Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Bokhandleren fra Kabul

26.04.06 in Litteratur

eller bokhandleren fra helvete som Åsne Seierstad nok kaller ham, er i byen og det ser ikke ut til at han reiser tomhendt tilbake til Afgahnistan. For fire norske forlag har hatt budrunde for å gi ut to bøker han har tenkt å skrive. Grunnen til at han får dem utgitt i Norge er selvsagt det faktum at han skal skrive om Åsne. Eller som forleggeren, Tom Harald Jenssen i Damm sier til VG nett: – Det er en liten, skjønnlitterær bok om da det norske trollet kom til Afghanistan.

Muligens er Åsne Seierstad et troll, dog var det ikke det som slo meg da jeg leste boken. Som jeg syntes var godt skrevet da jeg leste den. Hun fortalte jo om et par ting Bokhandleren nok heller ville at ikke sto i en bok, men at det skulle være grunnlag for et søksmål virker helt søkt. Det er sikkert også grunnen til at det ikke har kommet noe søksmål mot Gyldendal og Åsne. Så når det ikke gikk, og det har han sikkert fått råd som sier, skal han snarere gi bort en liten bok om det norske trollet, Åsne Seierstad. Mohammad Shah Rais – bokhandleren altså – beskriver boken slik: “Den blir en fiction som handler om Åsne og to troll og hva de opplever i Afghanistan i løpet av 24 timer. Trollene skal representere Åsnes samvittighet.”

Og jeg skal like lite kjøpe den boken, som jeg ville kjøpt en bok skrevet av svigerfaren fra helvete, Sven O. Høiby, med tittelen “Da trollet dro fra Kristiansand”. Er det virkelig et stort marked i Norge for en hevnbok skrevet av en Bokhandler fra Kabul? Det tror ikke jeg, men det virker jo som om Damm og andre store forlag ikke er enige med meg i det. Og sannsynligvis har de bedre greie på hva som vil fenge i det norske folk.

For slik er det vel. Både bokhandlere og svigerfedre fra helvete selger.

Underveis i budrunden hadde forøvrig Bokhandleren byttet advokat. Så der sto Per Danielsen igjen som et spørsmålstegn. Den nye advokaten er visstnok ikke like klar for å saksøke Gyldendal. Kanskje har Bokhandleren skjønt at det er et mer dødfødt prosjekt enn å gi ut bok på Damm.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With:

Comments are closed.

Top