Om Hjørnet

I bloggen min skriver jeg om det som faller meg inn der og da. Derfor har den ingen rød tråd eller samlende tema, med den konsekvens at kategorien Diverse ganske stor. Bloggen min inneholder meninger, anekdoter fra dagliglivet, konspirasjoner, anvendt finans, filosofering, dikt jeg har skrevet og mye mer. Den dagen det bare er tørt […]

Print Friendly, PDF & Email

Les videre »

Abonnér

Legg igjen e-mail, så får du mail når jeg publiserer nytt innhold.

Ta kontakt i sosiale medier

Du finner meg her:

Mye lest siste 30 dager

Sorry. No data so far.

Søk, og du skal finne (håper jeg)

Universal Studios – park med alt

04.04.13 i Liv og levned

Vi er kommet til vår siste morgen i Orlando, været er grått1. Vi kom hit på søndag, og reiser videre nordover til Baltimore for å besøke venner. Hotellet vi har bodd på ligger ved inngangen til Universal Studios parkene. Det er nemlig to parker, pluss et underholdsningsområde. To store parler. Det vi kan sammenligne med er Terra Mitica i Spania, og hver av Universal-parkene er større enn den.

Universal studiosUniversal Studios parken har fokus på film og filmsett, med delene

 • Production central
 • New York
 • San Francisco
 • World Expo
 • Woody Woodpecker kidszone
 • Hollywood

Om jeg skal si at noe er mer for de voksne, så er det denne delen av anlegget.  Hele denne delen består av ulike bydeler, og de er særdeles flott laget, med troverdige bydeler der du faktisk skjønner akkurat hvor du er, og får følelsen av å være på et filmsett.  Jeg kunne ruslet rundt der en hel dag og bare tittet.  Blant annet på filmplakater, som hang på veggen inn mot et anleggsområde og gjorde at de var riktig så dekorative, og ikke bare noe som skjulte anleggsarbeidet.  Lurer på hva som kommer bak der, forresten.  Vi må nok tilbake for å se!

Mardi Gras opptogene, som besto av folk på stylter med veldig stilige kostymer foregikk her, og det var konserter og teater både nå og da.

Noen bilder fra Universal:

Islands of adventureIslands of Adventure parken består av

 • Marvel Superhero Island
 • Toon Lagoon
 • Jurassic park
 • The Wizarding World of Harry Potter
 • The Lost Continent
 • Seuss Landing

Dette er først of fremst parken for barn og kanskje særlig ungdom.  Men det er også veldig artig her for oss som liker tegneserier, og særlig gamle helter fra Marvels univers.  Jeg leste mange slike i ungdommen, og hadde lyst til å kjøpe med en koffert med tegneserier hjem.  I tillegg har Jurassic park en egen del, der de blant annet har gjenskapt Jurassic park visitors center, inklusive klekkeri for velociraptor.  Du kan kjøre en halvskummel tur på elven, og møte både fredelige dinosaurer og T-rex.

Ikke minst, vil mange si, er det her du finner Harry Potters verden.  Hogsmeade er veldig flott laget, det er masse å se på, inklusive hologrammer inne i Hogsworth, som kneiser på en klippe.  Det er snø på takene, pipene er skjeve og du kan kjøpe både sjokoladefrosker og din egen Hedwig.

Noe av det morsomste, synes nå jeg, var Seuss landing, dette merkelige universet skapt av Dr. Seuss med blant annet den rasende festlige Cat in the Hat, der alt er på rim og verden er riktig, riktig så snurrig.

Noen bilder fra Islands of adventure:

City walkMellom parkene, der du kommer inn, ligger City Walk:

City walk er et restaurant-, bar-, kino-, shopping- og underholdsningsområde. Der må du ikke ha bilett for å komme inn, det er tilgjengelig for allmenheten og etter det vi forsto er det riktig så livat der om kveldene. Etter at parkene stenger ved 9-tiden er det fortsatt åpent der, gjerne til de små timer antar jeg. Vi var ikke der på kvelden, for etter henholdsvis 8 timers trasking den ene dagen og 10 den andre, ville vi hjem til hotellet med matebussen som gikk dit.

Her ligger blant annet verdens største Hard Rock cafe, NBA har egen restaurant her og ved inngangen ligger det en ganske artig minigolf-bane, som vi gikk på til slutt hver dag, hvorav den ene regnet fullstendg bort.

OK, så til baksiden av medaljen.  Det er relativt dyrt! Noe det forøvrig ikke alltid er like lett å få tigerungdommer til å forstå.

Vi betalte følgende:

Hva:USDNOK (kurs 5,90)Kommentar
2 dagers pass (3.dagen gratis) for 2 personer: 2801 652USD 140/stk
Du trenger gjerne 2 dager for å komme rundt, og det er ikke mye billigere med en dag
Ekspresspass, 1 dag, for 2 personer112661USD 56/stk
Dette passet gjør at du kan gå forbi køene, og de kan være veldig lange. Men de er enda dyrere i høysesong. Dag nummer 2 ville de ha kostet 89 USD/stk.
Meal deal, 2 personer, 2 dager104614USD 26/stk
Du kan spise på en rekke restauranter, så mye du vil, hele dagen. Spørsmålet er bare hvor mye du orker å spise. Tror kanskje ikke dette lønte seg, ettersom vi stort sett spiste to ganger, og det kostet mindre en 26 USD/stk
Drikkekopp med så mye påfyll du vil, 2 personer, 2 dager44260USD 11/stk
Tror ikke dette lønte seg heller, da det er fort gjort og miste koppen, og vi miste to. Dessuten er vann gratis og om du drikker mindre enn 4 brus pr dag, så lønner det seg ikke.
Tax34200Husk at det alltid kommer 6% skatt på toppen av prisen. Hvorfor de bruker netto pluss skatt når de angir prisen, aner jeg ikke, men det ser selvsagt alltid litt billigere ut enn det er.
Sum5743 387USD 287/NOK 1 693 for to dagers moro per person

Om det er dyrt eller billig kommer selvsagt an på øynene som ser, men pengene går fort.  Det er jo så mye å kjøpe også!  Stort sett er det mye bra saker,  med god kvalitet, men likevel blir det fort penger av 10 dollar her og 20 dollar der.  Nå bodde vi på et hotell like ved, så vi hadde gratis matebuss, men ellers kommer transport på toppen.  Og da har vi jo «sett bort fra» at både flyreiser og hotell koster penger.

I tillegg til alt det ovennevnte får du veldig rene og pene parker, med smilende og hyggelig personale, og maten du spiser er faktisk riktig god. Fastfood, javisst, men riktig god fastfood. En gjennomsnittlig burger er av Beach club standard, enten den er laget på McDonalds eller andre steder. Jeg tror ikke de lager tørre skosåleaktige burgere i USA i det hele tatt.

Men er det gøy? Å ja, veldig. Du skal være bra grinebitersk for å ikke finne noe som er gøy i disse parkene. Så jeg tipper vi kommer tilbake. Særlig ettersom vi ikke rakk Magic Kingdom! De parkene er visst enda mer spektakulære, sies det.

Neste gang… sier i hvert fall Tigerungdommen.

NBA at Citywalk

NBA at Citywalk

Print Friendly, PDF & Email
 1. Post påbegynt i Orlando, men ikke skrevet ferdig grunnet manglende fasiliteter på iPad []

Tagget med: , , , ,

Stengt for kommentarer

Top