Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Kontakt

Navn (nødvendig):

E-mail (nødvendig):

Emne:

Melding:

Skriv bokstavene i bildet under:

captcha

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

A good hairday

11.03.06 i Om meg

I dag blir det nok en «good hairday», i bokstavelig forstand. Mange dager er «bad hairdays» i overført betydning, altså dager da alt begynner på vrangen og fortsetter med det. Men ikke i dag, verken i bokstavelig eller overførst betydning. Det tror jeg at jeg basert på erfaring kan si.

For i dag skal jeg til frisøren min. Tom heter han. Det skal mye til at det blir en dårlig dag.

Jeg har brukt samme frisør siden tidlig på 80-tallet. Omtrent i 22 år, vil jeg tro. På de årene har jeg kanskje gått til en annen frisør 3 ganger, hvorav 3 ganger endte med å bli en skikkelig hårkatastrofe, bokstavelig talt en bad hair day. Så det forsøker jeg å unngå. Selv da jeg bodde et år i Brasil, klarte jeg å unngå det, klippet meg 2 ganger det året, da jeg var hjemme på ferie til jul og til påske. Og det skal jeg nok være glad for. For i Brasil har alle kvinner langt hår, og frisørene der har ikke snøring på å klippe kort hår. Så vi ble enige om at jeg endelig skulle få lov til å få spare til lange hår. Det er selvsagt Tom Frisør som bestemmer over håret mitt. Jeg ville ikke drømme om å blande meg inn i frisyre-beslutninger i nevneverdig grad. Noe kan med fordel overlates til fagfolk.

For en kvinne er håret utrolig viktig. Muligens er det det for menn også, men i vår alder har de gjerne begynte å miste det, og klipper det veldig kort. Det virker som om menn bekymrer seg relativt lite for det håret. Men for oss er det viktig. En god hårklipp kan få frem våre gode trekk, og en dårlig en kan fremheve våre mindre gode trekk. Håret er rammen rundt ansiktet.

Tilbake til frisøren. Han er en betydningsfull mann i mitt liv, om enn i periferien. Jeg har nemlig veldig vanskelig hår. Det er tykt, stritt og har verver i alle retninger. Klippes luggen en 1/2 centimeter for kort, står den rett ut som en veranda. Min mor forteller fortsatt lattermildt om den gangen da jeg var 10 år, hadde vært hos frisøren alene, og hun kunne se langt nede i veien at luggen var klippet litt mer enn den 1/2 cm for kort. Den sto rett ut. Slike opplevelser har jeg hatt mange av. Til jeg altså fant Tom Frisør.
Han var verdensmester i sin tid, på slutten av 70-tallet. Et hårtalent av de sjeldne. Med en utrolig teknikk, fargesans og evne til å visualisere. Kreativ og med blikk for det som vil fremheve det gode og skjule det mindre gode.

Aldri på de ca. 22 årene har en klipp hos ham vært mislykket. Det eneste som en gang muligens kan kalles mislykket var da jeg kom ut med noe som lignet lilla hår. Mamma møtte meg dagen etter, utenfor kontoret, og jeg kan enda se hakesleppet for meg. Det var mildt sagt ikke en kledelig farge. Nå er heldigvis fargetrendene over mot det naturlige. Og jeg aner ikke hva slags farge håret mitt egentlig har. Det er alltid farget. Men jeg vet at det begynner å bli grått… godt at det lar seg kamuflere på en enkel om enn noe dyr måte. Fargen nå for tiden ligger nært opptil slik jeg tror det egentlig er, minus det grå.

Jeg føler meg fullstendig komfortabel med å sette meg ned i frisørstolen og si «Do your thing». Jeg styrer litt forsiktig, så han ikke plutselig klipper håret kort, men utover det har Tom Frisør fullstendig frie tøyler. Jeg vet nemlig to ting. Når jeg kommer ut derfra er jeg strålende fornøyd og føler meg vel. Og i tillegg vet jeg at det er omtrent 1.500 kroner mindre på kontoen min enn dag jeg gikk inn. Og det er det verdt!

Et lite apropos; da jeg bodde i Brasil klarte jeg å hårsjokkere brasilianerne. Og det er noe jeg skjønner og skjemmes litt over. Jeg handlet nemlig shampoo/balsam der til BRL 100. Altså omtrent 250 kroner. Det er det det samme koster her i Norge. Tatt i betraktning at minstelønnen i landet er i underkant av BRL 300, blir det selvsagt sprøtt at en riking fra nord brukter 1/3 minstelønn på shampoo og balsam. Men alle de andre virket ikke. Håret ble en katastrofe. Noe som ikke ordnet seg før jeg fikk nevnte shampoo/balsam i hus. Jeg har ikke hår som er laget for brasilianske supermarked-hårprodukter. Det blir for mange bad hair days av det. Rett og slett.

Eksempel på bad hairday:
bad_hair.jpg

Slik blir det nok ikke. Om det blir det, kommer det til å bli veldig stille her en stund. Så kommer det til å komme mer eller mindre hissige utfall mot alt og alle. For hår ER viktig!

Print Friendly, PDF & Email
Del denne posten:

Tagget med:

Stengt for kommentarer

Top