Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Surf’s up, dude!

17.02.08 in Film

Jeg holder på å mekke på noe webgreier som tar en del tid, og dermed blir det ikke så mye tekst og meninger produsert her. Men det ser ut til å være vinterferie uansett – kanskje jeg skal ta meg en tekstlig vinterferie mens jeg holder på med annet.

Uansett, i dag har vi vært på kino og sett Surf’s up. Jeg vet jeg er sent ute (den har gått leeeenge), men det får stå sin prøve.

En veldig kul animert film, det må jeg si. Den handler om surfing, og det som er sikkert er at surfing er kult på en Far out, dude-måte, surfere er kule og veldig Zen, og at det er et spektakulært skue når de rir bølgene og ser ut til å kunne gå på vannet.

Filmens hovedperson var litt stressa i begynnelsen av filmen, men det fikk den gamle mester Big Z plukket av ham. Surfere er nemlig ikke stressa typer, de er veldig avslappede og balanserte, i hvert fall de jeg har møtt.

Du må være det for å ligge der og vente på bølger i evigheter, til du fanger en som bærer. En surfer er avhengig av naturens luner, det er ikke bare å bestemme seg for at i dag skal jeg surfe – det er helt avhengig av vind, vær og bunnforhold. Big Z hadde seff den holdningen til livet og surfingen, og surfebrettet (“brettet er inni den stokken, du må lokke det frem” til Cody da han skulle høvle seg nytt brett).

Det eneste disse surferne, i denne lett surrealistiske tegnefilmen, ikke gjorde var å røyke seg en rev rundt bålet om kvelden. Det hadde vel tatt seg ut i en amerikansk barnefilm, tenker jeg.

big-z-and-cody.jpg

De er jaggu blitt flinke til å lage tegnefilm i det siste – denne var også veldig morsom og bra. Replikkene satt som bare det, og små og store lo riktig godt. Spesielt kul var filmen for oss som synes surfere er kule – på en Zen-måte :o)

[youtube]d1RH866AvJQ[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

Comments are closed.

Top