Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Continue Reading »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

De virkelig farlige jobbene

17.03.06 in HumoristISK

har jeg alltid trodd er jobber som anleggsarbeider, skyskraper-vinduspusser, elg i Grefsenkollen og kjøttdeigsmaker for Gilde. Dette viser seg nå å være fullstendig feil.

I dagens Aftenposten aften står følgende å lese, om de virkelig farlige jobbene:

Smile-jobber kan gjøre deg syk

Folk som må smile på jobben hele dagen, blir lettere syke enn andre. Mest utsatt er selgere, kabinansatte og andre i serviceyrker, viser en tysk undersøkelse. Den bygger på studier av folk som ble satt i en kunstig arbeidssituasjon der de måtte se ut som de var i godt humør hele tiden. Resultatene tyder på at den stadige smilingen kan utløse depresjoner, ifølge psykologer på universitetet i Frankfurt.
Hver gang en person må undertrykke sine virkelige følelser, får det negative følger for helsen, sier professor Dieter Zapf. (NTB)”

AHA! Jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke har et så risikabelt yrke. Jeg sitter på kontor for meg selv, har bare interne kunder – og de kan knurres til – sjefer som knapt nok er innom, og kan ellers stort sett sitte og glo mutt inn i skjermen på noen tallrekker eller en modell eller tre, hele dagen lang. Det er ikke i nærheten av å kreves smil av meg. Muligens får jeg musesyke, men det er også alt. Ikke i verden om jeg blir syk fordi jeg må smile meg gjennom arbeidsdagen.

Jeg håper disse yrkesgruppenes fagforeninger krever risikotillegg i lønnsforhandlingene neste gang. Litt må man få igjen for å ha så risikable jobber, synes nå jeg. Kanskje ender disse stakkarene opp som yrkesskadede, med et stivnet smil og tomt blikk. Kanskje kommer det senskader i form av traumatiserende vennlighet. Det er nesten ikke grenser for hvor galt det kan gå, om man smiler for mye på jobben.

Print Friendly, PDF & Email

Tagged With: ,

Comments are closed.

Top