Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Samtale en morgenstund

12.03.06 in Tigerungen

Den lille mannen i huset, på snart 7 år, er veldig A-menneske. I skarp motsetning til sin mor, som er veldig B-menneske. Så mens jeg er sur til jeg kommer på kontoret, er han kvitrende blid fra han står opp. Merkelig det der, at eplet skulle falle så langt fra stammen, men slik er det altså.

En konsekvens av dette er at han er veldig skravlesyk og har mangt og meget å berette mens vi går til skolen. Og så trøtt som jeg er, er jeg ikke alltid med i svingene. Jeg vil jo helst være stum som en østers. Men han skravler i vei, og innimellom stiller han spørsmål også, som krever konsentrasjon. Han har forøvrig gjerne bestemt hva svaret skal være allerede, og med list og lempe lirker han sin mor mot rett svar. Og om hun er så trøtt eller dum at hun ikke finner det rette svaret, blir han ganske så oppgitt.

Tigerungen: “Mamma, hvor mange riddere trengs det for å slå en kjempe?”

Meg: “Hmmm? Ehh? 5 kanskje?”

Tigerungen: “Jeg sa jo det var en kjempe, mamma!”

Meg: “Ehhh. Ja. Du gjorde det. 10 kanskje?”

Tigerungen (med oppgitt mine og rynke i pannen) : “Har du sett en kjempe eller?? De er stoooore!”

Meg: “Nei, jeg har ikke sett en kjempe, noen gang, så jeg vet ikke hvor store de er.”

Tigerungen (med noe som ligner fnysende forakt): “Har du ikke fantasi du eller?? Du kan vel late som!”

Hvorpå han begynner å geberde med armer og ben for å illustrere hvor stor kjempen er. Om noen så oss der vi gikk, jeg slepende på veske, ski og pose med skistøvler og han med tursekken med vedkubbe, ullgenser, matboks og drikkeflaske, mens han ivrig ilustrerte hvor stor en kjempe er, ville de vel tenke at “Du verden for en merkelig familie!” Det ville de i så fall hatt helt rett i.

Meg: “Jeg tror kanskje det trengs 25 riddere for å ta en kjempe”

Tigerungen (sukker oppgitt): “Har du ikke skjønt hvor stor en kjempe er enda???!”

Meg (ikke våken, ikke drukket kaffe, ikke munter, kort sagt, IKKE): “Men kan du ikke bare fortelle meg hvor mange riddere det trengs for å slå en kjempe da??”

Tigerungen (nesten litt irritert): “Men, det er jo ikke nooooe morsomt!”

Meg (frustrert): “Men, mammaer er litt dumme når det gjelder sånt, jeg har prøvd å gjette, men finner ikke det rette svaret!”

Tigerungen (helt oppgitt): “OK, jeg skal si det! Det trengs minst 100 riddere for å slå en kjempe.”

Meg: “Å, trengs det så mange riddere for å slå en kjempe!”

Tigerungen (plutselig mild og overbærende): “Jeg vet jo at du har dårlig fantasi. Jeg skal si hva som er riktig jeg, mamma. Du finner det jo ikke ut selv.”

Så ga han sin håpløse og fantasiløse mor en god klem, og et suss på kinnet.

Og så går vi videre til skolen, ungen skravler muntert i vei, og jeg gleder meg til å komme på kontoret til dagens første kaffe. Men han får meg til å smile, den tigerungen, selv om jeg egentlig ikke smiler før ved 10-tiden om morgenen.. Han er stort sett alltid blid, selv når jeg er så dum at jeg ikke skjønner hvor mange riddere det trengs for å slå en kjempe.

Forøvrig forløp også denne morgenen relativt smertefritt. Tirsdagen gjorde såpass inntrykk at jeg har klart å holde løftet til meg selv om å være tidligere ute. Så resten av uken har hatt stressfaktorer på et minimum.

Og jeg har lært det alle små menn på snart 7 allerede vet; det trengs minst 100 riddere for å slå en kjempe.

Print Friendly, PDF & Email

1 Reader Comment

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. man, nerd and legend » Blog Archive » Hva skal jeg svare nå da? | 22.07.06
Top