Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Kanskje FBI/CIA/NSA leser bloggen min??

13.05.06 i Cyberspace

I hvert fall leser de e-mailen og SMS’ene mine om man skal kunne stole på avisene. Som skriver at slike data nå skal lagres over veldig lang tid,og gjøres søkbart. Dette er forøvrig det den tidligere omtalte Dan Brown boken «Den digitale festning» handler om. En gigantisk hemmelig kodeknekkermaskin som scanner gjennom all verdens e-mail for å finne det som av amerikanske myndigheter betraktes som kriminelt. Og om noen som klarer å lage en uknekkelig kode. En krypteringsalgoritme som er så avansert at selv ikke megamaskinen i USA klarer å knekke koden. Boken til Dan Brown kom i 1998.

Dette har sikkert foregått lenge før 11.september, men nå settes det lovmessig i system i USA og EU. Det er visstnok ikke selve e-mailene som lagres, men trafikkdataene. Altså de ser etter mønstre i slikt noe, hvem du ringer til, e-mailer og hvor ofte. De følger tråden fra din e-mail til mottaker og så hva han sender videre. Og slik fortsetter det.

Men det er jo muligheter til å unngå dette. Om du virkelig har urent mel i posen finner du en vei rundt, så klart. Du sørger for at du kamuflerer sporene dine. Det er altså bare dumme storkrimminelle som går i saksen. Men uskyldige kan jo plutselig ha kontakt med feil person. Og regelen hittil er at data som gjelder personer som ikke er mistenkt for noe kriminelt ikke lagres lenge. Men nå lagres alt, lenge.

Dette er hva jeg vil kalle et veldig bredspektret virkemiddel. De scanner gjennom alt, ditt, mitt og uskyldige menneskers telefonering. Og skal vi tro Dan Browns vinkling, så ser jeg ikke bort fra at de lagrer selve innholdet i mail og meldinger også. Kanskje telefonsamtaler også, for alt jeg vet. Jeg tror rett og slett jeg skal forutsette det.

Vi har nok ankommet «Storebror ser deg»-samfunnet for lenge, lenge siden. Vi legger igjen digitale spor overalt, og må være ekstremt bevisste for å unngå det. Jeg tror nesten ikke det er mulig jeg, i 2006. Myndighetene har fått de perfekte virkemidlene til å overvåke oss. Og tvil ikke et sekund på at de brukes. For det gjør de.

For å hindre de få fra å angripe den store supermakten, skal vi alle overvåkes. Vårt minste spor skal registreres.

To US Authorities who may read this blog: I swear that there is no spooky stuff hidden as code in my entries, so you do not have to spend a lot of time and resources on trying to find a hidden pattern. Al Qaida has not been commenting this blog, to my knowledge. I am not using this space to plan attacs against the US of A. I am a peaceful lawobiding citizen.

Iskwew
Who doesn’t love to hate America, but wonder why the whole world has to succomb to US paranoia.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

Stengt for kommentarer

Top