Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Iskwew.com og et par wordpress tips

24.08.08 in Cyberspace

Da jeg fikk domenet for litt over to år siden, satte jeg ivrig i gang og lagde hjemmesiden min, altså den som ligger på roten av domenet. Jeg snekret på egen hånd, og det var morsomt nok det, men når du snekrer fra bunn av, er det tyngre å oppdatere. Dermed er den blitt liggende brakk. Det eneste som ligger der er godsakene (i hvert fall det jeg anser som godsaker) fra Hjørnet og en del bilder.

Siden det aldri ble til at jeg oppdaterte den, ble jeg enig med meg selv om å legge den over på wordpress den også. Så gjort. Jeg brukte den forrige templaten jeg brukte der, bare kraftig modifisert. Det er en template med fem forskjellige oppsett av sidene, og et av dem passer godt som hjemmeside. En hjemmeside er jo ikke en blogg. Det skal ikke være kommentarer der. Derimot gjerne en gjestebok. Og så videre.

Jeg bestemte meg for å ikke kjøre med statisk forside, men legger 6 beskrivende poster først. Nå vil det komme mer etterhvert, og da har jeg et dato-problem (de er ikke lenger de yngste postene), men jeg tipper Michael fra Solostream kan løse det for meg. Forespørsel avsendes i hvert fall. De postene bør alltid ligge først. Kronologi er ikke noe poeng på en hjemmeside.

Så til tipset. Jeg skulle jo bare ha med meg noen av postene mine over til hjemmesiden. Tanken på copy/paste på 100 poster var ikke tiltalende. Etter å ha søkt litt på nett, fant jeg løsningen hos Weblog tools collection. God bless them!

  1. Opprett en dummy bruker som har author-privilegier
  2. Finn de postene som skal være med, og bytt forfatter til denne brukeren, og lagre postene
  3. Exporter poster for bare denne forfatteren. Det er nemlig den eneste muligheten til å plukke enkeltposter. Ellers må du eksportere alt.
  4. Importer denne XML-filen
  5. Slett dummy-brukeren, men husk for all del på å overføre postene til admin før sletting. Ellers er de *borte*

Nå er det bare å få gjenopprettet bildepostene. Jeg fant en Lightbox-plugin, men den har ikke noen mulighet til å style, det er ren html. Er det noen som vet om en der du kan gjøre det? Lightbox er kult når du vil litt mer enn å bare legge et bilde i en post.

Gjesteboken fant jeg her.

Ta gjerne en titt – men det er ikke helt ferdig enda.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

Comments are closed.

Top