Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

En del ting du ikke trenger å si

16.04.06 i Absolutt Iskwew

til en enslig mor med lite barnefri. Nå er veldig mange av disse tingene helt sikkert sagt i beste mening, men det er nok slik at de ikke alltid sitter like godt hos mottakeren, Her er noen av dem:

«Du må ikke slite deg ut, da! Ingen er tjent med at du sliter deg ut.»

Neida, det er ingen tjent med. Jeg ser bare ikke helt hva jeg skal gjøre med det, for en liten mann på snart 7 kan bare i begrenset grad passe seg selv. I like begrenset grad kan jeg la være å jobbe. Det er noe med tak over hodet og mat på bordet.

«Stakkar tigerungen. Er han virkelig på skole/SFO fra 08:00 til 16:30?»

Ja, han er det. Alternativet hadde vært at jeg ikke jobbet full tid, og det hadde betydd at vi måtte flytte, spise knekkebrød og fiskeboller hver dag, og aldri gå på kino. Jeg gjør et poeng av å ikke overbelaste sosial- og trygdebudsjettene.

«Er du online på lørdag kveld? Har du ikke noe liv du eller?»

Ser jeg død ut??? Joda, jeg har et liv, men jeg kommer meg bare ikke ut ut når ungen ligger og sover. Dertil er jeg helt alldeles levende når jeg skriver. Ikke vet jeg hvorfor noen skrur av livet når de er online, men dem om det.

«Du må melde deg på et kurs og gå på kunstutstillinger og sånt. Det er der de interessante mennene er.»

Forslaget leveres selvsagt uten praktiske løsninger. Altså; hvem skal passe tigerungen mens jeg kurser og går på kunstutstillinger, beriker meg selv og treffer de interessante mennene?

«Men, kjære deg, du må da se å få tatt lappen. Da blir jo livet ditt så mye enklere.»

Som over, leveres også dette forslaget uten praktiske løsninger.

«Du må begynne å trene. Du kan jo ta med tigerungen, de har jo barneparkering der.»

Dette er en fullstendig teoretisk løsning, som overbringes i hovedsak av folk som enten ikke har barn selv, eller som tar så mye Møllers Tran at de stort sett spinner rundt til enhver tid.

«Du må være med på et møte klokka 16:30!»

Javel? Og hvem henter tigerungen på SFO?

«Har du fått deg katt? Da blir du jo veldig bundet.»

Som om jeg kan bli stort mer bundet enn jeg er, liksom?

«Har du hatt den første frihelgen på 2 måneder og så har du ikke vært på kafe/kino/teater/ kunstustillinger/Aker Brygge/Bar Boca?»

Nei. Det har jeg ikke. Det kommer av at etter 2 måneder kollapser jeg på sofaen i det øyeblikk den lille mannen er ute av huset. Jeg er for sliten til å løpe rundt på masse aktiviteter. Jeg vil ligge på sofaen med katten og høre på lydbok, se på tv, lese en bok, lese aviser i 3 timer, sove, ikke lage mat. Jeg vil helst ikke gjøre noen ting. Noen ganger er jeg overbevist om at det bare er katten som forstår meg.

«Jeg elsker å reise! Skal vi se verden sammen?»

Det hadde vært morsomt! Er det greit at den lille mannen på snart 7 også blir med?

«Siden du ikke vil treffe meg i morgen, tror jeg ikke du vil treffe meg.»

Typisk kommentar fra en del utålmodige mannebein, som tar manglende barnevakt som en personlig fornærmelse.

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

Stengt for kommentarer

Top