det i tillegg to kvartfinaler i VM i fotball, dessuten er det midt på sommeren. Så i går klokket sitemeter meg inn på 40 besøk eller deromkring. Mens sol.ratings plutselig mente at jeg hadde 54 besøk mellom klokka 23 og 24. Det tror jeg ikke noe på. Forøvrig har den andre ganger talt både mer og betydelig mindre enn sitemeter. Så jeg tror rett og lett ikke ranting.sol er heeeelt til å stole på.

I tillegg har jeg sett at den har klokket inn flere hosts enn brukere, og det kan jeg da ikke skjønne er mulig. Det må jo være færre hosts (altså ISPs om jeg mener det må være) enn faktiske brukere. En bruker: en ISP, med mindre sol har noen veldig spooky metoder for å finne ut at det ligger samme bruker bak to IP-adresser.
My 5 minutes of bloggfame

Selv om det hadde vært morsomt å ha 54 besøk på en time, så tror jeg nok det er parkert en bug inne i sol.ratings. For å få så mange besøk på en time må det nok ligge mer krutt i bloggen enn oppussing av Iskwew AS, hvor interessant JEG enn synes det er, så synes neppe resten av verden det.

Print Friendly, PDF & Email

11 Reader Comments

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. man, nerd and legend » Blog Archive » Statistikk i fylla… | 09.07.06
 1. Frida K says:

  Da har du hatt en søkemotor på besøk skal du se 😉

 2. iskwew says:

  54 besøk på en time? Jeg tror nok ikke det :o) Telleren virker mer eller mindre random på meg.  Og artig nok skulle alle besøkene være fra 2 hosts også.

 3. Frida K says:

  Søkemotorene sender ut “spidere”, du kan plustelig ha inntil 100 besøk på no time. Eks, google. De gjennomsøker siden og etter en stund kommer du bedre opp i søkemotorene.

 4. iskwew says:

  Hmmm sier du det? Interessant! Det visste jeg ikke. Men det rare er jo at sitemeter ikke registrerte dem i så fall.

 5. O! says:

  Nja, ikke helt enig, google besøker mye, men det gjør mest utslag på “sidetreff” og ikke på antall brukere, de tar ikke i mot coockie så de telles ikke i denne sammenhengen… er nok mer enig med iskwew i denne saken, jeg følger loggen min og det er slettes ikke alt som får hit hos rating sol.

  fler brukere enn hoster får du f.eks fra firmaer, der jeg jobber kommer alle brukerne ut via 2 gateway servere og resultatet blir derfor ikke noe høyre hos meg selv om 10 stk besøker siden min. den teller de to første på hoster og resten på brukere..

 6. iskwew says:

  O!, jeg kan skønne det når du har færre hoster enn brukere, men ikke når du har færre brukere enn hosts.

 7. O! says:

  hehe.. det var den veien ja… nei det virker jo helt snålt…

 8. iskwew says:

  Ja, det gjør det. Ergo sum: det er noen ugler i mosen i sol.ratings :o)

 9. Esquil says:

  Eller når du får sidehenvisninger uten brukere. spøkelser i bloggen!

  (Selv om jeg velger å tro at det er brukere som er registrert på en tidligere time.)

  Jeg sammenlignet Statcounter med SOLratings, og SOL viser 60-70% av unike-brukere-tallet fra Statcounter (som er veldig troverdig, siden alle treffene kan spores opp). Men det rare er at det ser ut som om SOL registrerer mer, når jeg ser på listen over IP-adresser som SOL har registrert ligger tallet nær statcounters tall. De trekker fra noen brukere av en eller annen grunn. Så sjekket jeg for det nettstedet som ligger nr. 2 på SOL-s liste sammenlagt, og der trekker ikke SOL fra, der legger de til, de hadde DOBBELT så mange brukere som registrerte IP-adresser. Hvordan det er mulig skjønner jeg ikke.

  Jaja. Idéen er jo artig da.

 10. iskwew says:

  Akkurat ja. Noe spooky er det med den tellingen, det er sikkert. Ikke i verden om jeg hadde 54 besøk fra 2 hosts på en time på en lørdag.

Top